Na pewno mieli pilowane kosci ;pZiemko pisze:Zgadzam sie, kolejnym przykladem jest chociazby Animosity , ktore wygralo , a jedyny wysoko zawodnik od nich to Furion.
Ankieta odnosnie DMP
Re: Ankieta odnosnie DMP
Furion jest 26Ziemko pisze:bigpasiak pisze:Niestety niewykonalne...Jankiel pisze:najlepsi grają z najlepszymi, średni ze średnimi, słabi ze słabymi
Jak podzielisz sprawiedliwie kto na jakim poziomie gra nie obrażając ludzi?
Ja bym nawet tego nie próbował bo się źle skończy...
Przykład to XIII Kohorta.
Jestem najwyżej w lidze z klubu jednak reszta teamu ma zlewkę na nią i może dlatego tak się dzieje a umieszczając nas w strefie średniaków mogło by się źle skończyć [zaznaczę, że rok temu nie dostawaliśmy ff a zaczynaliśmy od Snota Alfa... ].
W większości przypadków niekoniecznie.Jankiel pisze:Jeżeli średni wynik członków drużyny w lidze 2008/2009 będzie zbieżny (a to muszę sprawdzić) z wynikiem na ostatnim DMP, to mamy odpowiedź
Patrz przykład wyżej.
Może być tego więcej [ i na pewno będzie... ].
Zgadzam sie, kolejnym przykladem jest chociazby Animosity , ktore wygralo , a jedyny wysoko zawodnik od nich to Furion.
Lucas jest 28
Więc się delikatnie mówiąc mylisz
Dobra... szczegóły [ sry LucasAku pisze:Więc się delikatnie mówiąc mylisz

The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
No to może dopiszmy do regulaminu, że Animosity musi zagrać z Ordinem, Snotem, Inkwizytorem, Rogatym i XIII Kohortą. Niewielka zmiana, a podstawowa bolączka zostanie rozwiązana.Zgadzam sie, kolejnym przykladem jest chociazby Animosity
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
ja to nie moge wyjsc z podziwu, jak bardzo wynik zeszlorocznego DMP boli niektorych - mamy polowe lutegoXen pisze:I znów się zaczyna

bigpasiak pisze:Dobra... szczegóły [ sry LucasAku pisze:Więc się delikatnie mówiąc mylisz] . Chodzi o całość.
Ok , to w sumie jeszcze bardziej potwierdza teorie , ze nie trzeba byc jak uwaza w czolowce ligi , aby sklad byl wysoko. U nas Pasiak jest 8my , potem Malin ok 30 , a potem to juz ok 50-60 miejsca , a mnie w ogole w tym sezonie w lidzie nie bedzie

Jankiel to co pisalem o Animosity to nie bylo zlosliwe w stosunku do nich ,bo ja akurat po DMP im gratulowalem wyniku i nie mialem wscieklosci macicy jak inni reprezentanci "topowych" skladow.
Twoj pomysl imho uwazam za sredni. Jesli robic jakiekolwiek rozstawianie to za pomoca wynikow druzyn z poprzedniego DMP.
@ Xen - nie ma jak jebnąć merytorycznego posta, szkoda że nie ma nic o układzie/złodziejach
. No ale jak się nie ma nic ciekawego do powiedzenia to zawsze licznik podskoczy
atak BTW to jakbym cokolwiek przeżywał w battlu to bym nie dotrwał do ponad 15 lat grania, serduszko by mi pękło
:-O
dobra dość złośliwości - koszyki imho nie do przeprowadzenia (zgodnie z tym co napisałem wyżej), 5 bitew to za mało, 3 dni za dużo, rzucanie kostkami by ustalić kto został Mistrzem złe.
Ż.
P.S. ale muszę przyznać że podziwiam forumowych męczenników - dyskusja go mierzi ale dzielnie czyta

atak BTW to jakbym cokolwiek przeżywał w battlu to bym nie dotrwał do ponad 15 lat grania, serduszko by mi pękło
:-O
dobra dość złośliwości - koszyki imho nie do przeprowadzenia (zgodnie z tym co napisałem wyżej), 5 bitew to za mało, 3 dni za dużo, rzucanie kostkami by ustalić kto został Mistrzem złe.
Ż.
P.S. ale muszę przyznać że podziwiam forumowych męczenników - dyskusja go mierzi ale dzielnie czyta

Odwowiednio:
Miejsce na DMP - Mediana z pozycji w lidze członków drużyny w obecnym sezonie
1- 43
2- 6
3- 75
4- 15
5- 56
6- 163
7- 36
8- 38
9- 24
10- 46
11- 120
12- 34
13- 63
14- 79
15- 286
16- 123
17- 132
18- 49
19- 159
20- 40
Jak widać nie ma jakiejś prawidłowości wielkiej aczkolwiek nie musimy wszystkich drużyn klasyfikować - wystarczy czołowe, pamiętajmy też że ranking ligi będzie wyglądał inaczej na koniec sezonu, część graczy ma za sobą grubo ponad 10 turniejów a część po 2-3, dzięki czemu będzie bardziej miarodajne.
System koszyków zakończyłby dyskusję nad formatem, większości graczy pasuje 5 bitew - pomysł 6 powstał tylko i wyłącznie ze względu na niemiarodajność wyników. Drużyny klasyfikowalibyśmy do koszyków pod kątem pozycji poszczególnych graczy więc nie byłoby problemów z grą pod innym szyldem.
Miejsce na DMP - Mediana z pozycji w lidze członków drużyny w obecnym sezonie
1- 43
2- 6
3- 75
4- 15
5- 56
6- 163
7- 36
8- 38
9- 24
10- 46
11- 120
12- 34
13- 63
14- 79
15- 286
16- 123
17- 132
18- 49
19- 159
20- 40
Jak widać nie ma jakiejś prawidłowości wielkiej aczkolwiek nie musimy wszystkich drużyn klasyfikować - wystarczy czołowe, pamiętajmy też że ranking ligi będzie wyglądał inaczej na koniec sezonu, część graczy ma za sobą grubo ponad 10 turniejów a część po 2-3, dzięki czemu będzie bardziej miarodajne.
System koszyków zakończyłby dyskusję nad formatem, większości graczy pasuje 5 bitew - pomysł 6 powstał tylko i wyłącznie ze względu na niemiarodajność wyników. Drużyny klasyfikowalibyśmy do koszyków pod kątem pozycji poszczególnych graczy więc nie byłoby problemów z grą pod innym szyldem.
glosowanie kapitanow z ostatniego dmp - wiec ludzi, ktorzy byli na turnieju - pokazuje wlasnie, ze wiekszosci pasuje 6 bitewwiększości graczy pasuje 5 bitew - pomysł 6 powstał tylko i wyłącznie ze względu na niemiarodajność wyników.
jesli juz to lepiej chyba wziac pod uwage zakonczone ligi (zeby byl peny sezn) oraz mozliwe, ze wyniki poszczegolnych graczy na poprzednich dmp. Choc i tak jestem przciwny koszykom gdyz ciezko Dobrze stwierdzic jak to ma wygladac zeby bylo miarodajneMiejsce na DMP - Mediana z pozycji w lidze członków drużyny w obecnym sezonie
1- 43
2- 6
3- 75
4- 15
5- 56
6- 163
7- 36
8- 38
9- 24
10- 46
11- 120
12- 34
13- 63
14- 79
15- 286
16- 123
17- 132
18- 49
19- 159
20- 40

Laik pisze:...pamiętajmy też że ranking ligi będzie wyglądał inaczej na koniec sezonu, część graczy ma za sobą grubo ponad 10 turniejów a część po 2-3, dzięki czemu będzie bardziej miarodajne....
Ale będzie wciąż bardzo mało miarodajne. Wielu naprawdę dobrych graczy nie ma czasu by zagrać te 10 turniejów w ciągu roku i przez to nie łapią się nawet do top 100. Z drugiej strony naprawdę przeciętny gracz który pociśnie te 10 do top 100 łapie się bez problemu. Rozdzielanie drużyn do "koszyków" na podstawie rankingu ligi jest jedną z najbardziej bezsensownym pomysłem jaki słyszałem. Nie mam nic przeciwko tobie Laik, ale powielanie błędów ligi pod kontem DMP jest naprawdę bardzo złym pomysłem.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.
to Rogaty, czyl1 busz szmaja i yarma z zerową ilością turniejów ;]15- 286
ta tabelka jest bez sensu
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Ale to też średni pomysł, bo zmiany w składach są spore. Nowe drużyny się pojawiają, starsze znikają. U nas będzie wymiana połowy składu części drużyn.Twoj pomysl imho uwazam za sredni. Jesli robic jakiekolwiek rozstawianie to za pomoca wynikow druzyn z poprzedniego DMP.
Co do wyliczenia Laika - miałem na myśli średnią ilość punktów w lidze (a nie średnie miejsce, bo jedna osoba spoza top 200 w składzie za bardzo zaburza wynik, zakładając, że top 4 bierze do składu osobę z 200 miejsca - średnio zajmują 52 pozycję, a są bardzo mocnym, jak nie najmocniejszym składem).
Jeżeli koszyki nie pasują (bo liczenia jest od cholery, a rezultaty niepewne), no sugerowałbym jednak rozłożenie bitew na 2+3+1 - obojętne, czy od piątku, czy do poniedziałku. Jest dużo więcej czasu na dojazd i jedzie się będąc mniej zmęczonym, zwłaszcza, że Gorzów to koniec świata

Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
jak sie komus chce mozna sprobowac tak:
suma wszystkich pkt w lidze (nie tylko turow zaliczonych) / liczbe zagranych turow
i tak kazda osoba (osoby grajace na masterach maja wiecej, niby wieksze ogranie)
nastepnie przed DMP sumujemy wspolczynnik kazdej osoby w druzynie i na ich podstawie robimy rozstawienie
to samo co pisal Jankiel tylko bardiej wyjasnione, jak sie komus nudzi na feriach niech policzy
mozna ew poprosic o stworzenie dodatkowej kolumny w rankingu Adeona
EDIT:
jeszcze oczywiscie trzeba by porobic jakies 'grupy' w sensie nie ze 1 gra z 2, 3 z 4 (kazdy cisnieniowiec sobie to policzy duzo wczesniej i istnieje duze prawdopodobienstwo skladania teamow pod przeciwnika) w sensie losujemy pary sposrod TOP 16, 17-32, 33-64, 65-... itp
tak czy siak duzo z tym srania, najlepiej byloby zrobic po prostu 3 dni tak jak napisal Jankiel, tudziez czyste 2k pkt i 4 bitwy w sobote, zawsze bedzie ktos niezadowolony...
suma wszystkich pkt w lidze (nie tylko turow zaliczonych) / liczbe zagranych turow
i tak kazda osoba (osoby grajace na masterach maja wiecej, niby wieksze ogranie)
nastepnie przed DMP sumujemy wspolczynnik kazdej osoby w druzynie i na ich podstawie robimy rozstawienie
to samo co pisal Jankiel tylko bardiej wyjasnione, jak sie komus nudzi na feriach niech policzy

EDIT:
jeszcze oczywiscie trzeba by porobic jakies 'grupy' w sensie nie ze 1 gra z 2, 3 z 4 (kazdy cisnieniowiec sobie to policzy duzo wczesniej i istnieje duze prawdopodobienstwo skladania teamow pod przeciwnika) w sensie losujemy pary sposrod TOP 16, 17-32, 33-64, 65-... itp
tak czy siak duzo z tym srania, najlepiej byloby zrobic po prostu 3 dni tak jak napisal Jankiel, tudziez czyste 2k pkt i 4 bitwy w sobote, zawsze bedzie ktos niezadowolony...
Znowu niewykonalne...thurion pisze:...
Pomyśl przez chwilę ile zacznie się kombinacji i kombinowania żeby byc poza pierwszym/drugim koszykiem.
Darujcie sobie te kalkulacje i po prostu zagrajmy.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Tabelka będzie sensowna pod koniec ligi kiedy a także kiedy zostaną porównane wszystkie drużyny.
Oczywiście zawsze zdarzą się wyjątki ale nie będzie ich wiele - prawo wielkich liczb.
System liczenia koszyków może być różny, dobrze opracowany może być szybki - nawet na miejscu w Gorzowie, zajęłoby to po 15 sekund na gracza.
Tak jak Thurion napisał koszyki musiałyby być dość spore po około 10 teamów.
Oczywiście zawsze zdarzą się wyjątki ale nie będzie ich wiele - prawo wielkich liczb.
System liczenia koszyków może być różny, dobrze opracowany może być szybki - nawet na miejscu w Gorzowie, zajęłoby to po 15 sekund na gracza.
Tak jak Thurion napisał koszyki musiałyby być dość spore po około 10 teamów.
Wczesniej nie było tylu chętnych i tak wielu drużyn że niektóre kluby (i nie chodzi tylko o Twój) nie zagrały z najlepszymi przeciwnikami jak było to kiedys (np ze trzeba było zagrac z 3/5 bitew ze scisłą czołówką. Dlatego teraz trzeba poszerzyc ilośc gier żeby przy tak duzej ilości drużyn wgranym był miarodajnie wyłoniony mistrz:)