Paradoxalia wiosenne 2008 - turniej na 2250 pkt
Dolna wartośc punktowa: 500pkt minus najtańszy model w armii.
Formatu nie zmieniamy, chodziło właśnie o to by układac straszne badziewie na te 500 pkt. Ponieważ:
- dzięki takim zasadom gracze będą mogli nieco poznac zasad innych armii
- użycie nawet beznadziejnej 500 tak aby pognębic przeciwnika wymagac będzie nie lada umiejętności, a w końcu to o umiejętności w tej grze chodzi
P.S. mini konkurs... ten komu przypadnie patrol Green Knighta i uda mu się coś sensownego z nim zrobic ( prócz schowania w lesie) dostaje ode mnie piwko po bitwie lub po turnieju. Bo czegoś takiego w wykonaniu bretońskim jak żyje na oczy nie widziałem
Formatu nie zmieniamy, chodziło właśnie o to by układac straszne badziewie na te 500 pkt. Ponieważ:
- dzięki takim zasadom gracze będą mogli nieco poznac zasad innych armii
- użycie nawet beznadziejnej 500 tak aby pognębic przeciwnika wymagac będzie nie lada umiejętności, a w końcu to o umiejętności w tej grze chodzi

P.S. mini konkurs... ten komu przypadnie patrol Green Knighta i uda mu się coś sensownego z nim zrobic ( prócz schowania w lesie) dostaje ode mnie piwko po bitwie lub po turnieju. Bo czegoś takiego w wykonaniu bretońskim jak żyje na oczy nie widziałem

kazda armia wystawi to co najsłabsze (w miare swoich mozliwosci).. a napewno wystawi cos co bedzie w stanie sama szybko zabic i zyskac na tym latwe punktyTommy pisze:P.S. mini konkurs... ten komu przypadnie patrol Green Knighta i uda mu się coś sensownego z nim zrobic ( prócz schowania w lesie) dostaje ode mnie piwko po bitwie lub po turnieju. Bo czegoś takiego w wykonaniu bretońskim jak żyje na oczy nie widziałem

No nie przesadzaj. Sa dwa oddziały jazdy w tym. Choć na moja rospe na 1750 mogą sie nie przydać.Tommy pisze: P.S. mini konkurs... ten komu przypadnie patrol Green Knighta i uda mu się coś sensownego z nim zrobic ( prócz schowania w lesie) dostaje ode mnie piwko po bitwie lub po turnieju. Bo czegoś takiego w wykonaniu bretońskim jak żyje na oczy nie widziałem

Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.
te 500 pkt zawsze moze sie przydac.. np do trzymania cwiartek 

Czy w oddziale zdrajców musze mieć paymastera? Jeśli tak, to czy musze go mieć w rozpisce na 1750?
Czy muszę mieć w 500 dokładnie jednego cora, jednego rara i jednego speciala?
Jak dużo magicznych przedmiotów mogę wpakować w bohatera zdrajcę?
Pozdrawiam,
Husiat
Czy muszę mieć w 500 dokładnie jednego cora, jednego rara i jednego speciala?
Jak dużo magicznych przedmiotów mogę wpakować w bohatera zdrajcę?
Pozdrawiam,
Husiat
Bum...!
500 pkt zdrajców musi prowadzic heros, to może byc paymaster. Ponieważ Twoja armia to nie 2250 tylko 1750 + 500 w 1750 też musi byc paymaster. W patrolu na 500 pkt musi się znaleźc jeden special jeden rare i conajmniej jeden core unit.
Hero zgodnie z zasadami border patrol może byc wart maksymalnie 125 pkt
Pozdrawiam
Hero zgodnie z zasadami border patrol może byc wart maksymalnie 125 pkt
Pozdrawiam
ja wyglada kwestia wystawia oddziałów? tą mini armie od przeciwnika wystawiamy rownolegle do naszych wojsk.. czy tez moze zostaje ona wcielona do naszej armii ? 

Ma ktoś pożyczyć 5 Birdmenów?
Fajnie. W zdrjachc, za zabicie generała paymastera będę miał dodatkowe 300p (sztandar, generał, zdrajca) + jego koszt, czyli jakieś 81p.
Ale niestety będą proxy, bo birdmenów chyba nijak nie znajdę teraz...
Mam nadzieję, że wpadnę.
Pozdrawiam,
Husiat

Fajnie. W zdrjachc, za zabicie generała paymastera będę miał dodatkowe 300p (sztandar, generał, zdrajca) + jego koszt, czyli jakieś 81p.

Ale niestety będą proxy, bo birdmenów chyba nijak nie znajdę teraz...

Mam nadzieję, że wpadnę.
Pozdrawiam,
Husiat
Bum...!
IMO tej armii na 500 pkt nie powinno sie zbytnio proksowac.. ale regulamin to dopuszcza, wiec czepiac sie nie bede 

O, podoba mi się. Pytam o to samo...? Mógłbym grając DoW wystawić na 500 O&G, wtedy nie byłoby żadnych proxówCrusader pisze:Pytanko czy jak gram lizakami to moge zrobic rozpe na 1750 lizaków, a na 500pkt innej armii np. bestii, vc itp. ?

Bum...!
podzielona na 2 czyli jedna armiaMusi być podzielona na dwie części, wymagamy dwóch oddzielnych rozpisek: jedna wielkości 1750 pkt. Druga 500 pkt. – spełniająca wymogi border patrol.
Armia za 1750 pkt musi spełniać następujące wystawienia armii:

a skoro dopuszczacie proxy na armii, ktora dam przeciwnikowi to swietnie