Galeria Umarłych

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Ojej... szacun!!! Piękne modele. Cudownie wyszły!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Śnieg mi się na tych podstawkach nie podoba, ale całe modele są przepiękne. Gratuluje talentu!!!!!!

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Izwor »

Bardzo ładnie pomalowani i skonwertowani BK, jedyne co mi się nie podoba to podstawki, takie strasznie płaskie.

Awatar użytkownika
Stogi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stogi »

Kate pisze:Czarny spray, biały spray. Na kości bardzo rozwodniony Bleached Bone, metale Chainmail, reszta to Red Gore z rozcieńczonym czerwonym inkiem. Maczmy w bejcy, ścieramy nadmiar pędzelkiem w benzynie i voila! Na koniec lakier GW (tak, ten ohydny bezużyteczny, wszystkopsujący lakier GW :) ).
Jaka to była bejca?
"Many of the truths we cling to depend greatly on our point of view" Obi - Wan Kenobi, the Jedi Master

Azerus
Pseudoklimaciarz

Post autor: Azerus »

Altaxin, kolor "Orzech"
:D

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Izwor pisze:Bardzo ładnie pomalowani i skonwertowani BK, jedyne co mi się nie podoba to podstawki, takie strasznie płaskie.
ladnie i starannie zrobione przeróbki ;-)

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Izwor »

Furion pisze: ladnie i starannie zrobione przeróbki ;-)
Czepiasz się :P

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Powiem Tak - oprocz czterech czaszek na calym oddziale nic nie wskazuje ze maja to byc BK. Czemu? Bo nie ma jakos tego klimatu umarlakow. Nie mowie tu ze malowanie jest kiepski, bo akurat moim zdaniem jest bardzo ladne, czarny pancerz swietny. Same podstawki takie sobie. Ogolnie fajny oddzial ale nie powala na kolana klimatem VC.
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Post autor: Fedek »

A ja odpowiem tak. Spróbuj sobie wyobrazić, że Bretońskie wampiry nie muszą mieć klimatu imperialnej Sylvanii.

Taadaaaa, problem wyobraźni rozwiązany! :P

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

wszystko w tych bk byloby git gdyby nie te kalkomanie ktore nipasuja po prostu (ja bym wzial zwykle tarcze od rilmow i powymalowywal im czerwone grale na "tarczach" kropierza i tarczy ... a tak to wyglada wg mnie zdeka biednie ... (mowa o efekcie kalkomanii...) pomijajac ten "fakt" to bardzo ladnie wyszli ...

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Kolego Fedku ja wcale nie twierdze ze musza miec standardowy klimat Sylvanii, po prostu jak na umarlych rycerzy to troszku za czysciutko wygladaja i tyle, jak juz pisalem wczesniej poza tym i podstawkami sa bardzo fajni.

Awatar użytkownika
bigees
Mudżahedin

Post autor: bigees »

mi sie ci black knighci baaardzo podobaja, naprawde super!
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Cos odemnie z nowych VC.
Niestety zdjecia robione aparatem w telefonie i z wieczora.
Przyznam ze skladanie i modelowanie tych wilkow idzie nad wyraz lekko. Moze niema tu zbytnio mozliwosci konwersji ale mi same modele sie bardzo podobaja i maja sporo szczegolow, uszkodzen itp. Podstawki jak i restzy armii beda w klimacie bagienkowo-mokradlowym wiec zostawiam miejsce na "wode"
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Fajniutkie, czekam na malowanie.

Lesthad
Mudżahedin

Post autor: Lesthad »

Obrazek
Obrazek

Co myslicie o takim koniku , malowanie kosci nie skonczone , pancerz taki 90% mysle czy cos by poprawic . Jeszcze go czeka blending na kosciach od bleacheda do zielonego ;p

Awatar użytkownika
bigees
Mudżahedin

Post autor: bigees »

dobre, dobre. ja planuje cos takiego, tylko ze z bretonskich realmow :twisted:
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

baaardzo fajnie, ale jeśli planujesz zrobienie większej ilości, to polecam odcinanie ogona i przyklejanie/ montowanie go na wysokości "zalecanej" przez sam otwór na ogon w bardingu - unikniesz przez to problemów z dopasowywaniem tylnej cześci bardingu, czyli wycinania go aż ogon się zmieści - to taka mała rada, ale mam jeszcze pytanie - częsci bardingu przykrywające czaszkę i szyję konia "wydłubywałeś" ptzy pomocy dremla moderaskiego, czy czegoś innego???

edit: jeszcze mi przyszło na myśl, że niełatwo Ci będzie posadzić na tym siodle oryginalny model black knighta, moim zdaniem można z siodła zrezygnować, przez co będą widoczne końskie żebra, czyli uzykasz bardziej undeadowy (imho) image.

Lesthad
Mudżahedin

Nie mam zamiaru sadzac na niego oryginalnego black knighta :P bo ich nie mam i szkoda mi kasy , wole sobie sam cos wydlubac z knightly ordera .
Czesci na szyji i czaszce byly wydlubywane po czesci pilnikiem , a wieksza czesc wiertarka .

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Robiłem coś identycznego kilka lat temu (sprzedałem już koledze). Podzielę się trochę uwagami.

Musisz odciąć siodło od kropierza, bo szkielet ma inne wymiary niż koń. Ogonek trzeba obciąć i przykleić (jak kolega duck83 radził). Czaszkę szkieletową też trzeba przypiłować, bo teraz oczodoły i otwory w kropierzu się nie pokrywają i w ogóle jest przesunięty. Element chroniący kark powinien być wyżej wzdłuż szyi.

Co do malowania, polecam jakiś turkusowy wash po kropierzu.

Poza tym ok, będą się fajnie prezentować.

Lesthad
Mudżahedin

W nastepnych zastosuje sie do rad , bede ich mial troche do robienia :D to dojde do wprawy , a turkusowy wahs jest zaaplikowany ale słabo to widac

Awatar użytkownika
Schtrasny
Wałkarz

Post autor: Schtrasny »

Przy okazji przypomnę swoich, może foty poglądowe na coś się przydadzą:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ