Warsztacik monsterstar =D 18.03

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

Post autor: monsterstar »

Siema !
Dziś nowe zdjęcia !! poprawiłem nmm na choppie, dodałem na butach i innych piredołach, pomalowany kapturek i kawałek jego trofeł jak skóra dwarfa czaszki głowa skavena. Prosze Bardzo !!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Prosze zebysie powiedzieli co mam poprawic i jak oceniacie 0-10 ?
pzdr monsterstar
Ostatnio zmieniony 12 mar 2008, o 00:51 przez monsterstar, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Na choppie NMM z przodu jest już dużo lepszy :) Widać przydały się poradniki ;) Niestety już tylna część jest gorsza (przejścia mocno widać), na butach znowu cienie są trochę dziwnie rozłożone. Ale jak na pierwszy raz i tak ok.
Skóra dwarfa IMO za ciemna nad brwiami. Tam nie ma żadnego zagłębienia ;)
Generalnie fajny TT+
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

sorki ale wybitnie nie podoba mi sie to malowanie ... po pierwsze brak starannosci ... brew pomazana na czerwono ... na rece i na niektorych elementach brak farby (obicia) ... oko skawena wyglada paskudnie ... skora orka i kosciane elementy pomalowane tylko trzema mocno rozniaczymi sie odcieniami ...

moim zdaniem na poczatku opanuj podstawy a pozniej zacznij sie bawiac w NMM

Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

Po 1. To jest Wip więc wszystko jeszcze bede poprawiał.
Po 2. oko skavena jeszcze nie jest malowane...

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

wszystko fajnie..ale wymien nmm na metalik..albo popraw... a hero zaiste fajny...no i na wywce bedize sie neizle prezentwac ;]

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

monsterstar - wiem ze to wip (potrafie jeszcze czytac :P ) ... jak narazie jest slabo ... i duzo z tego nie wyciagniesz ... chyba ze pomalujesz od nowa

popieram slowa Goba ... na tym poziomie lepiej zrobic mataliki

Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

Oto moje 3 zaczęte savage boyzi. OGLĄDAJCIE !!!

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

no no...jestem pod wrazeniem...idzie Ci coraz lepiej ;] tak trzymać mlody ;] czyzby to szybka akcja...zdarzyc przed WI? ;D

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

widac poprawe w stosunku do wczesniejszej figurki ... choc powienienes sprobowac robic troche wiecej przejsc przy rozjasnianiu

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Treevill pisze:widac poprawe w stosunku do wczesniejszej figurki ... choc powienienes sprobowac robic troche wiecej przejsc przy rozjasnianiu
bez przesady, jest nieźle, a na stole i tak nie będzie widać, czytam są 3 warstwy, czy 5 :)
mi tam się podobają, może jeszcze bym trochę rozjaśnił im skórę

Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

Jest 6-7 warstw. :D

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

imho nie wiem w co celujesz do końca ale regimenty lepiej malować od razu tak w liczbie 5-10 modeli, mniej mieszania farby szybciej się maluje

a orkasy bardzo w porządku - domalujesz na skórze jakieś malunki orkowskie i będzie super - tylko jakiś łądny kontrast :P

naprawdę szkoda malować piechura jak bohatera :D

Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

tak myślisz ?? myślałem że wszyscy malują reg. po figurce ??
ale wtedy to trzeba dużo farby rozrobić na np takich 5 savagy.

war2bone
Chuck Norris

nie wiem jak czytać twojego posta :D bo można na 2 sposoby :D

1 ironiczny :D - sorry że podałem taką oczywistą podpowiedź

2. nieironiczny :) osobiście staram się malować po ok 10 modeli ale to trochę dużo - w zależności ile twoje regimenty mają trzeba podzielić sobie na jakieś części - jak np jest ich 16 to na 8 jak 21 to na 7 itd, no i pinujesz wszystkich ustawiasz ładnie na korkach i jedziesz 1 wieczór skóra, 2 wieczór zbroja + elementy skórzane, 3 metaliki + drewno, 4 wykończenie, 5 podstawki, etc i wtedy masz regimenty pomalowane w te same kolory - chyba że nie mieszasz farbek ale wątpie skoro piszesz o 6-7 warstwach , oczywiście nie każdy tak lubi np cały wieczór malować tylko zielony ale na pewno jest szybciej niż 1-3,

Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

czytaj go według 2 wzoru :D to nie miało być ironiczne :/
metalowe figsy też pinować do korka ??

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

jak stoi stabilnie to nie pinuj...zal czasu, pradu i Twojej energii ;)

war2bone
Chuck Norris

pinowanie do stabilnego korka takiego do butli z winem a nie takim od butelki to zawalista sprawa, podstawka może być za mała i czasami jest nieporęczna jak trzeba coś precyzyjnie od dołu namalować a korek daje nam dość stabilny uchwyt,

a jak jest nieporęcznie to chwytamy za figurkę a jak chwytamy za figurkę to zostawiamy na niej tłuszcz a jak jest tłuszcz to farba nie chce się tak ładnie już kłaść, łatwiej odpryskuje , możemy dotknąć figurkę brudnym palcem lub coś nie do końca wyschniętego i pozostawić ładny świecący się odcisk palca, a co najgorsze może wypaść z ręki na podłogę/stół albo przejechać się po naszym paznokciu

dodatkowo tu nie widzę podstawki nawet wklejonej więc pewnie trzyma je za ten wypustek do podstawki, co utrudnia np stosowanie bardziej rozwodnionych washów - będzie trzymał figurkę w tej pozycji aż wyschnie ? nie mówiąc już o samej wygodzie takiej metody

można też wkleić w podstawkę jak nie chcemy jakiegoś bajeru robić i podstawkę zpinować do korka i też luz

ogólnie to pinujemy, kąpiemy z płynem odtłuszczającym - dajemy wyschnąć, nakładamy podkład - patrzymy czy nie trzeba poprawić gdzieś i zostawiamy w spokoju żeby bardzo dobrze wysechł (np do następnego wieczoru), bo jak się pośpieszymy to może nam się farba gdzieś odkleić podczas malowania z większą ilością wody

imho pinowanie do korka to jest 2 złota rada zaraz po 1 " dodaj więcej wody"

Awatar użytkownika
Wood Elf
Wałkarz

Post autor: Wood Elf »

ooo fajowe te Savage'y... mówisz,że dopiero zaczęte a wyglądają jak skończone ;PP no oprócz podstawki :)

A ten Wipek to taki sobie wykańczaj go wykańczaj to napewno będzie lepiej ale szczerze mówiąc savage'y jeśli chodzi o pomalowanie i staranność wyglądają o niebo lepiej :)

Awatar użytkownika
Etyś
Wałkarz

Post autor: Etyś »

wow wyglądają śiwetnie :D
Pozdro

Awatar użytkownika
likwidator
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: likwidator »

1. Wyszli ci zawaliście
2. Fajnie wyszło to ubranko tak jak by zdarli z żółteg lizardmenka skórke