Grimoire Daemonicus (Daemons of Chaos FAQ)
Moderator: KrzysiekW
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
mam pytanko czy Allure of Slaanesh działa na Steam Tanka? i jeszcze chciałbym sie dowiedzieć jak jest z siren songiem dokładnie, bo w uściśleniach jest napisane ze jego ofiara musi być w zasięgu szarży do demona. To znaczy to że moge sobie zmieżyć szarże jednostek wroga? czy mam to na oko ocenić? Z góry dzięki za odp!
tez nie dziala i to w ogole ziomek moze se pomachac mieczykiem w powietrzu
kb erotykowi niemagikiem nie mozna, co do kb z s1 na t5+ to nie mozna bo wg tabeli nie jestes w stanie go zranic, nawet jesli cos robisz automatycznie to jesli nie mozesz to nie mozesz. ostatecznie przy kb nie ma zadnego zapisu ze rani nawet jesli nie moze (co wynikaloby z sily) wiec nie ma podstaw do zmiany tej zasady.
co do eterykow sie nie zgodze bo sprawdzalem przy nich masz napisane ze nie mozesz ich zranic a KB nie rani on zabija niezalezni ile masz ran savow regenk itd.
Co do malej sily w RB nie ma powiedziane ze KB musi zranic jedynie mowa o wyrzuceniu 6 w rzucie to wound.
Co do malej sily w RB nie ma powiedziane ze KB musi zranic jedynie mowa o wyrzuceniu 6 w rzucie to wound.
ej a jak chcesz w ogole trafic w eteryka niemagiczna bronia? jest napisane "when rolling to wound" a nie mozesz zranic. wiec wszystko jasne, nie dziala w zadnym z przypadkow
rzucac nikt mi nie zabroni tak samo jak rzucasz altyreryjka nawet jak nie masz zasiegu z dziala zeby sprawdzic czy missfire nie ma. W RB przy KB nie ma zdania ze musisz zranic jedynie ze po wyrzuceniu 6 model jest zabity nie zwundowany ale wlasnie zabity. Przy HE i DA powiedzmy ze sie zgadzam bo tam chyba jest "any harm" ale przy reszcie?
cytat : "...no armour saves or regeneration saves are allowed against this wound,...." czyli dostajesz rane a to oznacza ze zranic musisz, strona 95 RB.
Ja jestem za Gajowym, ale chłopaki z DL form doszli po długich dyskusjach do wniosku że i tak działa ;/ Ale jakby co to będą swoją linie oporu prowadził tak jak Gajowy ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
w najnowszych uscisleniach masz odpowiedz- bezsensowna ale cos tam uscislajaca - wg LS jednostki ITP moga robic flee a unbreakable nie.
Też gdzies to widziałem, ale nie umiem namierzyć.
Po prawdzie to nie wiem, ale skłaniałbym się ku opcji, że jednak nie może jako że te tańsze ikony nie są wymienione w tabelce dostępnych BSB-kowi ikon (str. 87 AB).
Natomiast przed chwilą Shino odpisał Kensiorkowi w tym temacie i można spodziewać się dyskusji, a może i wyjaśnienia (byle dyskusja nie poszła w tę stronę co dyskusja o master of sorcery
).
Po prawdzie to nie wiem, ale skłaniałbym się ku opcji, że jednak nie może jako że te tańsze ikony nie są wymienione w tabelce dostępnych BSB-kowi ikon (str. 87 AB).
Natomiast przed chwilą Shino odpisał Kensiorkowi w tym temacie i można spodziewać się dyskusji, a może i wyjaśnienia (byle dyskusja nie poszła w tę stronę co dyskusja o master of sorcery
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Hmm no bo mamy dość ciekawą kolejną niedorzeczność.
Przy BSB w ramce są wypisane te 5 sztandarów?
Przy iconach na samym początku jest moze że bsb i sztadnarowi używają iconów...
W sumie sprawa wychodzi taka:
żaden oddział nie może używać bannerów za 50pkt.
Bsb według ramki moze używać za 50+pkt
Opisów iconów wskazuje że bsb może.
Należy więc się zastanowić czy ta ramka przy heraldach to czasem nei stwierdzenie, że BSb ma DOSTĘP jako JEDYNY do tych droższych bannerków. Ale z racji braku przed soba kodeksu nie mogę nic konkretnego powiedzieć.
Przy BSB w ramce są wypisane te 5 sztandarów?
Przy iconach na samym początku jest moze że bsb i sztadnarowi używają iconów...
W sumie sprawa wychodzi taka:
żaden oddział nie może używać bannerów za 50pkt.
Bsb według ramki moze używać za 50+pkt
Opisów iconów wskazuje że bsb może.
Należy więc się zastanowić czy ta ramka przy heraldach to czasem nei stwierdzenie, że BSb ma DOSTĘP jako JEDYNY do tych droższych bannerków. Ale z racji braku przed soba kodeksu nie mogę nic konkretnego powiedzieć.
Dla mnie to raczej koloryt armii. Bossior nosi duzą i drogą szmate, zwyklaki z małymi i tanimi, ale za to mnogo ich.BOGINS pisze: Hmm no bo mamy dość ciekawą kolejną niedorzeczność.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Tak, wraz z informacją, że herald może korzystać z ikon z tej listy.BOGINS pisze:Przy BSB w ramce są wypisane te 5 sztandarów?
Na początku opisu ikon? To wygląda jak taka ogólna informacja, że mogą. A uszczegółowienie jest już odpowiedno w ramce z BSB oraz przy opcjach jednostek.BOGINS pisze:Przy iconach na samym początku jest moze że bsb i sztadnarowi używają iconów...
Tak wynika z opcji wyliczonych przy poszczególnych oddziałach. Za to można mieć kilka tych samych w armii.BOGINS pisze:żaden oddział nie może używać bannerów za 50pkt.
I to by się wpisywało w tendecję, że oddziały core, jeśli już mogą nosić mag. sztandar (u nas ikonę) to najczęściej za 25 pkt.
Tak, tak to wygląda z tekstu w ramce o BSB.BOGINS pisze:Bsb według ramki moze używać za 50+pkt
Na to wychodzi (i w sumie ja tak gram).BOGINS pisze:Należy więc się zastanowić czy ta ramka przy heraldach to czasem nei stwierdzenie, że BSb ma DOSTĘP jako JEDYNY do tych droższych bannerków.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ale można zapodać temat na KZ, jakby co.
-
- Mudżahedin
1. Staff of Nurgle w opisie czytamy:
This rod can cast the Rancid Visitation spell once each Magic phase.
Rozumiem, że mogę rzucić również czar w turze przeciwnika.
2. Oddzial, w którym jest Herald Nurgla posiada Standard of Seeping Decay. Czy umożliwia on przerzut woundów z czarów Rancid Visitation i Shrivelling Pox oraz Stream of Bile.
3. Czy przeciwnik dostaje punkty za zabite Nurglingi przyzwane z Plague Winda oraz Nurgling Infestation?
This rod can cast the Rancid Visitation spell once each Magic phase.
Rozumiem, że mogę rzucić również czar w turze przeciwnika.
2. Oddzial, w którym jest Herald Nurgla posiada Standard of Seeping Decay. Czy umożliwia on przerzut woundów z czarów Rancid Visitation i Shrivelling Pox oraz Stream of Bile.
3. Czy przeciwnik dostaje punkty za zabite Nurglingi przyzwane z Plague Winda oraz Nurgling Infestation?
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY