Koziołek Chaosu - Master w Lublinie 27-28 marzec 2010
Re: Koziołek Chaosu - Master w Lublinie 27-28 marzec 2010
Mam pytanie czy 4 ed bugamni mogą robić za kuszników?? http://wargames.com.hk/oscommerce/image ... 150_80.gif
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
jesli to kusznicy bez gw to nie.Pijak pisze:Mam pytanie czy 4 ed bugamni mogą robić za kuszników?? http://wargames.com.hk/oscommerce/image ... 150_80.gif
Jesli z gw to brakuje im kusz i na pewno sie im dostanie po wysiwygu
I bardzo dobrze.Shino pisze:nieHandełek pisze:A może zrezygnować by z tego wymogu core w kontyngencie
Tak aby można było wziąć np tylko jednego speciala z championem
W przeciwnym wypadku każdy wziołby sobie 5 Demonicznych psiaków
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Shino, ale te modele mają kusze (na plecach, pod tarczami)Shino pisze:Jesli z gw to brakuje im kusz i na pewno sie im dostanie po wysiwygu
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Jasne z Karnakiem (czy jak mu tam) jako champemSmiechu pisze:I bardzo dobrze.Shino pisze:nieHandełek pisze:A może zrezygnować by z tego wymogu core w kontyngencie
Tak aby można było wziąć np tylko jednego speciala z championem
W przeciwnym wypadku każdy wziołby sobie 5 Demonicznych psiaków
Psów nie da się wziąć w żaden sposób.
A tak większość kontyngentów to będzie Catapa + Strzelcy lub 2 Bolce i Strzelcy lub Działo i Strzelcy.
Chyba że jakiś klimaciarz weźmie 8 oddziałów ungorów w ambushu
Widziałem już to pytanie gdzieś wcześniej ale jestem zbyt leniwy by poszukać odpowiedzi.
Innym na pewno też się przyda.
Przy ocenie malowania a dokładniej spójności armii. Czy kontyngent musi być spójny z główną armią?
Czy tylko oba elementy muszą być spójne w obrębie swojej części?
Innym na pewno też się przyda.
Przy ocenie malowania a dokładniej spójności armii. Czy kontyngent musi być spójny z główną armią?
Czy tylko oba elementy muszą być spójne w obrębie swojej części?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
@Handełek, Ja wcześniej zadawałem to pytanie, ale nikt mi nie odpowiedział
Arbiter Elegancji pisze:Rozumiem że by dostać punkty za podstawki i spójność armii, kontyngent i armia macierzysta mogą się różnić względem siebie?
Czy bonusy za zamek (5ty scenariusz) dotyczące unitów można dawać jednostce w kontyngencie?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- 4 karabiny
- Beast from the East
Progi co 150p, dodane do regulaminu.
Kontyngent w sensie podstawek,treji i malowania nie musi być spójny z resztą armii.
Ale musi być spójny sam w sobie aby w ocenie dostać maksa za podstawki i treje.
Jeżeli kontyngent będzie innej armii niż macierzysta, ale w tym samym schemacie na pewno będzie punkcik w kategorii WOW.
Updejt.
Kontyngent w sensie podstawek,treji i malowania nie musi być spójny z resztą armii.
Ale musi być spójny sam w sobie aby w ocenie dostać maksa za podstawki i treje.
Jeżeli kontyngent będzie innej armii niż macierzysta, ale w tym samym schemacie na pewno będzie punkcik w kategorii WOW.
Updejt.
Albo Justyny ;-D Ta to dopiero zwiastun apokalipsy jak zacznie chrapac.. Ciagle sie musze schlewac na umor przed spaniem bo przylaza zawsze z Furionem do moich miejscowek w kaciku kolo kaloryfera i na trzezwo nie da sie zasnac ;-PYudokuno pisze: i zatyczki do uszu, gdybym miała przypadkiem spać w okolicy Malala :mrgreen:
Cosmo pisze:Albo Justyny ;-D Ta to dopiero zwiastun apokalipsy jak zacznie chrapac.. Ciagle sie musze schlewac na umor przed spaniem bo przylaza zawsze z Furionem do moich miejscowek w kaciku kolo kaloryfera i na trzezwo nie da sie zasnac ;-PYudokuno pisze: i zatyczki do uszu, gdybym miała przypadkiem spać w okolicy Malala
Cosmo brzydalu i to 8 marca wypominasz?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned