Turniej w Imperium Gier w Krakowie - 29.03.2008
Panowie, jeśli wolą większości jest dopuszczenie do grania na dwóch takich samych armiach to git, ale ja osobiście wolałbym różnorodność.
Jeśli większość będzie za dubletami no to trzeba będzie ustąpić.
Ja generalnie wychodzę z założenia, że nikt tutaj nie ma złej woli (no, może poza Skavenem
).
Zobaczymy, co będzie. Podpinam się pod prośbę Ksch, aby składać sojusze różnych armii, a jeśli nie da się inaczej, to chciałbym najpóźniej ze dwa dni przed turniejem zobaczyć rozpiski dubletów, bo nie chciałbym potem kwasów, "bo dwa tanki" (nie mam osobiście nic do dubletu Imperialnego
)
I zapraszam tych, co są bez pary, obiecuję, że jeśli osoby takie zgłoszą się odpowiednio wcześnie, to dla każdego znajdzie się sojusznik. Albo w postaci kogoś ze sklepu albo mojej (o ile będę), a lekkiej korekty w rozpiskach można dokonać na miejscu.

Zobaczymy, co będzie. Podpinam się pod prośbę Ksch, aby składać sojusze różnych armii, a jeśli nie da się inaczej, to chciałbym najpóźniej ze dwa dni przed turniejem zobaczyć rozpiski dubletów, bo nie chciałbym potem kwasów, "bo dwa tanki" (nie mam osobiście nic do dubletu Imperialnego

I zapraszam tych, co są bez pary, obiecuję, że jeśli osoby takie zgłoszą się odpowiednio wcześnie, to dla każdego znajdzie się sojusznik. Albo w postaci kogoś ze sklepu albo mojej (o ile będę), a lekkiej korekty w rozpiskach można dokonać na miejscu.
2, wszystko jest w regulaminie w pierwszym poście 

jak piątek przebiegnie spokojnie to się zjawie tym razem 

Nie, lasek jeden. I pamiętajcie o prośbie o komponowanie różnoarmijnych sojuszów. Przypominam, że:
Naprawdę apeluje o granie na dubletach TYLKO w ostateczności.
Tylko pytanie czy one use only powinny również zabierać slot...
Wiewiór - możesz podsumować jakoś zgłoszenia na dziś dzień?
Wiewiór - możesz podsumować jakoś zgłoszenia na dziś dzień?
Tak, zwiększenie liczby kostek dispella to dobry pomysł
Wiewiór: proszę, podsumuj zgłoszenia.

Wiewiór: proszę, podsumuj zgłoszenia.
Wiewiór dopisz mnie z Pawłem szcurkem do listy zgloszonych, bo widze ze sie miejsce konczy, a chyba 4 dni temu nas zgłosilem 
@art
Zazwyczaj jak masz ograniczenie ilosci kostek na ture to PS'y sie wliczaja do liczby zuzytych kosci, ale jak masz ograniczenie leweli magii to mozesz uzywac ile tylko PS'ow chcesz. Bound zazwyczaj liczy sie jako jednak kostka/ lewel

@art
Zazwyczaj jak masz ograniczenie ilosci kostek na ture to PS'y sie wliczaja do liczby zuzytych kosci, ale jak masz ograniczenie leweli magii to mozesz uzywac ile tylko PS'ow chcesz. Bound zazwyczaj liczy sie jako jednak kostka/ lewel
Dobra, w końcu się trochę ogarnąłem i już spieszę odpowiadać na wszystkie pytania.

W tym momencie pewnych i pełnych par mamy 13:
- Cinek i Ksch (Imperium i WE)
- Arte i Gilotyna (Imperium i Imperium)
- Piotr Jaworski i Michał Sawicki (ChD i Chaos)
- Wiewiór i Piotrek Krzystek (O&G i VC)
- Michał Pawlarczyk i Roman Husarski (Imperium i O&G)
- Sebastian Daszkiewicz i Dariusz Butanowicz (OK i VC)
- Charki i Paweł Szczurek (O&G i Dwarfy)
- K0sa i Wojtek Krajewski (Chaos i Beastmeni)
- Kosa i Adam Pawliczak (HE i DE)
- Tadeusz Pawliczak i kumpel
(VC i Bretonnia)
- Andrzej Gąsiorkiewicz i Jurek Trzebiński (VC i Imperium)
- Krzysztof Malinka i kolega
(O&G i )
- Sławek Wysocki i Paweł Stachowski (WE i Dwarfy)
Natomiast niepełnych, bądź niepewnych jest jeszcze jednego pana:
- Przemysław Szwed (OK)
Zaznaczam, że K0sa i Kosa to dwie różne osoby
Ksch -> zapytam jeszcze Michała, może by sobie kogoś znalazł do pary, ale nic nie obiecuję.
Kosa właśnie mi napisał, że może będzie, a może nieKosa moze chcesz sojusznika?Smile

Powinny - bound to bound, jeśli jest one use only, to trudnoTylko pytanie czy one use only powinny również zabierać slot...

Dopisane.Prosze o dopisanie
Sebastian Daszkiewicz (OK) + Dariusz Butanowicz (VC)
PS-y nie liczą się do leveli - jak ktoś sobie natłucze 2x2 magów i każdy z dwoma PS-ami, to cóż... moja porażka organizacyjna i czyjś brak kulturyPytanie odnosnie Power Stone jak i bound spelle (one use only ) jak to wliczamy ?
a) do podstawowych 8
b) mamy 8 podstawowych ale tych nie wliczamy do nich bo nie sa stale

Zrobione.Wiewiór dopisz mnie z Pawłem szcurkem do listy zgloszonych, bo widze ze sie miejsce konczy, a chyba 4 dni temu nas zgłosilem Wink
Zgadzam się z Charkim.Zazwyczaj jak masz ograniczenie ilosci kostek na ture to PS'y sie wliczaja do liczby zuzytych kosci, ale jak masz ograniczenie leweli magii to mozesz uzywac ile tylko PS'ow chcesz. Bound zazwyczaj liczy sie jako jednak kostka/ lewel
Już to robię:Wiewiór: proszę, podsumuj zgłoszenia.
W tym momencie pewnych i pełnych par mamy 13:
- Cinek i Ksch (Imperium i WE)
- Arte i Gilotyna (Imperium i Imperium)
- Piotr Jaworski i Michał Sawicki (ChD i Chaos)
- Wiewiór i Piotrek Krzystek (O&G i VC)
- Michał Pawlarczyk i Roman Husarski (Imperium i O&G)
- Sebastian Daszkiewicz i Dariusz Butanowicz (OK i VC)
- Charki i Paweł Szczurek (O&G i Dwarfy)
- K0sa i Wojtek Krajewski (Chaos i Beastmeni)
- Kosa i Adam Pawliczak (HE i DE)
- Tadeusz Pawliczak i kumpel

- Andrzej Gąsiorkiewicz i Jurek Trzebiński (VC i Imperium)
- Krzysztof Malinka i kolega

- Sławek Wysocki i Paweł Stachowski (WE i Dwarfy)
Natomiast niepełnych, bądź niepewnych jest jeszcze jednego pana:
- Przemysław Szwed (OK)
Zaznaczam, że K0sa i Kosa to dwie różne osoby

Ksch -> zapytam jeszcze Michała, może by sobie kogoś znalazł do pary, ale nic nie obiecuję.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2008, o 22:58 przez Wiewiór, łącznie zmieniany 3 razy.