rozpiski elfów v2

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Re: rozpiski elfów v2

Post autor: Ukalez »

Relosu pisze:musze do was kiedys wpasc na bitwe xD
Zapraszam :wink:
Sevi pisze:Po wszystkim napisz wrażenia z bitwy, z chęcią się zapoznam jak to hula.
Postaram się :) (spamiętać)
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Sevi pisze:Po wszystkim napisz wrażenia z bitwy, z chęcią się zapoznam jak to hula.
16:4 dla HE, jutro w tym poście postaram się nieco więcej napisać :wink:

Nie znalazłem odpowiedniego tematu (jeśli jest takowy to proszę o przeniesienie):

A więc zgodnie z obietnicą:
Noble na orle się spłacił (zniszczył oddział z czarką 2lvl i 10ką kuszników), zarobił prawie 300 pkt. Może szału nie było ale in + (schowany za domkiem, wyleciał za murek w 2 a w 3 turze szarża). Niestety nic więcej już nie zdążył zrobić.

Rydwan bez szału (zbyt wolny niestety) dostał 1 ranę od bolca, którego później zjadł, następnie overrun w kuszników i tych przegonił.

6 SW zabawiała się z hydrą przez 2 tury, bał się ich przepuścić na bolca ;), więc taki pożytek, że później doszła do kombatu.

Magia gniotła niemiłosiernie kometa spadała w 3 turach pod rząd (BoH) obejmując 3 oddziały jednocześnie (BG, korsarze, włócznicy). Oddziały te zostały właściwie zdziesiątkowane tym jednym czarem. Resztę dokończyli łucznicy i bolce.

Ze strony nieprzyjaciela:
Społowił mi 2lv maga za pomocą czaru (ifka), zniszczył oddział DP (bolec), 6 CoK przebiła się przez 5 SH, wciągając łuczników i bolca. Mój BSB dostał ranę walcząc z niedobitkami korsarzy (save na 2+ niezdany :) ).

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Post autor: Zbik666 »

Jedna z moich pierwszych rozpisek HE na 1350 BP

Mag 2lv
silver wand, 2x ds

Mag 2lv
Seerstaff of saphery

10x luki
10x luki

5xDp
baner ofelyrion, amulet of light, FCG

5x Elyrioni
luki zamiast włóczni

11x Wl
Muzyk, BoS

2x RBT

Wychodzi 1348 ptk zastanawiam sie tylko czy nie przyciac WL i zamiast maga z wybieraniem zaklec nie dac nobla na orzelku z lukiem i ES.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ja bym zamienił wybieranie czarów na RoF. Da ci to sporą przewagę w czarowaniu. Przeciwnik będzie musiał poświęcać 2 kości dispella na boundspell, bo raczej mało kto ryzykuje dispelowanie na 1.

Naprawdę musisz mieć 20 łuczników? Te pkt da się lepiej spożytkować, choćby wrzucić kolejnego fasta i podpakować WL.

A co do nobla na orzełku, to ciężko będzie go wykorzystać. Zwłaszcza, że teraz magiczne łuki nie robią krzywdy wrightom.

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Nie moge dac Ring of fury bo nie mieszcze sie w ograniczeniach magii mam 8pd a z ringime bedzie 9pd ;/ co do 2x lucznicy to jest to rozpa czysto defensywna i te 10 strzalow na 30" bardoz cie przydaje. rozpa Ciagle w fazie testow dzis czekaja mnie 2 bitwy ;). KOlejnego fasta nie chce , 1 wystarczy. Jedyne zmiana ktora chodzi mi po glowie to wymiana maga z wybieraniem czarow na kolesia na orzelku, niby wrajciakow nie zranie ale 3strzaly s5 to duzo. A od lapania wrajciakow mam DP z elyrionem :)

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Zbik666 pisze:Jedyne zmiana ktora chodzi mi po glowie to wymiana maga z wybieraniem czarow na kolesia na orzelku, niby wrajciakow nie zranie ale 3strzaly s5 to duzo. A od lapania wrajciakow mam DP z elyrionem :)
Wtedy wywal z maga level i Bos, bo się nie przebijesz
I sold my soul for rock'n roll

Andrzej
Pan Spamu

Nie moge dac Ring of fury bo nie mieszcze sie w ograniczeniach magii mam 8pd a z ringime bedzie 9pd
Rzadko gram na magii i jakoś ubzdurało mi się, że limit jest 9 pd #-o

Jak tak bardzo chcesz tego nobla na orle, to spróbuj go wystawić, może się sprawdzi(choć nie sądze). I wtedy, tak jak napisał MoR zmień baner na WL, najlepiej na balanca.

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

dzisiaj ta rozpa gralem z De (gejoza) dostalem 17-3 w plecy. ale rozpa gralo sie fajnie. Zrobilem kilka bledow niestety ;/. Co do Magi to mag 2lv z 3 czarami + BOS spokojnie daje rade w magii. ale jednak wprowadze nobla z lukiem ale wersje tania czyli na koniku. w tej chwili rozpa wyglada tak :

Mag 2lv
silver wand, 2x ds

Nobel
orzelek , luk, ES, BSB

10x luki

5xDp
baner ofelyrion, amulet of light, FCG

5xElyrioni
luk,muzyk

5x Elyrioni
luki zamiast włóczni

11x Wl
Muzyk, BoS

2x RBT

rowne 1350 ptk

Mocne oslabienie w magii ale strzelania podobnie. IMO rozpiska bardziej uniwersalan niz poprzednia.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

ja na takie pkt klade uja na dispell scrolle i robie 2lvl, 3 czary i RoF + BoS, Magia naprawde wczesnie sie przebija bo juz w 2 turze =) a do tego zamiast 2x ellyrionow wole DP i na nich trzymam BoS, a na WL Balance. Spisuje sie zajebiscie, ale fakt faktem z gejownia DE mamy lekkie problemy.

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

2 scrole musza byc bez tego nie ma co wychodzic z domu, bo majac tylko 3 kosci DD to moje papierowe elfy beda schodzic od glupich D6s4
Wole 2 razy ER bo : Zaslaniaja moje wojsko odginaja szarze no i maja 10 strzalow, do tego mam 2 rozstawienia a nie jedno tak jak w przypadku w ktorym wystawiam zamiast nich jednych DP. IMO wkladanie BoS na Dp ktore u mnie sa do walki i lapania wrajciakow jest glupie bo narazam sie na szybka strate banera. Baner w WL z magiem maga siedzi w lasku i bezpiecznie czarodziej rzuca czary, mam sav na 3+ od strzelania i -1 do hita za las.

Andrzej
Pan Spamu

Tak, nobel na koniku z łukiem może być całkiem dobry na gejowizne DE. Tylko szkoda, że nie masz RoF, 2d6 w shadów robi z nich miazgę, przeciwnik musiałby poświęcać na niego 2 dd. Byłbyś wtedy wrażliwy na magię, ale sam robiłbyś niezłą rozwałke. Miałbym opory zbliżyć się do takiego maga magiem w shadach. Dlatego, według mnie idealny jest tu mag 1lvl caddy, ale to już twój wybór.

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Jak grma na 2 magach + BoS to mam 4 czary przy farcie w losowaniu czarow da rade miec 2x D6s4 i 2x 2d6 s4, jak bym olal dispele i wsadzil RoF to mialbym tez 4 czary ale bez Skroli wiec jest to opcja slabsza ale przemyslenia.
A jaka Magie polecacie na De ? ? jak dla mnie najlepsza narazie jest Ognia.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2010, o 10:43 przez Zbik666, łącznie zmieniany 1 raz.

Relosu
Kretozord

to mozesz wsadzic mag 2lvl RoF+silverwand oraz caddy 1st lvl 2xds i na jakis oddzial BoS. Magia super silna, 2 czary na 3 kosciach + bound i caddy bierze np fire i turla z swojej jednej, lub 2 jak dopisze BoS malego fireballa. Robimy tez 2x RBT 2x 10archers i jakas jazda, jedziem defensem z magii i strzelania a jak podejdie to przypierdol z DP etc.

Andrzej
Pan Spamu

A jaka Magie polecacie na De ? ? jak dla mnie najlepsza narazie jest Ognia.
Tak, magia ognia jest najlepsza, chyba że mają pendant. Wtedy lepiej magiem z seerem wziąść z deatha wyssanie życia i 2k6 z s4.

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Ostatnio pograłem trochę na SW (testy, turniej, for fun) i póki co zostają w mojej rozpie kosztem 5 SM. Wbrew pozorom niegłupio ich mieć. Potrafią na 2-3 tury zająć jakiś większy klocuszek (pod warunkiem że przeciwnik boi się stracić coś cennego: maszyny, strzelaczy z magami itp.), coś odegną a raz na 3 gry znajdzie się dla nich miejsce blisko przeciwnika.

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

JA o SW myslale mw rozpie na 1350 ale bylo by to kosztem przyciecia WL , ktorzy w liczbie 12+ sprawuja mi sie swietnie, ale trzeba bedzie sie przelamac i potestowac :) Ja SM odstawilem na jakis czas srednio mi sie sprawdzali ale to pewnie dla tego ze gram głównie przeciwko armiom strzelajacym.

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

na gejowe DE 3d6 S1 chyba lepsze
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Relosu
Kretozord

3d6 s1 no AS na goscia z khaletem. Rozpierdala go az milo =)

Relosu
Kretozord

Unnamed1650 Pts - High Elves Army

1 Mage @ 185 Pts
General; Magic Level 2
Silver Wand [10]
Ring of Fury [40]

1 Mage @ 150 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [20]
Gem of Courage [10]
Ring of Corin [20]

1 Noble @ 174 Pts
Dragon Armour; Shield; Battle Standard
Helm of Fortune [25]
Sword of Might [15]

1 Elf Steed: Barded @ [0] Pts

10 Archers @ 110 Pts

5 Dragon Princes @ 190 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; Standard
War Banner [20]

5 Dragon Princes @ 195 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; Standard
Banner of Arcane Protection [25]

9 White Lions @ 230 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Standard; Musician
Banner of Sorcery [50]

1 Guardian @ [12] Pts

7 Swordmasters @ 111 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Musician

7 Swordmasters @ 105 Pts
Great Weapon; Heavy Armour

1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts

1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts

Casting Pool: 5

Dispel Pool: 4

Models in Army: 53

Total Army Cost: 1650

Gram na szczurki. Jakies porady ? Bo z nowymi gralem raz i nie wyszlo mi to za dobrze(20-0 w plecy) a i to na duze pkt. Podstawe znam, czyli ostrzal w Abomke, a jak zejdzie to kombinowac co by sie nie dac dla kadzidelka zaszarzowac. Plan ogolny jest taki z magii, ze lecim fire na malego maga, high na duzego i zobaczym co bd, jak bd flame of phoenix+2k6s4+curse of arrow to bedzie bajka, ogólny plan podstawowy jest flame of phoenix na na ten czar glownie poluje, jak jego nie bd to musi byc 2d6s4+curse of arrow. Najgorsza opcja to vaul, ward, odwaga, jestem w tedy w czarnej dupie i nie mam pomyslu na magie.

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

dziwne to
ja bym tego BsB zrobił bardziej zapuszkowanego - ward na 5+ i dał mu lance choć akurat na szczurkach możesz się na chwile zatrzymać więc SoM nawet niezła opcja
masz zrypaną magię
brak obrony antymagicznej - bo co to jest 1 Dps...
na flames bym nie liczył - 11 na 3 kostkach nie chce wypadać
corin to nie takie dobre rozwiązanie - lepiej dać drugi Dps bo w sumie szczurom to i tak nie masz co tym zniszczyć cennego
one nie mają strzelania więc mag z RoF na konika i do lekkiej jazdy - daje bajeczne efekty w połączeniu z magią ognia - ER koniecznie z łukami
drugi mag to raczej caddy by był bo i tak masz już 8 kości
a reszta jak chcesz
generalnie pomysł ciekawy, potestuj i mam nadzieje że się sprawdzi, powodzonka
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

ODPOWIEDZ