Modelina po ugotowaniu jest krucha ?? To my o innej modelinie mówimy Mój żyrokopter spadł w swojej krótkiej karierze juz ze 2 razy ze stołu...nic mu nei jest Tylko śmigiełko odleciało - ale przykleiłem - bardziej juz sie boje o figsy gw
To mój pierwszy post, więc serdecznie witam wszystkich forumowiczów.
Co nieco o masach poczytałem, zabieram się do dłubania przy figurkach (chwilowo raczej niewielkie konwersje, ale potem... kto wie?) i mam pewien dylemat: z czego robić rzeczy typu miecze, rogi i ogólnie wystające elementy?
Gs raczej się nie nadaje, bo miękki... słyszałem, że niektórzy używają mieszanek miliputu z gs-em. Co byście z zestawu brown stuff, miliput (jak tak to który, tego z 5 rodzajów jest...), miliput+green stuff?
Hmm.... trochę co innego miałem na myśli. Nie idzie o sam problem odłamywania się wystających elementów bez drucików, tylko o zaokraglone krawędzie. Jakiś czas temu przerabiałem marauderom chaosu flaile na coś w rodzaju młotów/kafarów. Założenie było takie, żeby toto miało lekko zaokrąglone krawędzie i tak właśnie wyszło, ale jak spróbowałem zrobić krawędź ostrą to już gorzej.
I właśnie o te krawędzie chodzi... co zrobić, żeby były ostre a nie łagodne? Może np. lekkie ścięcie tego po wyschnięciu byłoby rozwiązaniem, bo ze szlifowaniem green stuffu jest nietęgo?
Ja bym na twoim miejscu spróbował ukształotować to najostrzej jak można (albo na obudowę przykleic plastikowe prostokąty i ładnie gsem wyrównać) a potem wyszlifować bo można. Proste.
Można szlifować GS? To bardzo ciekawe co piszesz, Fanatyku
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
To chyba miliput
I odpowiedź standardowa - w Jamie, panie, w Jamie
PS. Twoja sygnaturka
Mam zamiar właśnie wziąć się za parę konwersji. Dotychczas robiłem w Metalu i plastiku, ale dłubanie figurek z kostek metalu jest męczące i jak coś pójdzie nie tak, to trzeba maskować, albo figs do kosza -.-
Dla tego mam parę pytań:
Czy wiecie gdzie można kupić full rolkę 36 cali GS ?
Oraz czy ktoś z was używał tej masy: http://www.planetamodeli.sklepna5.pl/po ... idprod=129
Bardzo jestem ciekaw jak działa.
Wamod to... hmm... Chłam to najlepsze słowo. Śmierdzi toto, kruszy się, łatwo odlepia, i ma wiele innych ciekawych wad. A rolkę 36" GS można w Jamie dostać
Ja tam szlifowałem gs jeżeli można tak to nazwać, przy użyciu pilników do"manikiru"(chyba - wyjąłem mamie z szuflady). Takie elastyczne bardzo drobniutkie(miękkie i elastyczne!) pilniki i jak najbardziej się da ;]
Wamod, to ten wynalazek http://www.planetamodeli.sklepna5.pl/po ... idprod=129
???
W jamie najdłuższe 8 calowe są na składzie. Jest tu jakiś mądry, który potrafi powiedzieć ile waży rolka 4', 8' albo 36' green stuffu? Myślę nad zakupem 100g za 9 funtów, ale nie wiem czy to się bardziej opłaca od klasycznej rolki
znacie jakąś mase o właściwościach plastycznych podobnych do gs, ale tańszej? bo mam zamiar zacząć przygodę z konwersją, a nie chce marnować porządnych materiałów ]->
Ptaq, to już lepiej kup ProCreate - 70g za 33zł, a jakość nieporównywalna (ta masa jest doskonała)