DMP 2009, 2010 i dalej - co i jak?
- swieta_barbara
- habydysz
Re: DMP 2009, 2010 i dalej - co i jak?
Tak tak, glosujcie se. Cale szczescie LL moze jeszcze pozbawic DMP mastera.
Shino sorry , ale organizator takiego turnieju powinien przede wszystkim dzialac w interesie graczy. Turnieje sa dla graczy , a nie dla organizatorow. Male , srednie , duze - wszystkie. DLA GRACZY. Szczerze to juz mi zwisa jaka opcja wygra , bo nie o to mi chodzi. Przykrym faktem jest , ze grupka osob probuje popsuc za wszelka cene zabawe wielkiej grupie osob , probujac przy tym wielu ciekawych zagrywek.
Sam jestem z reguly za tym , aby najwazniejsze sprawy rozgrywane byly na LL , ale w tym wypadku uwazam , ze to gracze sami powinni wybrac.
Mam gdzies jak teraz jestem obsmarowywany przez Robsona i innych , jako admin BP , moderator LL zawsze kieruje sie dobrem graczy , a nie dobrem kilku jednostek. Takie mam zasady. EOT.
Sam jestem z reguly za tym , aby najwazniejsze sprawy rozgrywane byly na LL , ale w tym wypadku uwazam , ze to gracze sami powinni wybrac.
Mam gdzies jak teraz jestem obsmarowywany przez Robsona i innych , jako admin BP , moderator LL zawsze kieruje sie dobrem graczy , a nie dobrem kilku jednostek. Takie mam zasady. EOT.
Shino , ale jesli organizator wypnie sie na graczy to Ci tez sie na niego wypna i nie przyjada.
Popieram Ziemosława.
DMP to nie jest widzimisię organizatorów, jak w przypadku zwyklego mastera, lecz najwiekszy i najwazniejszy turniej na swiecie. Ma taki pozostac a zeby tak bylo, musi spelniac wymagania uczestnikow. Jesli organizator uzyskuje informacje zwrotną od graczy, czego oczekują, to musi te sugestie uwzglednic a nie wymyslac swoje wlasne, "jedyne i sluszne lepsze rozwiazania".
Nikt nie musi byc uszczesliwiany na silę.
Posluchajmy glosy graczy i sie do niego zastosujmy. Nic prostszego.
Ps. Jako kapitan JHDT czekam jeszcze tylko na glos Fischa, ktory zdecyduje o naszym stanowisku.
DMP to nie jest widzimisię organizatorów, jak w przypadku zwyklego mastera, lecz najwiekszy i najwazniejszy turniej na swiecie. Ma taki pozostac a zeby tak bylo, musi spelniac wymagania uczestnikow. Jesli organizator uzyskuje informacje zwrotną od graczy, czego oczekują, to musi te sugestie uwzglednic a nie wymyslac swoje wlasne, "jedyne i sluszne lepsze rozwiazania".
Nikt nie musi byc uszczesliwiany na silę.
Posluchajmy glosy graczy i sie do niego zastosujmy. Nic prostszego.
Ps. Jako kapitan JHDT czekam jeszcze tylko na glos Fischa, ktory zdecyduje o naszym stanowisku.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
swieta_barbara pisze:Tak tak, glosujcie se. Cale szczescie LL moze jeszcze pozbawic DMP mastera.
Jak widać, chodzi o to żeby wygrać. Zniszczyć wroga który populizmem się podpiera, „Intrigue at Court” zrobić, wymanewrować, pozbawić tytułu Srastera.Shino pisze:ja sie tylko zastanawiam...
co jesli gorzow bedzie mial swoja wizje organizacji dmp a nie wasza? szukacie nowego osrodka? czy moze mimo wszystko zostajecie tam?
Nie o to, żeby turniej był jak najlepszy.
Chyba dwa neurony na krzyż powinny wystarczyć, żeby zorientować się, że obie strony mają słuszne argumenty i jest problem do rozwiązania a nie okazja do potrząsania szabelką?
Jak widać albo nie wystarczają, albo nie ma ich aż tylu.
Furion pisze:Do bani pomysł. Z kilku powodów.
Po pierwsze, faworyci mogą trafić na siebie wcześniej, więc jak chcesz to zrobić? Autorytarne przetasowania?
Po drugie czekanie 3h na kolegę, z którym jadę samochodem, lub zatrzymywanie 4 innych osób, bo ja mam samochód, jest do bani.
Po trzecie co z galą rozdania nagród?
Po czwarte, co z gapiami / kibicami? Nie każdy lubi / może grać w dźwięku komentarzy stereo. Chyba że załatwisz dla wszystkich bierki
pozdrawiam
Furion
Po pierwsze – bez związku z czymkolwiek. Grali? To jeszcze raz zagrają.
Po drugie – skoro znasz zasady na rok wcześniej, nie organizuj sobie powrotu samochodem z Aminosity 7.
Po trzecie – gala to jakaś zmyłka. Problemem z galami jest to że słychać jak w Łodzi, czyli w ogóle nie słychać, a nie że przeszkadzały by komukolwiek. Nie po to chyba ludzie jadą, żeby galami się przejmować. 15minut na „Tea-break of Champions” dla tych dwóch teamów wystarczy na „GALĘ”, podziękowania dla dziadków i prezydenta Kaczyńskiego. Akurat się sparują.
Po czwarte - Jest gdzie parę stołów zostawić. Choć Polacy nie rozumieją słowa – „Odsuń się” na ten jeden mecz można użyć innego, które zrozumieją.
Ogólnie – postaraj się lepiej.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Raczej nie będzie takiej potrzeby Pomysł jest na tyle dziurawy, że już niegługo pójdzie w mrok zapomnienia.Jedy Knight pisze:Ogólnie – postaraj się lepiej.
Nie zniechęcam jednak od podejmowania kolejnych prób wymyślania lekarstwa.
pozdrawiam
Furion
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Phi... Od "merytoryki" do pustosłowia?Furion pisze: Pomysł jest na tyle dziurawy, że już niegługo pójdzie w mrok zapomnienia.
Que sera, sera.
Merci.Furion pisze: Nie zniechęcam jednak od podejmowania kolejnych prób wymyślania lekarstwa.
pozdrawiam
Furion
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- 4 karabiny
- Beast from the East
+1Ziemko pisze:Shino , ale jesli organizator wypnie sie na graczy to Ci tez sie na niego wypna i nie przyjada.
Ziemas, tak jak JJ napisał, wrzuciłeś głosowanie o treści wymyślonej przez samego siebie, bez żadnej konsultacji i bez poczekania na konsensus dyskusji prowadzonej w tym temacie. Ludzie głosują przeciw szóstej bitwie nie wiedząc nawet czy na DMP będą jechać 10h czy 2h... bo nie wiadomo jeszcze gdzie się odbędzie.
Nie mieszaj do tego demokracji, ponieważ tak samo demokratyczne byłoby głosowanie na LL, lub głosowanie przez drużyny, które dopiero zgłoszą się na przyszłoroczne DMP, lub w jakiejś innej formie.
Nie mieszaj do tego demokracji, ponieważ tak samo demokratyczne byłoby głosowanie na LL, lub głosowanie przez drużyny, które dopiero zgłoszą się na przyszłoroczne DMP, lub w jakiejś innej formie.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
i zrobił dobrze bo na LL to się tylko macacie i boicie zrobić coś konkretnego i tylko co chwile zakładacie głosowanie dotyczące głosowania dla głosowania
dobrze że głosują te drużyny bo zagrały na DMP i wiedza co i jak było, i zajebiście że głosowanie jest dostępne dla opini publicznej a nie paru ciśnieniowców na LL którzy mieli by w dupie około 250 osób i ustalało wszystko tylko żeby samemu mieć lepiej (ogólnie ssijcie) i bardzo dobrze że wygrało Animosity i tak wogóle w przyszłym roku życze wygranej drużynie z największego zadupia Polski o którym nikt nie słyszał, by pokazać tym mega gwiazdą WFB że ktoś nie ślizga się na swojej reputacji wymiatacza lecz trenuje i wygrywa
dobrze że głosują te drużyny bo zagrały na DMP i wiedza co i jak było, i zajebiście że głosowanie jest dostępne dla opini publicznej a nie paru ciśnieniowców na LL którzy mieli by w dupie około 250 osób i ustalało wszystko tylko żeby samemu mieć lepiej (ogólnie ssijcie) i bardzo dobrze że wygrało Animosity i tak wogóle w przyszłym roku życze wygranej drużynie z największego zadupia Polski o którym nikt nie słyszał, by pokazać tym mega gwiazdą WFB że ktoś nie ślizga się na swojej reputacji wymiatacza lecz trenuje i wygrywa
co to ma wogole byc? bunt uciskanej ludnosci przeciwko okrutnym uzurpatorom z ll? wogole lepiej wyeliminowac ten twor zeby sie po jajkach nie mogl macac, bo przeciez tam wszystko co sie dzieje jest robione tylko przez pg dla pg i zeby robson z malalem mogli wygrywac turnieje. zal mi was
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
lepiej bym tego nie podsumowałJerzyn pisze:co to ma wogole byc? bunt uciskanej ludnosci przeciwko okrutnym uzurpatorom z ll? wogole lepiej wyeliminowac ten twor zeby sie po jajkach nie mogl macac, bo przeciez tam wszystko co sie dzieje jest robione tylko przez pg dla pg i zeby robson z malalem mogli wygrywac turnieje. zal mi was
kropka, a co toSlyszales kiedys o KROPCE Bo spojniki masz opanowane perfekcyjnie
- Loremaster
- Oszukista
Popieram w 100% Ziemka.
Robson nie mam pojęcia czym się tak ciśnieniujesz, weź trochę na wstrzymanie.
Ziemko ma rację , przecież forum jest ogólnodostępne i możemy sobie podyskutowac, wynik głosowania w tej chwili jeszcze o niczym nie świadczy, pokazuje jedynie jaki pomysł ma największe poparcie. Przez rok jeszcze wiele się może zmienic.
Robson nie mam pojęcia czym się tak ciśnieniujesz, weź trochę na wstrzymanie.
Ziemko ma rację , przecież forum jest ogólnodostępne i możemy sobie podyskutowac, wynik głosowania w tej chwili jeszcze o niczym nie świadczy, pokazuje jedynie jaki pomysł ma największe poparcie. Przez rok jeszcze wiele się może zmienic.
Kołek przesadza, ale musisz też przyznać, że na LL jest ewidentna nadreprezentacja ludzi z ciśnieniem na wynik, których wśród graczy w Polsce wcale tak wielu nie ma i są to cały czas ci sami ludzie. Środowisko LL jest dość hermetyczne i nawet jeśli pojawią się nowe osoby to ich realny wpływ na to co tam się dzieje jest mały bo nikt nie słucha osób, które nie są znane w "środowisku". LL robi wiele dobrego, ale niestety to wszystko dzieje się przy akompaniamencie tego ciśnienia na wynik i siłą rzeczy jest tak, a nie inaczej odbierane. Zauważ, że to co ostatnimi czasy najbardziej rozruszało LL to wybór składu na Euro, czyli coś co tak naprawdę dotyczy jakiegoś znikomego procenta graczy WFB.Jerzyn pisze:co to ma wogole byc? bunt uciskanej ludnosci przeciwko okrutnym uzurpatorom z ll? wogole lepiej wyeliminowac ten twor zeby sie po jajkach nie mogl macac, bo przeciez tam wszystko co sie dzieje jest robione tylko przez pg dla pg i zeby robson z malalem mogli wygrywac turnieje. zal mi was
A licky boom boom down!!!
Najzabawniejsze jest to, że cała ta dyskusja jest wywołana wygraną Animosity (BTW Gratki chłopaki , nie pisałem tego chyba wcześniej). Wygrałby SNOT czy inny czarny koń i dyskusji pewnie by nie było, a tak czytamy tylko: "bo myśmy z nimi nie grali", "bo nie trafili na dobre zespoły".
żal.pl
6 bitew da się zagrać, na ETC jest 8 graczy i chłopaki dali rade wszystko rozegrać.
A przy dobrych warunkach grania, stoły na normalnym poziomie i krzesła dla kazdego, grać się będzie na pewno sprawniej i szybciej.
żal.pl
6 bitew da się zagrać, na ETC jest 8 graczy i chłopaki dali rade wszystko rozegrać.
A przy dobrych warunkach grania, stoły na normalnym poziomie i krzesła dla kazdego, grać się będzie na pewno sprawniej i szybciej.
Nie, LL rozruszały protesty pewnych niewskazywanych paluszkiem graczy na wybór kapitana który im się nie spodobał. Tak, może troche za bardzo przesadzam ale moje poglądy nie wzięły się niewiadomo skąd, to ze nie jestem znanym graczem, ani ciśnieniowcem, nie znaczy że nie przyglądam sie temu, co dzieje się w środowisku battlowym.Zauważ, że to co ostatnimi czasy najbardziej rozruszało LL to wybór składu na Euro, czyli coś co tak naprawdę dotyczy jakiegoś znikomego procenta graczy WFB.
PS specjalnie dla ciebie malal z kropeczkami