Slayer Army

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ensifer
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ensifer »

Jednak w standartowych knypach jest większa możliwośc wyboru. Slayerami musisz cisnąć i nie masz innej opcji. Zwykłe knypy dają kilka możliwości, można stać i strzelać, można tak jak ja to wiele razy robiłem nie wystawaić w ogóle strzelaczy i iść do przodu. Możliwości jest kilka. Do tego grać na kowadle lub na Lordzie.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

jedyne co gw mogło zrobić to wstawić do booka krasiowego rozdziałek poświęcony Slayerom- tak żeby herosi mogli brać skille itp. Wtedy okazaloby się że w każdej turniejowej armii krasiowej jest miejsce dla pomarańczowych...Niestety, w tej chwili heros slayerów (i dragonslayer i daemonslayer) są jednymi z najmniej grywalnych postaci. O ile dragonslayera można jeszcze wystawić o tyle daemonslayera na turniejach nie uświadczysz...

eh, gdyby tak mieli warda na 4+ :D

Awatar użytkownika
ensifer

To fakt. GW mogło by dopracowac troszkę slayerów. Wardancerzy mają różne skille itp. zabójców tez można by w cos takiego wyposażyć(jakieś tatuaże). Dla bohaterów tak jak mówisz jakieś skille, demaon slayer jest na prawdę nie grywalny.
Zresztą co by szkodziło wcisnąć doomseekerów? figurki i zasady już są więc nie widzę problemu.

Ward save na 4+ hi hi hi

Dźwiedź

Post autor: Dźwiedź »

Fajnie by było żeby wystawienie Zabójcy Demonów owocowało możliwością wystawienia jednej jednostki Zt w Corach... No cóż, pomarzyć zawsze można :roll:

Co do tematu to zawsze zostaje gra towarzyska na takich zasadach jakie uznamy za ciekawe... :wink:

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Grazbird pisze:eh, gdyby tak mieli warda na 4+ :D
Chyba jest w armii Slayerów, z tego co pamiętam, sztandar z wardem 5+ od strzelania, więc nie jest tak źle ;)
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

@Shino
Ok. Czyli wszystko jasne. To że armia jest "smutna" i nobrainerowa mi zwisa. W sumie Blood Knighci z wardem i regenką też są smutni i nobrainerowi. ;) W każdym razie nawet gdyby była dopuszczona to bym tym nie grał. Po prostu ciekawy byłem jak to by się potoczyło i teraz widzę, że tak czy owak by się nie potoczyło. ;)

@Fingor, czytaj całego posta zanim coś napiszesz od siebie, bo jak na razie to głupoty wypisujesz. I tak, tak już nie gram dwarfami! Co pewnie byś wiedział, gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem i czytał całe posty, do których się odnosisz. btw. Book do dwarfów jest do 6 ed. czy tego chcesz, czy nie.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

moze ktos podac zasady do doomseekerow

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

okurdemol pisze:@Fingor, czytaj całego posta zanim coś napiszesz od siebie, bo jak na razie to głupoty wypisujesz. I tak, tak już nie gram dwarfami! Co pewnie byś wiedział, gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem i czytał całe posty, do których się odnosisz.
Och, przepraszam jaśnie pana :roll: Odniesienie nie było akurat konkretnie do Ciebie, ale ogólnie do osób biadolących nad wprowadzeniem (a raczej jego brakiem) Slayer Army. Ale fakt, można je było odczytać na Twój sposób ;)
okurdemol pisze:btw. Book do dwarfów jest do 6 ed. czy tego chcesz, czy nie.
No mówię, spisek ogólnoświatowego lobby! Po prostu chcą upupić marzenia o graniu Slayer Armii na turniejach i tyle. I to na całym świecie! Patrz, a to łajdacy ;)
I co za chamstwo! Nawet pracownicy GW należą do tego lobby! :)
Dwarfy będą uznawane za podręcznik do 7 edycji, czy tego chcesz, czy nie ;) I jeden zapis tego nie zmieni.

@Klafuti
Zasady do Doomseekerów masz w army liście do Slayer Army na stronie GW.
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Czyli wszystkie marzenia przemieniły się w jedno wielkie G*&^o... :evil: Dwarfy są obecnie najbardziej poszkodowaną armią i nic tego nie zmieni... Ale i tak z nich nie zrezygnuję, bo mają klimat... A stwierdzenie, żebym się nauczył grać nie było przyjemne... I jeszcze jedno Shino: jak jesteś taki przekonany o wielkości dwarfów na combat to chętnie pożyczę Cię swojej armii na kolejny turniej i mi udowodnisz, że nie potrafię grać...
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Dźwiedź pisze:Fajnie by było żeby wystawienie Zabójcy Demonów owocowało możliwością wystawienia jednej jednostki Zt w Corach... No cóż, pomarzyć zawsze można :roll:

Co do tematu to zawsze zostaje gra towarzyska na takich zasadach jakie uznamy za ciekawe... :wink:
Genialne! Wrzucam taką zasade do kolejnego update'a Armylista :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

marcus_cheater pisze:Dwarfy są obecnie najbardziej poszkodowaną armią i nic tego nie zmieni...
bardziej niz np Ogry czy DoW, daruj sobie...
Obrazek

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

marcus_cheater pisze:Dwarfy są obecnie najbardziej poszkodowaną armią i nic tego nie zmieni...
najbardziej poszkodowane, sa DoW i ChD... nawet podrecznikow normalnych nie maja, nastepne w kolejnosci sa Ogry, a potem dopiero Dwarfy ;]

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

ChD bym poszkodowanymi nie nazwał raczej...
Obrazek

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

a ja jednak tak... 2 strony A4 podrecznika i kilka przedmiotow magicznych na krzyz... czy to jest fajne? ;P

Awatar użytkownika
ensifer

To zależy jak się na to patrzy. Czy armia ma wygrywać, czy dawać mozliwości składania różnych rozpisek.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

ChD nie są zbyt zróżnicowane, ale za to raczej silne, nie powiedziałbym że są poszkodowane. Tym bardziej, że spotyka się je na tyle rzadko na stołach, że powtarzalność rozpisek jakoś specjalnie nie przeszkadza.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

to moze powróćmy do sea patrolu :D

star dragon jest...
sporo tańsi seaguardzi...
pożądni shadow warriorsi...

chcialbym teraz pomykać na sea patrolu

"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
slifek
Pseudoklimaciarz

Post autor: slifek »

A ja jeste mza slejerami. To znaczy podobaja mi sie z wygladu i z klimatu. Chcialbym zeby mieli swojego army booka (nie koniczenie na tamtych zasadach) i 'Czarne krasnale' tez. A czy demon legion nie byl przypadkiem ze SoC? Skoro mamy nowe demony... kto wie moze i bede nowe rudzielce :]

REAKTYWACJA dla slejerow CD i DoW :D ludzie dobrej woli laczcie sie :]

@ktos_tam wyzej
Racja zawsze mozesz sie ugadac z kolega ze zagrasz rudzielcami.

@ktos_tam wyzej
Moze i VC sie sypia ale rudzielce nie budza strachu :P (przynajmniej nie w 'figurkach' bo w graczach czasem i owszem :twisted: )

@'a co w slejerach mozna zamienic slejerow na slejerow?
a co mozna zemienic w demonach?
albo w umarlakach?

:idea: Jeszcze do wszystkich ogulnikiem:
Nie podoba sie wam to ok... ale nie trzeba sie zaraz nawzajem besztac <pece(t)>

Awatar użytkownika
slifek
Pseudoklimaciarz

Post autor: slifek »

Kosa pisze:to moze powróćmy do sea patrolu :D

star dragon jest...
sporo tańsi seaguardzi...
pożądni shadow warriorsi...

chcialbym teraz pomykać na sea patrolu

Oj panie dlugouch... nasza cierpliwosc jest znacznie krodsza niz nasze brody :wink:

Ja tam do patrolu nic nie mam ogulna zasad: 'Lubie elfy... ale za dlugo sie gotuja ' :wink:

Awatar użytkownika
Vanirh
Chuck Norris

Post autor: Vanirh »

Dobry Elf to martwy lef....
Nie ma mocnego elfa, są tylko źle trafione...
....
:twisted:

ODPOWIEDZ