FAQed by GW

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

przynajmniej FAQ do HE jest do przełkniecia..
- jest koszt Sun Dragona spod Dragon Mage'a
- sensowne ASF
- wytłumaczono w koncu co robic gdy istnieja dwie zasady kazace przerzucac kostki (LS zrobiła to samo dawno temu :) )

ciekawia mnie natomiast Lion Pelts... czy daja save przed magicznymi strzałami z luku?
Reaver Bow - czy kazdy strzal moze byc w inny cel ?

szkoda ze tak duzo miejsca poswiecili special herosom, a nie zerratowali kilku innych rzeczy.

tez mam nadzieje ze jest to tylko wybryk Kanadyjczyków :)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

Q. Can an Arch Lector maintain twho Prayers of Sigmar that Remain in Play?

A.No. Prayers of Sigmar work exactly like bound spells

Q. Can Priests of Sigmar be equipped with an item that has a bound spell?

A. Yes. His Prayers are not a bound spell items

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Jakoś nie widzę problemu z tymi boundami. Wyraźnie rozrózniają na bound spells i na bound spell items. Czyli na same czary jak i na przedmioty, takie czary magazynujące.
Dla mnie sprawa byłaby prost, klecha może posiadac przedmiot, który może rzucic bound'a, ale jeśli w między czasie działa jakaś modlitwa, to użycie tegoż przedmiotu anuluje modlitwę. Czy to błędna logika?

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

A ja podziele sie, ze szczena mi opadla jak przeczytalem, ze:

1. Treemanowe szyszki to normalnt shooting atak
2. mozna zrobic stand and shoot
3. -uwaga uwaga- stand and shoot mozna wykonac na 360 stopni :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Tak. Tego konkretnego można.

Treeman ma oczy w dupie ;)

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Christos pisze: Treeman ma oczy w dupie ;)
Kazdy wie, ze ma ;-)

Uwazam jednak, ze w tych uscisleniach brakuje explicte zapisu "treeman, jako jedyny model w wfb, ma oczy w dupie i moze wykonac stand and shoot na 360 stopni"

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

PO upupieniu ;) S&S na Treemanie byłem wzburzony, bo wg mnie zapis jest dość jednoznaczny i pozwala na S&S. Nadal uważam, że zasady na to pozwalają.

Jednak biorąc pod uwagę pakerność takiej opcji (a w dodtaku 360 stopni), teraz jestem jej przeciwny.

Tylko krowa nie zmienia zdania ;)

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Hmm lion pelts dają ochronę przed magicznymi łukami, bo to nie magiczne ataki? Na to wychodzi. Nie rozumiem połowy z tej erraty...

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Izo pisze:Hmm lion pelts dają ochronę przed magicznymi łukami, bo to nie magiczne ataki? Na to wychodzi. Nie rozumiem połowy z tej erraty...
ataki z magicznych łuków są...normalne a ataki z magicznych strzał są magiczne...co w tym niezrozumiałego? :roll: :wink:

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord

No chyba, że walisz magicznym łukiem po głowie wroga - wtedy zadaje magiczne obrażenia, które można wyleczyć tylko magicznym wywarem z krowich siuśków ;)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

WE to porażka, choć parę rzeczy jest do przełknięcia (notabene sam za tym byłem i to porządnie uargumentowałem) - trochę komentarza:
1. S&S Treemana - ok, ale nie 360 stopni - nawet fasty robią S&S do przodu i takie są jego reguły
2. konie Wildów z magicznymi atakami - pisałem czemu tak, ale druga część pytania i odpowiedź na nie to bzdura, bo Fury of the Kournous ma w opisie że daje ataki tylko Wildom, a nie ich koniom.
3. spity owszem nie są magicznymi itemami, ale jest w opisie tak to sformułowane, że z tego wynikło te uściślenie z BSB
4. to że magiczny łuk nie daje magicznych ataków pozostawię bez komentarza - ŻAL.PL albo raczej ŻAL.CA
5. przerzucanie ataków ze spite w połączeniu z asyendi's bane to komedia
6. teleportacja w fazie przeciwnika mocno dyskusyjna - swego czasu też podzieliła LS, więc to sprawa niejednoznaczna
7. Z ethernal guardem się muszę zgodzić - wystarczy, że heros jest w oddziale; to że jest out of game to nie daje Ld i nie może używać itemów, ale fizycznie w oddziale jest, a to jedyny warunek by był stubborn (bo przecież jak strzelisz to możesz tego herosa w oddziale zabić co nie ?? mimo, że jest poza 1szym szeregiem i jest out of game - to nie ukryty assasin)
8. skąd oni wzięli pomysł, że Alter Highborn nie przenosi Ethernali do Corów ?? przecież wystarczy mieć Highborna w armii, by tak było, a jaki ma Kindred lub czy go nie ma, to już sprawa gracza - nie ma takiej zasady w książce (no i dlaczego akurat ten Highborn ?? można było się uprzeć, że musi być Ethernal Highborn a nie pierwszy lepszy:) ).
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Dodo Pieniążek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Dodo Pieniążek »

Wielka szkoda z tymi magicznymi łukami.
Bo to był dobry straszak na elementali i inne temu podobne. A tak.. pupa.
Magiczne strzały to mają chyba tylko Leśne Elfy mają.
Echh...
A pozostałe mogą być.

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

"Blame Canada, blame Canada!" Zaśpiewajmy razem z SouthParkiem :P
Ogólnie nie jest tak źle. Wprawdzie część zapisów rzeczywiście jest lekko mówiąc nielogiczna, ale nie psują gry aż tak bardzo. No i oczywiście nie ma ich na razie na stronie GWuk, więc poczekamy - zobaczymy :).
Scimi: Może chodzi o to, że musi być Highborn-Generał? Alter nie może być generałem więc nie zmienia EG na core.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Ewentualnie okładami z młodych piersi.

Errata imperialna mi się podoba.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

W imperialnej erracie najbardziej podoba mi się to, że masz pełne punkty za steam tanka zawsze. War machine without crew.

Generalnie te FAQi to dno Wisły. Totalnie zamulone, co pewien czas przepływają klocki. Niestety wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że są to te FAQi nad którymi pracował Alessio. Pojechał po RAW i wkleił kilka swoich wypaczonych pomysłów, generalnie to chyba rulebooka do battla od roku nie wertował, bo bredni jest tam tyle...

W ogóle żal.

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

ST ma załogę w postaci jednego inżyniera, który nawet może strzelić z pistoletu.

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Post autor: Robak »

Konie z dwoma atakami niezle;) Pytanie jakie mi sie nasunelo, czyli nei mozna ruszyc lasem jezeli jest w niej oddzial z aktywnym sztandarem z niebrejkowalnoscia?

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Torres pisze:ST ma załogę w postaci jednego inżyniera, który nawet może strzelić z pistoletu.
Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie fakt, że wg. RB załoga musi być na osobnej podstawce od maszyny wojennej.

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Post autor: Fedek »

Powinni wydać faq do tego faq'a :|

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Jezu...

Są takie chwile, kiedy jestem dumny z Polhammera tworzonego przez LS, jego logiczności i konsekwencji.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

ODPOWIEDZ