Lizaki 4444 na WI

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

3 dni temu grałem na 2 star dragony i dałem radę więc aż tak bym się nie bał smoczków ;)
Na wszystko jest kontra w tej grze :)

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Z 6 chukkami, stopami, wants ya i doom diverami to wiadomo:)

Karol J
Chuck Norris

Post autor: Karol J »

Przy 14 lvlach magii 30 kości powera wyciąga się normalnie + jakieś dodatkowe kości z przedmiotów czy bound spelle.

W tej rozpisce co tutaj mam mam max 31 kości powera, jeśli rzucę Slannami wszystkie czary łącznie z 2xdrain magic). A że taka sytuacja aż tak często się nie zdarza to sądzę, że ilość kościu na turę będzie oscylowała w granicach 26-28 na turę. Zdecydowana większość armii, które postawią na armię będzie miała więcej kostek.

Karol J
Chuck Norris

Końcowa rozpiska. Musiałem trochę pozmieniać bo nie dałbym rady zrobić wszystkich modeli:
Slann (2 generacja, generał,BSB, Plaque of Protection, Plaque of Tepok, Diadem of Power, Totem of Prophercy)

Slann (2 generacja, Plaque of Dominion, Bane Head, Dispel Scroll)

Skink Priest (2lvl, 2xDS)

Saurus Scar-Veteran (GW, LA, Enchanted Shield, Charm of the Jaguar Warrior, Mark of Quetzl i Mark of the Old Ones)

16 Temple Guards (FCG, War Banner)
16 Temple Guards (FCG)

6x10 Skink Skirmishers (blowpipy)
5x10 i 11 Skink Skirmishers (Javeliny & Shieldy)

5 Chameleon Skinks

4 Kroxigory
4 Kroxigory

5 Saurus Cavalry (muzyk, sztandar, Huanchi's Blessed Totem)

3 Salki

Stegadon

Modeli: 190
PD: 17
DD: 10
Slann generał i bsb idzie do Templi z War Bannerem, a ten drugi do drugich. Te dwa oddziały razem ze stegadonem powinny iść blisko siebie (wszystko w zasięgu sb) dzięki czemu mam taki mur ze stubbornem. Oczywiście na jakieś imperium+dwarfy specjalnie do przodu się tym raczej wychylać nie będę. Na to są skinki.
Slann z Bane Headem będzie raczej polował na smoki więc będzie losował same magic missle, a jak nie będzie smoków to może coś metalem poprobuje jakiegos lorda pomęczyć.

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

ja bym wywalił trochę skinków, kosztem tego wrzuciłbym conajmniej 4 teradony.

Karol J
Chuck Norris

Nawet gdybym jeszcze mogl to zrobic to bym tego nie zrobil (myslalem o tym zreszta wczesniej) bo dla mnie terki sa chujowe. Prawie nigdy mi sie nie splacaja (szczegolnie jak tylko 1 unit jest) i gina od pierwszego byle gowna jak nie od jakiejs paniki terroru czy czegos podobnego. Wole skinki.

ODPOWIEDZ