a ja mam 3 samorobne treekiny w cenie paczki GSu a będzie chyba ich więcejQbas pisze:Na szczęście mam z allegro (100 zł za 3) i jestem zadowolony. 200 punktów, ale solidne 200 punktów.
15 driad a 3 treekiny to zupełnie co innego. IMO 15 driad nie ma takiej siły przebicia jak 3 treekiny. Wniosek : warto zainwestować
WE vs. nowe VC
Moderator: Gremlin
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
jednak nie wydaje mi sie ze rozpy turniejowe zmienia sie az tak tylko pod VC...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Dokładnie. W moich rozpach przeciw armiom magicznym (tak jak nowe VC) różdżka na Spellweaverze to podstawa. Do tego jeszcze dla niego 1 scroll + caddy. Taka antymagia jakoś idzie. A przy grze z nowymi VC: pierwsze trzy tury skupić się na wszystkim co mocne (cały ostrzał, szarże w vargulfy, kawe itp.) a końcówka to po prostu łamanie jednego klocka (np. zombi) po drugim
Po bitwie z VC... masakra...poczatek super zaszarzowałem wszystkim co miałem... Wildzi poslzi w Ghoule i w grave guardow...black knightów z braku laku zastopowałem driadami, nastepne driady czekały od boku i jeszcze jedne czaiły sie na zombi... zmuszono mnie do szarży alterem w varghulfa... z 4 ataków nic nie weszło.... a on zdjął mnie na hita... jedni wildzi skasowali ghoule, drudzy nie zdazyli zabic wsyztskich grave guardow i sie wskrzesili.. a zombi przecisnely sie i szarzowały na wildów... alter padł i varghulf rypnął łuczników... skasował.. a druga dziesiątka nie miała w co strzelać.... Black knighci przebili sie przez driadki skasowlai nast. driadki... i rusyli dalej... a ja patrzyłem z załamaniem... no i nagle spostrzegłem że mam autobus.. chyba zaczęliśmy 5 ture... ale strasznie by się to dla mnie skończyło... dlaczego oni sa az tak mocni??? chyba wezme 2x3 treekiny i jakies wieksze kloce to cos urobie... aa a treeman sie zablokowla i czekał... pozniej wildzi sie cofneli i grave guardzi przeskoczyli pędem pogoni na treemana i na tym sie skonczyło... tylko nerwy miałem xD
teraz pytania.... CO NA BLACK KNIGHTÓW?? tego nie da sie rozbić...
teraz pytania.... CO NA BLACK KNIGHTÓW?? tego nie da sie rozbić...
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
http://klubfenix.vip.interia.pl
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
http://klubfenix.vip.interia.pl
Takich czasów nigdy nie było. To gracze VC nie potrafili grać przeciwko WE, nie dlatego ze grali VC vs WEbless pisze:Jedno po tej bitwie wiem na pewno - skonczyly sie czasy, kiedy wampiry byly dla welfow latwym przeciwnikiem.
Możliwe jest, że teraz będzie odwrotnie
A ja dzisiaj grałem parówkę WE-Empire na VC-Ogres i wygraliśmy, chociaż to mojemu koledze z Imperium poszło lepiej niż mnie. Antymagia duuuużo daje, a co do jednostek VC to niezłe, chociaż nie olśniły mnie jakoś. Inna rzecz, że nie było Blood Knightów i Vargulfa.
armia jest mocna ale moze ich nie przeceniajcie. kwestia rozegrania pare bitew i wszystko bedzie jasne. grałem z nimi na 1500 ptk. i armia poprostu sie rozsypała jak zabiłem generała co w zasadzie nie było az tak trudne 2killingbl i go nie było i wszystko poza kolczem i blackami sie roZyspało. fakt to wystarczyło zeby mnie wykonczyc ale nie uwazam tego za jakass wypas armie wieksze problemy miewam z chaosem
Biedni gracze WE, GW wypuściło armię jeszcze bardziej giętą - choć wydawało się to niemożliwe
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Chcialem zaznaczyc ze to imperium wygralo 4 mastery
Orki, oreczki, orczyce i orczątka Dla koazdego cos milego
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906
- dark kaczuszka
- "Nie jestem powergamerem"
Myślę że dla WE Vampy nie powinny być takim strasznym problemem(choć teraz VC są dla każdego większym problemem niż w poprzedniej edycji). Jak napisał ksch skasowanie magii i można się bawić (ja grałem VC w sojuszu z OG) o którym ksch pisał. Co prawda zwycięstwo było niewielkie, a Ogry nie zdołały za wiele narobić, ale przez większą cześć meczu nas cisneli bardzo mocno i powinni raczej wygrać więcej (trochę ich pecha, trochę naszego szczęścia w końcówce, ot co).
Przyznam, że z w grze solo na WE nie bardzo się mogę wypowiadać bo grałem tylko raz i to przeciwnik zrezygnował z ochrony magicznej (co raczej przesądziło o tym że dostał masakrę) ale elfia mobilność z bezwzględnym blokowaniem Vampirzych popychaczek powinna przynieść znakomite efekty.
Przyznam, że z w grze solo na WE nie bardzo się mogę wypowiadać bo grałem tylko raz i to przeciwnik zrezygnował z ochrony magicznej (co raczej przesądziło o tym że dostał masakrę) ale elfia mobilność z bezwzględnym blokowaniem Vampirzych popychaczek powinna przynieść znakomite efekty.
aj tak napisaliście na te nowe VC że sie zaczełem bać Ale moim skromnym zdaniem myśle że trzeba będzie zwiększyc liczbę scrolli no i na więcej pkt to jakiś Tkacz żeby kostek dispela było więcej lub jakieś skromne wieszczki itp....a powiedzcie mi jak ze strzelaniem ??Bo ja nie grywam na turniejach narazie gram sobie z kolegami(14 lat) i nikt nie miał VC ale dopiero teraz kolega zaczyna wampirkami ...
- dark kaczuszka
- "Nie jestem powergamerem"
Ma sens jedynie z mocną zaporą antymagiczną... co wystrzelasz vampiry wskrzeszą:P oczywiście na ile im pozwolimy (znaczy pozwolicie )
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Powiem krótko - na podstawie wyłęcznie moich rozpisek (bo wampiry da się złożyć na tysiąc sposobów):
Dotychczas było tak, że każdy mój regiment poza Wampirem na stworku i BK dostawał wklep od dowolnego oddziału WE.
Teraz w zasadzie każdy mój oddział jest w stanie sklepać dowolny oddział WE poza treemanem, a na treemany jest balefire pike. A w niektórych przypadkach lore of metal.
Oczywiście to mówię na przykładzie mojej armii i po rozegraniu jednej bitwy z WE, natomiast dotychczas to ja musiałem kombinować, jak wyrwac punkty, a teraz komfortowo się rozstawiam ławą BK, Warghulfy, ghule z wampirami... i jadę, a WE z lasu się boją wyjść.
Dotychczas było tak, że każdy mój regiment poza Wampirem na stworku i BK dostawał wklep od dowolnego oddziału WE.
Teraz w zasadzie każdy mój oddział jest w stanie sklepać dowolny oddział WE poza treemanem, a na treemany jest balefire pike. A w niektórych przypadkach lore of metal.
Oczywiście to mówię na przykładzie mojej armii i po rozegraniu jednej bitwy z WE, natomiast dotychczas to ja musiałem kombinować, jak wyrwac punkty, a teraz komfortowo się rozstawiam ławą BK, Warghulfy, ghule z wampirami... i jadę, a WE z lasu się boją wyjść.