Smród, brud i ustawianie ligi pod ETC.

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Holan pisze: Rozmawiałem z Darkiem i wiem, że kilka osób wychodziło z walizkami z turnieju, nie tylko Thurion ale jeszcze 3-4 osoby. Tak więc pisanie o 39 osobach jest niesmaczne, gdyz było ich więcej i są na to świadkowie.
No i jak ja mam się bronić, moze napisze coś gajowy który ze mną zbierał zapisy, a nie ludzie którzy nawet na turnieju nie byli.
Raczej by mi się opłacało zeby przyszło wiecej osob i dali mi kasę za turniej, niz zebym potem oddawał ludziom pieniadze bo mi mowili ze nie chca tyle za lokala płacic, i tak musiałem potem dokładac do turnieju bo przyjechało mi za mało osob.
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

To że z walizkami ktoś wychodził to taki średni dowód, bo tam jeszcze 40k było - DMP ichnie bodajże.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Holan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Holan »

Młody nie mam zwyczaju pultać się bezpodstawnie.
A ty nawet nie zapytałeś o świadków którzy to widzieli.

Pozdrawiam
Holan

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: Buszman »

Troche sie mylisz JJ a propo Euro. Chce ci przypomniec ze w tym roku EURO jest w slonecznej krainie makaroniarze<takze dzieki tobie :wink: Jest to wydatek rzedu 1200-1500 zl i jesli uwazasz ze ktos waluje dla Euro to teoria spiskowa rodem z golkowa :D Liga byla "walowana" dzis wczoraj i bedzie jutro. Mniej lub bardziej i Euro niewiele ma z tym wspolnego. Ja osobiscie sie zastanwiam jesli mnie polowaja czy wogole jechac z dwoch powodow a wlasciwie jednego polaczonego. Nie bede wydawal 1500 zl na wycieczke do kraju ze skloconym skladem i na dodatek z osobami ktorym moge nie lubiec. To nie wycieczka na 4 dni do Gorzowa ale powazny wyjazd z niezlymi kosztami. Decydowanie o top 3 na podstawie masterow? bomba ale od przyszloego sezonu. Nie zmienia sie regul w trakcie gry. A co do walowania to sam bylem swiadkiem jak Pomorskiego mastera nie mogl sedziowac pewien gracz mimo ze sedziowie byli potrzebni bo by mlodemu zagrozil w lidze. Cala ta koncowka sezonu smierdzi zarowno pomorsko jak i warszawsko wroclawsko krakowsko gorzowsko jak wolisz. pozdro Malal

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

jak są jacyś świadkowie, to już inna gadka, ale niech się może ujawnią
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Ale o co mam sie pytac i kogo.
Wciskacie mi teraz wała, a ja naprawde nikogo do domu nie odesłałem bo Darek niby miał miec premie. Z pustego i Salomon nie naleje, przyszło 39 osob. Kropka, co mam wiecej mowic.

Edit.
A co do walowania to sam bylem swiadkiem jak Pomorskiego mastera nie mogl sedziowac pewien gracz mimo ze sedziowie byli potrzebni bo by mlodemu zagrozil w lidze.
O co kaman ? :?
Ostatnio zmieniony 2 maja 2008, o 16:37 przez Młody, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

A kto nie mógł sędziować Malal ?? Na jakim pomorskim masterze ??
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

witam

witam szanownie zebrnych, nie czytalem calosci tematu. Jestem tutaj, gdyz moj przyjaciel mnie poprosil abym zajzal, bylem sedzia na owym turnieju, osob grajacych bylo 38, tylko Lukasz przyszedl (pozdro Thurion) jak sam zaznaczl po imprezie i powiedzial ze skoro nie bedzie mastera to on idzie do domu, bez nacisku, Darek (pozdro Dalmar) przyjechal z lekkim opoznieniem, a gdy sie okazalo ze nie ma mastera i nie pasowalo mu granie jakas armia na szybko. zdecydowal sie wrocic do domu.

bylo jak pisze, sam prowadzilem zapisy, mialem w tym interes aby miec premie sdziowska.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

nie bylo mnie i nie wiem, ale tak sobie mysle..
jesli mlodemu by zalezalo zeby polit nie dostal punktow za sedziowanie, a mlody byl glownym orgiem - to po co by go w roli sedziego zapraszal? bo chyba nie zostal zmuszony do przyjacia go odgornie?

raczej mozna by sie krzywic na zachowanie dalmara tutaj, skoro zadeklarowal sie byc sedzia a ot tak wyszedl z imprezy, to nie wiem czy to fair wobec innych organizatorow (bo frekwencja byla raczej niezalezna od nikogo)

no ale to tak tyle, co ja z boku patrzac widze, jesli cos pokrecilem to z gory sorry

pzdr

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

TruePunk pisze:
no ale to tak tyle, co ja z boku patrzac widze, jesli cos pokrecilem to z gory sorry

pzdr
:shock: :shock: Koniec swiata :wink:

No dobra, a czy znajdzie sie teraz ten tajemniczy swiadek golana ? Robi sie ciekawie, ide po piwo i popcorn ;-)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

TruePunk pisze:nie bylo mnie i nie wiem, ale tak sobie mysle..
jesli mlodemu by zalezalo zeby polit nie dostal punktow za sedziowanie, a mlody byl glownym orgiem - to po co by go w roli sedziego zapraszal? bo chyba nie zostal zmuszony do przyjacia go odgornie?
jak nie? przeciez jest to oczywiste, ze skoro mlody byl sedzia na wi to wypadalo by zaprosic na mm kogos z inkwizytorow.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Może odgórnie nikt nie zmuszał, choć kto wie jak to było - może ktoś się pochwali czy sędziowanie Młodego na WI i sędziowanie Dalmara na MM ma jakiś związek, czy to czysty przypadek ?
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

Jedy Knight pisze:
.
Jeśli chodzi o Robsona, jeździ na turnieje-widma do Częstochowy.
Są to turniej które „często się chowają” jeśli ktoś „z zewnątrz” próbuje na nich się pojawić.
czcesc

ja chyba za bardzo Was wszystkich lubie.

Tak zgadza sie jeden turniej sie nie odbyl, nie byly zgloszone wyniki do ligi, cala organizacja cajmowalem sie ja, jesli cos jest nie wporzadku ( a myslalem ze kazdemu kto sie zawiodl wynagrodzielem "calowanie klamki w ten dzien"). Robilem wszystkie te turnieje i raczej byly pozytywne opinie, fakt niektore wygral Robson.

Jedy Knight pisze:
Należałoby uszeregować opowieści zadziwionych graczy którzy pocałowali klamkę – istnieje możliwość, że plota ta jest kalumnią. Może to seria przypadków. Do wyjaśnienia i odszczekania, jeśli to nieprawda.

potwierdzam DALEM DUPY w organizowaniu 1 turnieju, byly osoby ktore pocalowaly klamke, kazda z tych osob zostala osobiscie przeproszona by PM prze ze mnie.
Jedy Knight pisze:
Darek pojechał po punkty do ligi za sędziowanie Mastera.
sedziowalem tego tura bez pkt do ligi, bylo 38 osob, jeno Thurion pojechal z wlasnej woli do domu, powadzilem zapisy, nie bylo inncyh osob ktore moglyby grac a pojechaly do domu. Darek byl, nie mial armii, pojechal sam do domu.

Wybaczcie, jesli ktos poczul sie obrazony po tym poscie wystosuje osobiste przeprosiny.

@ Jacek, pelen szacun dla Twojej pracy, tak jak i dla wielu innych osob, szkoda ze to idzie nie w tym kierunku i jakies walki sie wlaczaja. Mam nadziej w przyszlym sezonie nie bedzie podobnych motywow, bylo minelo i juz sie chyba odkrecic nie da.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

I co? Tak trudno było zacząć ten temat? Nie trzeba mieć jaj, by pisać o takich rzeczach. Jacek po prostu zrobił to, co należało. To, czego z zupełnie niezropzumiałych dla mnie powodów, bano się ujawnić w dyskusji na LL.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Jankiel pisze:I co? Tak trudno było zacząć ten temat? Nie trzeba mieć jaj, by pisać o takich rzeczach. Jacek po prostu zrobił to, co należało. To, czego z zupełnie niezropzumiałych dla mnie powodów, bano się ujawnić w dyskusji na LL.
Niezrozumiałych?
Już tłumaczę.
Lepiej niewyraźnie pomrukiwać…

„Wicie, rozumicie.. Wały były są i będą.. Jakieś tam.. Ściśle określone…Ale nic to – My, „Środowisko”, kochamy się i lubimy. Zwałujemy, wypijemy, przyklepiemy, a na forum publicznym cokolwiek powiedzieć, to na szkodę „Środowiska” działać. Nie należy tego robić. Niesława. Nie chwała.”

Chromolę takie „Środowisko” równo z glebą i przekonaniem, że „nic nie da się zrobić” z oszustami.
To, że „nic nie da się zrobić” z prostytucją, nie znaczy, że swój wolny czas mam spędzać w burdelu.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Post autor: Robak »

A ja sie dziwilem ze w PZPNie nic nie robia z walami, ale to chyba nasza polska "specjalnosc"...
Dajce na luz. Koniec ligi, wyniki wisza.
I tak sie pewnie sprawa skonczy... A za rok? A za rok sie jak by co pomysli...
Orki, oreczki, orczyce i orczątka :) Dla koazdego cos milego :)
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Dajce na luz. Koniec ligi, wyniki wisza.
znaczy, ze niepotrzebnie poprawialem wyniki lokala? skoro i tak nie zamierza sie z tym nic zrobic to chyba trzeba bylo zostwic bledne dla wiekszej goroteski :/ bo jesli to tak zamierzacie zostawic to zal...

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

czlowiek se na majowke pojechal a tutaj taka szopka :P

ja zaiste zawinolem sie do domu razem z walizka, na duzo wczesniej niz przyjechal Darek, nie ukrywam tego i nie bunkruje sie z tym faktem 8) raz ze mi sie nie chcialo grac (kac) a dwa uprzedzalem wczesniej mlodego ze jak nie bedzie 55 osob to nie gram (mniejsza liczba nic by mi do ligi nie dawala, a 2 dni weekendu to 2 dni weekendu :) ), takze sie zawinalem, ale w momencie gdy zaiste bylo ze mna 39 osob, gdyby trzeba bylo odfajkowac jakas bitwe to pewnie bym na sile odfajkowal, ale jakos mi sie czekac nie chcialo, sorry winetou

co do swiadka to jak sie domyslam byl to Marios

co do walowania, zliwkidujcie premie sedziowskie wpizdu... nie bedzie zadnego problemu, a jak ktos wczesniej napisal Euro = Ciśnienie i niestety nic sie w tym temacie w najblizszym czasie nie zmieni

pzdr

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

Byłem na turnieju. Widziałem 1 osobe (Thurion) która opuscila sale.
Prawda jest tez ze przyjechalismy na ostatnia chwile wiec nie jestem najlepszym swiadkiem.

W zwiazku z cala ta sytuacja nasuwa mi sie pytanie. Młody twierdzi ze wała nie było, Dalmar ze był. Nie widze powodu zeby ktorys z nich kłamał... ale jednak na to wyglada. Jest wogole szansa na ustalenie prawdy?

Dobrze by było gdyby Darek tez sie wypowiedział.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

też tam byłem i mi się cała sytuacja bardzo nie podobała

ile osób się zjawiło w Gdańsku to ciężko stwierdzić gdyż z Dukiem poszliśmy do Maca i wróciliśmy juz na pierwszą bitwę gdzie zastaliśmy Darka na lodzie.
Na pewno należała się Darkowi jakaś armia do grania czy chociaż zmobilizowanie sędziego do zagrania i oddanie 100 punktow za sędziowanie 40 osobowego lokala/mastera

Prawdą jest też, że gdyby było 55 osób w dniu turnieju to Młody i ekipa skombinowaliby 5 graczy (sędziowie itp), żeby nabić więcej punktów do ligi.

Ogólnie ciśnienie ligowe jest w Polsce ogromne. Z jednej strony mi się to podoba, bo jest wyższy poziom, więcej adrenaliny typowo sportowej ale z drugiej strony zaczęły występować drobne wałki typy: dopisywanie ludzi na turniejach, robienie turnieju wyłącznie pod "kogoś", niesprawiedliwa ocena malowania na masterach itp.

Sezon się skończył, ale warto przemyśleć jaką drogą ma podążać liga WFB. Czy twardej bezpardonowej rywalizacji, czy też rozrywki w gronie przyjaciół.

Fisch
Obrazek

Zablokowany