03.02.2007 - Toruń - "SI VIS PACEM, PARA BELLUM! Toruń"

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Re: 03.02.2007 - Toruń - "SI VIS PACEM, PARA BELLUM! Toruń"

Post autor: Gajowy »

Asarnil pisze: masz do dyspozycji wspólne kostki oraz wszystkie które generuje bohater znajdujący sie w pojedynku (czyli nie czarujący, bez MR, bez MoK będzie mógł dispelować tylko ze wspólnych). Scrolli można używać tylko tych, które posiada bohater walczący.
oto mi chodzilo, dla mnie bomba....... zeby tylko miec dwojke z fajera........

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

dobra drugi scenariusz raz jeszcze... bo dzis ciezko mi sie mysli...
1. rzut kostka kto zaczyna
2. szarża - czy przeciwnik zdaje strach? co jeśli nie zda i jest mnie więcej? co z glupota?
3. potem czaruje szarżujący tak?
4. potem druga osoba pierw czaruje potem klepie?
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Blasz
Wodzirej

Post autor: Blasz »

Ja mam tylko pytanie czy oraniczenie bohaterów do 2 dotyczy też bretki :?: :?: :?:
Jeśli była już tak odpowiedź to sorrki, ale temat już się nieźle rozrósł

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

W brecie mozesz wziac 2+ bsb - zawsze i wszedzie tak jest :)

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

nawet u nas :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Asarnil »

@ Jose
1. tak
2. normalnie zdaje strach, jeśli nie zda, to on zostaje zaszarżowany. Jeśli jest szarżowany przez wzbudzającego strach i nie zda Ld będzie trafiał na 6. Głupota działa normalnie.
3 i 4. potem jest normalna sekwencja tury, faza magii aktywnego gracza, hth i tura drugiego gracza. itd
@Blasz
normalne zasady bretki obowiązują

Awatar użytkownika
Blasz
Wodzirej

Post autor: Blasz »

Ja wiem, że breatka tak ma, ale często przy takich ograniczeniach herosów to w regulaminach podawano że nie dotyczy: bla, bla i bretki.
Rozpę już wczoraj wysłałem.

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Jeśli jest szarżowany przez wzbudzającego strach i nie zda Ld będzie trafiał na 6.
nawet jak ma większą siłę oddziału? :)
www.for2players.pl

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

tak bo do szarzy i walki dojsc musi
Obrazek

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

sprokurowałem mapkę, jeśli ktoś chętny, proszę podawać maile, będę wysyłał.
Przypominam również, że termin wysyłania rozpisek jest do jutra do godziny 0:00. Będę bardzo restykcyjny, więc radziłbym przesłać wcześniej ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Do boju XIII Kohorta!!! Nie wolno przerywac zwycieskiej passy naszego klubu !!! Prezes jest z Wami duchem !!! DO BOJU!!! Musi byc XIII Kohorta VICTIS !!!!

Awatar użytkownika
Vivien
Pseudoklimaciarz

Post autor: Vivien »

POCISNĘLI !! :D :D :D :D :D

TORUŃ NALEŻY DO XIII KOHORTY, MOŻESZ BYĆ ZIEMKO DUMNY:)

Z NIEOFEICJALNYCH ŹRÓDEŁ:

1. PAN PIOTR
2. PAN GAJOWY I PAN ANDREW
3. PAN BLASZ I PAN MARIUSZ

POZA TYM STEDZIU RZĄDZIŁ

P.S. DYSKRYMINACJA !!! - KLUCZ TYLKO DO MĘSKIEGO KIBLA !!!

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Bardzo dobry turniej :) atmosfera jak zwykle super :)

Bitwy w mega skrocie:

1. Sokół OK i DoW
Gra racczej przypominala szachy. Gdy wykopaly sie skorpy zamieszaly lekko na tyłach to samo zrobil george po naszej stronie i w ostatniej turze stracilem mumie. Stedziu dostal z 40 butelek od gnoblarow i nic mu sie nie stalo ;) Monster of The Match - skorpy definitywnie ;) rezultat 10:10 lekko na nasza korzysc

2. Blasz i Mariusz Breta i WE
Ech... szachy do czasu gdy do nas nie doszli... kilka błędów z naszej strony. stedziu przezyl :D Monster of the match gigant zalatwiajacy driady w ostatniej turze i blokujacy cwiartke oraz 5 cold one'ni ktorzy przyjeli na klate (oblana glupota w poprzedniej turze) gralow z generalem... i przy pomocy wagoniku ich pogonili... :D wynik: 5:15

3. Dimmu i Eskara VC i Krasnale
po krótkiej naradzie stwierdzilismy z Sylwiąze idziemy na chama. co prawda w efekcie stracilem mumie z rydwanu i giganta ale sie oplacalo... Stedziu szarzujac na okopana armate wystraszyl master inzyniera i ekipe... potem ekipa klopy zwiala... w miedzy czasie skorpy zalatwialy nekromantow (ktorych dimmu wystawil, wiec armia od drugiej tury sie sypala) a biegacz organy ... sam rydwan (bez jezdzca) zalatwil oddzial thundererow (konie rządzą) i wbil się w grave guardow rownoczesnie z stedziem z boku... ktorzy padli po 3 turach walki i malej pomocy biegacza... na drugiej flance cold ony glupialy a moj wagonik wpadl w bok drugich grave guardow ktorzy padli przy pomocy saurusowej kawy jak juz zmądrzała... MONSTER OF THE MATCH - stedziu ;) wynik 17:3
www.for2players.pl

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

JEszcze tylko brakuje podpisu " Panie prezesie melduje wykonanie zadania " :lol: :lol: 8) :lol:

Dumny z Was jestem moje owieczki !!! AVE XIII KOHORTA !!! Kolejny raz Victis !!!

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Jako jeden z organizatorów chciałbym jeszcze raz podziękować wszystkim za przybycie, a zwycięscom pogratulować pociśnięcia. Jak zwykle super atmosfera, którą naturalnie zawdzięczamy wam, drodzy gracze. Szczególnie miło było nam gościć jak zwykle liczną grupę trzymającą władzę zza miedzi oraz przedstawicieli Kielc i Poznania :)

Mam nadzieję, że wszystkim się podobało równie bardzo co mi. Jeszcze raz dzięki.

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

Miło było po 8 latach przerwy zobaczyc, że WFB w Toruniu żyje :) Zaczynam zbierac nowa armie :) POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Ziemko, Victis znaczy zwyciężeni, i nie wiem czy chodzi o nas czy o was....A turniej w sumie w porządku, organizatorom dzięki za dobrze zorganizowany turniej,przeciwnikom dzięki za grę, pozdrawiam zwłaszcza Kadrinaziego:) Moje uwagi : Miał być turniej par powinno to być konsekwentnie przestrzegane, nie wierzę,że niektórzy z uczestników nie mogli znaleźć pary...nie mówiąc o graniu 2 x identyczne armie w niektórych przypadkach...Następny turniej powinien być zdecydowanie singlem na jakieś duże punkty.

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

ja tam z łaciny jestem cienki bolek (dlatego mam poprawke) ale nie powinno być "XIII Kohorta vicit" ?

a tak wogóle to tłum oczekuje wyników ;)
www.for2players.pl

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Nijlor pisze:Ziemko, Victis znaczy zwyciężeni, i nie wiem czy chodzi o nas czy o was....A turniej w sumie w porządku, organizatorom dzięki za dobrze zorganizowany turniej,przeciwnikom dzięki za grę, pozdrawiam zwłaszcza Kadrinaziego:) Moje uwagi : Miał być turniej par powinno to być konsekwentnie przestrzegane, nie wierzę,że niektórzy z uczestników nie mogli znaleźć pary...nie mówiąc o graniu 2 x identyczne armie w niektórych przypadkach...Następny turniej powinien być zdecydowanie singlem na jakieś duże punkty.
Hehehe nie mialem nigdy laciny dzieki Bartku za uwage ;)

Nie zebym mowil cos na temat tych samych armiii... Czy moze organizatorzy doszli do tych samych wnioskow czy ja czy nadal beda trzymali twardo swoje stanowisko ?

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Myślę, że Organizatorzy sami do tego doszli, były lekkie "przegięcia", po prostu niektóre armie(vide imperium) były na uprzywilejowanej pozycji...

ODPOWIEDZ