Pre-Bazyl jednak z Bazyliszkami - Kraków 6 II

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Re: Pre-Bazyl jednak z Bazyliszkami - Kraków 6 II

Post autor: Charki »

ja zasad abominacji nie znam :mrgreen: Vocal stwierdził ze to ostatnia rana i rzucił na tabelke :D

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

MiSiU pisze:Jak rozumiem blaty wzięliście od 40k, a tereny od Maćka? Bo raptor oczywiście miał oddzwonić i cisza po nim...
Tak misiu dokładnie tak było...blaty od 40 wzieliśmy a makiety od Maćka i dołożylismy jeszcze swoje prywatne....zresztą pozostawiliśmy to tam w pudłach...:D

Miałem z raptorem przyjechac do ciebie po te tereny ale strasznie daleko mieszkasz i mi sie odechciało...;p :mrgreen: :mrgreen: ale on miał ci dać znać co i jak..:D

Ps: butan jak możesz daj jakąś cenzure na moją ksywke w wynikach turnieju bo obciach...:P:P:P :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Dzięki wszystkim za przybycie. Szczególnie wszystkim przyjezdnym. Grało się fajnie. Zanudzać raportami nie będę:
W skrócie - Dibo 12-8 i niestety tylko 4 rundy rozegrane (strasznie długo figurki rozstawiałem - my bad), wydaje mi się, że po 6 rundach wygrałbym wyżej. Po prostu u Diba nie zostało zbyt wiele argumentów na stole, a mój duet stubborniarzy (bretoniec i ancient) trzymał w łapskach oddział z magami, który zapewne by dorżnął. Co do gry to oczywiście fajna, Dibo ładnie pożegnał się z Bestiami - dużo lepsza rozpa niż te sto lat temu, gdy zaczynał :mrgreen:
Gruby - nie lubię narzekać na kostki. Ale Maćkowi wszystko one wybaczyły (nagminne pokazywanie boków kluczowymi oddziałami, wystawianie się na moje ostre szarże). Grało się bardzo kulturalnie, ale jak zwykle Gruby był niedbały (ruszanie kohort jak skirmish, potem nie dało się nic sensownego ustalić) plus zwałował mnie (celowo lub nie) na zasadach javelinów. Koniec końców przegrałem 2-18. Cholernie niezasłużenie, ale płakać nie będę :wink:
Undead - cóż, tym razem to mnie kostki pomogły. Gra z mojej strony była chyba w tym momencie lepsza niż Marcina (w przeciwieństwie do naszej ostatniej bitwy, kiedy było dokładnie na odwrót), ale niektóre akcje kostkowe były na tyle wypaczające grę, że musiałem aż Undeada za nie przeprosić :mrgreen: Generalnie 13-7.

Karniaki - były potrzebne, ale w pierwszej rundzie, tak jak napisał Skaven, były przesadnie restrykcyjne. Ale generalnie Darek sprawdził się bardzo dobrze =D>

Bazyle - niestety nie są wyrównane. Turonia nie wziął nikt, a szkoda, bo może być ciekawy. Jasia wybrał tylko Dibo - klasyczny bloker, ale też bez szaleństw. Opinie o łuczniku chyba się potwierdziły (ja na nim nie grałem Butan - miałem Bretońca - błąd w wynikach) - wygląda dobrze w grze nie robi zbyt wiele. 4 karabiny uważam za słaby wybór. Grał na nich Undead i naprawdę nic nie zdziałały. Rycerz - ciekawy, u mnie się przydawał - zdecydowanym minusem jest zakaz dołączania do oddziałów. Żeby był sensowny musiał by mieć na to pozwolenie. Bloker niezły, wyłączanie latania mega przydatne. IMHO warty rozważenia. No i dominujące u najlepszych graczy rokokoko i maszyna. Z pierwszymi się starłem - nieźli - ciężcy do zabicia, a ściąganie WS/BS na niektóre armie może być potężny. Moim zdaniem #2 wśród Bazyli. #1 to ze wszech miar uniwersalna maszyna. Porównując ją do innych wyborów przede wszystkim przyda się zawsze. To raz. Dwa daje mega kombo na Wronie. Tnie ją w zasadzie wyłącznie rozpa na hoteku.

Miejscówka - świetna. Mam nadzieję na kolejne w niej turnieje. Z ważnym zastrzeżeniem - mniej punktów. Jeśli duże to równe 2000, jeśli małe to 1500 - 1650 maks. W MDK można grać maks 9h. Licząc obsuwy, zgłoszenia, cuda, pozostaje jakieś 8h na granie wliczając rozstawienie figsów. Zbyt mało.
Od razu należą się podziękowania wszystkim tym, którzy pomagali nam składać i rozkładać tereny, stoły, koziołki etc. Szczególnie dla Cosmo (Wochowego).
Nie zmienia to faktu, że ustawialiśmy ten bajzel w kanciapie sami z Butanem :evil:
Pozdrawiam i do następnego!
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

ksch pisze:.
Karniaki - były potrzebne, ale w pierwszej rundzie, tak jak napisał Skaven, były przesadnie restrykcyjne. Ale generalnie Darek sprawdził się bardzo dobrze =D>
W drugiej rundzie były przyznawane tak samo. Tylko, że wtedy nie otrzymaliście karniaków to może dlatego nie było przesady :)

Co do restrykcyjności:
W momencie kiedy krzyczę karniaki to już mnie nie interesuje, że ktoś wtedy przybiegnie do stolika z kartą (nawet tylko jedną minutę spóźniony). "Słowo się rzekło, kobyła u płotu". Bądźcie fair w stosunku do innych graczy, którzy muszą na takich spóźnialskich czekać.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

c4h10 pisze:Co do restrykcyjności:
W momencie kiedy krzyczę karniaki to już mnie nie interesuje, że ktoś wtedy przybiegnie do stolika z kartą (nawet tylko jedną minutę spóźniony). "Słowo się rzekło, kobyła u płotu". Bądźcie fair w stosunku do innych graczy, którzy muszą na takich spóźnialskich czekać.
=D> Zgadzam się z każdym słowem. Albo orgowie będą restrykcyjni, albo siedzą do nocy.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

No i co ze zdjęciami ... hmm ??
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Ja dostałem zdjęcia, mam też swoje. W sumie mogę zamieścić.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Re ksch: No to zamieszczaj a nie pierdol ;* Cosmo Wochowy.. ani mnie nie wkurwiaj ;P To byl WARZYW albo KOSMUS albo PIPKA. Nigdzie nie ma tam C ;P

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Kto by się tam przejmował takimi różnicami - pipka, czy cipka na jedno wychodzi :wink:
A co do zdjęć to dajcie mi jakieś miejsce do zamieszczenia, ja nie mam głowy do zakładania jakiś profili tu czy tam :mrgreen:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

sendspace.com
do zamieszczenia linku polecam

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Wrzuc na Picasa powiazane z kontem wfb.krakow
Adres: http://picasaweb.google.pl/
Login: wfb.krakow
Haslo znasz albo moge podac Ci na priva

Przygotowalem juz galerię trzeba tylko powrzucac foty

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

a gdzie moja dupa???:( :mrgreen:

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Odwróć głowę to zobaczysz :mrgreen: Rowy wywaliłem - bez hardcorów :wink:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Jaki Charki smutny na ostatnim :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

nie smutny, tylko zamyślony ;)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Było wybierać maszynę zamiast bretońca :D
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

Kiedy następny turniej, marzec :?:
Ja głosuje na duże pkt 2k - 2,35k. 6II graliśmy jak by nie patrzeć 2.5k(2350+150) :wink:

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Patrząc realnie: małe pkt są zdecydowanie lepsze. 1500 np.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Może jak mi termin podpasuje to i ja się zjawie ? ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

ODPOWIEDZ