Pytania początkującego
Moderator: #helion#
Re: Pytania początkującego
Legion Gryfa ma regułę mercenaries, która pozwala Imperium wystawiać ich jako własną jednostkę (slot Rare). Nie są DoW.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Dzięki za odpowiedzi , teraz już wszystko rozumiem. Normalnie gram Bretonnia, ale od dłuzszego czasu zamierzałem zacząć zbierać Imperium i chce żeby to była armia klimatyczna dlatego pytałem o te jednostki, wiec pewnie niedlugo bede je poszukiwal na aukcjach. Rozumiem ze zasady, staty itp z Chronicles 2004 obowiazuja dla tych oddzialow??
Legion Gryfa jest bardzo dobry, uderza równie mocno co nasi Inner Circle, będąc mobilniejszymi (niestety kosztem ochrony, bo mają 3+ sejwa). Wielką zaletą jest to, że nawet 3 z nich potrafi wzbudzić panikę szarżując na klocek 25 gobasów czy orków (oczywiście taka szarże nie musi być mądrym posunięciem )
Co do dopuszczalności, jeżeli org zezwala na Kislev, to i na nich zapewne też. Ale tak jak piszesz Helion, zapewne należy zapytać, czy Imperium może ich uwzględnić w swej rozpie.
Co do dopuszczalności, jeżeli org zezwala na Kislev, to i na nich zapewne też. Ale tak jak piszesz Helion, zapewne należy zapytać, czy Imperium może ich uwzględnić w swej rozpie.
ale te 3+ save można zrekompensować screenując ten oddział, jeśli dopuszczony, to możesz Priesta wsadzić z AoMI, nie trzeba dawać bardingu dla chabety, więc będzie się poruszać jak oni lub Enchanted Shield ale wtedy gorszy save, bo 2+ tylko, do tego war banner lub Arcane Wardin (Magic Resistance 2) i wio
zastanawiałem się jeszcze nad Galloper Gunem jako drugi Rare, z tego co kojarzę, może się poruszać 8" i strzelać albo 16" i nie strzela ale coś mogłem pokręcić, przyjemna rzecz a cieszy.
Gra ktoś jeszcze na Pistolierach lub, co mnie jeszcze bardziej interesuje, na Outriderach w ważniejszych rozgrywkach? Jeśli tak to jak z nich korzystacie?
zastanawiałem się jeszcze nad Galloper Gunem jako drugi Rare, z tego co kojarzę, może się poruszać 8" i strzelać albo 16" i nie strzela ale coś mogłem pokręcić, przyjemna rzecz a cieszy.
Gra ktoś jeszcze na Pistolierach lub, co mnie jeszcze bardziej interesuje, na Outriderach w ważniejszych rozgrywkach? Jeśli tak to jak z nich korzystacie?
Czyli ma zasięg o 6 cali lepszy niż czołg, siłę o 1 gorszą. Na wszystko o T<6 jest lepsze niż czołg, z perspektywy strzelania ofkors.
#helion#: staty Kapitana marne?
toż to pierwsze w życiu działo, które ma realne szanse zabić szarżującego orła HE ze statami Kapitana co to za problem? wcale bym się nie ździwił, gdyby od GG odbijały się takie typowe "zjadacze artylerii" jak psy chaosu, czy dire wolfy.
i nie wyśmiewać mnie tu, ostatnio 4 łuczników empire pogoniło orła HE za stół. on zjadł jednego (skoro ma tylko 2 ataki), ja wlepałem 1 rane (na 4 ataki możliwe) , a mnie jest więcej. I tylko patrzę jak gracz HE zbiera koparę z podłogi....
toż to pierwsze w życiu działo, które ma realne szanse zabić szarżującego orła HE ze statami Kapitana co to za problem? wcale bym się nie ździwił, gdyby od GG odbijały się takie typowe "zjadacze artylerii" jak psy chaosu, czy dire wolfy.
i nie wyśmiewać mnie tu, ostatnio 4 łuczników empire pogoniło orła HE za stół. on zjadł jednego (skoro ma tylko 2 ataki), ja wlepałem 1 rane (na 4 ataki możliwe) , a mnie jest więcej. I tylko patrzę jak gracz HE zbiera koparę z podłogi....
"Proch to nic innego jak zmielony spaczeń" - król Bretonni.
Ja nie narzekam, chodzi tylko o to że Bronzino może sam pomykać też; zwłaszcza jak będziemy potrzebować go wykorzystać do jakiejś lekkiej walki; ot zaszarżuje wyskakując z oddziału, a że ma 16" zasięg to może być przydatny. Samo działo, to dobry pomysł bo wszelkie tunelowce lub skauci mogą mieć naprawdę duże problemy z upolowaniem go, i oczywiście jest tańsze od czołgu, oprócz tego, przy 8" ruchu można wyjść nim na flankę jakiegoś oddziału kawalerii i odpalić po całości, większość bohaterów ma tylko 2 rany więc na 3+ zginą, to są zalety; wadą no jednak koszt, 160pkt, i tylko d3 rany niby
dzięki niemu, możemy spróbować ograniczyć ilość cannonów w specialach i wystawić mortar chociażby...wiem wiem, zaraz ktoś powie że kiepska maszyna, ale przy ostatnich wyczynach różnych nowych armii, duży placek z co prawda s3 może trochę napsuć krwi
dzięki niemu, możemy spróbować ograniczyć ilość cannonów w specialach i wystawić mortar chociażby...wiem wiem, zaraz ktoś powie że kiepska maszyna, ale przy ostatnich wyczynach różnych nowych armii, duży placek z co prawda s3 może trochę napsuć krwi
No nie trudno. Tylko jak się średnio zna angielski a do tego w 6ed przenosił 2 kości, a tego nie mogłem znaleść w booku do 7ed po angielski, więc sie pytam. Jesze mam pytanko jak kapłan ma nienawiśc i rzuci na siebie hammer of sigman to może 2 razy przezucić kośći na trafienie w pierwszej rundzie walki ? wydaje mi się że nie po przezut to przeżut ale lepiej się spytać.
Można tylko raz przerzucac kosci.Robbbb99 pisze:No nie trudno. Tylko jak się średnio zna angielski a do tego w 6ed przenosił 2 kości, a tego nie mogłem znaleść w booku do 7ed po angielski, więc sie pytam. Jesze mam pytanko jak kapłan ma nienawiśc i rzuci na siebie hammer of sigman to może 2 razy przezucić kośći na trafienie w pierwszej rundzie walki ? wydaje mi się że nie po przezut to przeżut ale lepiej się spytać.