Gorąca parówka w Enklawie 24.04.2010 Wrocław
Re: Gorąca parówka w Enklawie 24.04.2010 Wrocław
@ Kuman na kij ci rozpy wcześniej, jeżeli i tak nie musisz podejmowac decyzji o ich akceptowanie? Przecież single tylko podlegają temu sprawdzaniu, nie?
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
nie jeśli byś przeczytał podobnie regulamin i każdą ale każdą rozpiskę będę korygował jeśli coś nie będzie po myśli relaxu i spokoju na turnieju... mam nadzieje że wymogi ułożyłem równo do wszystkich armii ( nawet zapisałem na kartce co z rzadka się zdaża )
pozdrawiam
pozdrawiam
kuman pisze:nie jeśli byś przeczytał podobnie regulamin i każdą ale każdą rozpiskę będę korygował jeśli coś nie będzie po myśli relaxu i spokoju na turnieju... mam nadzieje że wymogi ułożyłem równo do wszystkich armii ( nawet zapisałem na kartce co z rzadka się zdaża )
pozdrawiam
No i kurde, pokaż mi zapis w którym jest zawarta informacja, że ty wedle swoich widzimisiów zamierzasz korygowac wszystkie rozpiski. No czekam.Zasady Turnieju:
- Balancing Patch
- Rozpiski są jawne.
- Wejściówka 20 PLN za parę, lub 15 PLN za osobę grającą samemu.
- Wielkość armii: 2 x 1500 punktów, dopuszczone jest wystawienie jednej armii na 3000 pts., jednak że niema ograniczeń łączeniu armii rozpiski będą rozpatrywane indywidualnie. Propozycje proszę wysyłać tylko mailowo na adres khumanor@o2.pl. Końcowe rezultaty wysyłać w poniższym terminie.
- Wymóg jednego BsB na sojusz.
- Dopuszczenie MAX. 25% proxów w armii ( pkt. )
- Jednostki DoW dopuszczone, poza jednostkami zużywającymi sloty Hero, Mengil Manflayers oraz działkami.
- Obowiązują zasady 7 edycji WFB, oraz uściślenia sędziowskie i FAQ, przy niezgodności FAQ-ów z uściśleniami ważniejsze są uściślenia sędziowskie.
- Ogry mogą grać na Iron skin
- Arminie nawzajem się nie panikują
- Rozpiski proszę przesyłać na podany wyżej adres do 22.04.2010. Przysłana rozpiska ( txt albo pdf ) oraz temat musi być nazwana imieniem i nazwiskiem gracza. Należy napisać w rozpisce ID gracza ze strony http://www.adeon.livenet.pl/players.php. Za niepodpisaną rozpiskę nie będzie dodatkowych punktów. Rozpiski będą przyjmowane tylko parami (poza wyjątkiem, gdy ktoś gra jedną armią)!!!!!!!
- Drużyna która prześle rozpiskę otrzymają dodatkowe 3 pkt.
Wiesz co, takie coś jest głupie. I to bardzo. Jestem ciekaw, jak sam się zamierzasz ogarniczac. A jeżeli źle Cie zrozumiełem to stosuj interpunkcję bo nie wiadomo jak to czytac.
Janiszek, błagam Cię. Ogarnij się. Sam wytłuściłeś zapis o tym, że rozpiski będą rozpatrywane indywidualnie. To czego nie rozumiesz? Czy jak nie ma napisane: Organizator zastrzega sobie prawo do modyfikowania nadesłanych rozpisek wedle własnego uznania. To już można się przypierdolić, że nie jest wyraźnie napisane? WFB to gra dla kumatych. Jak się nie rozumie regulaminu, to może warto się zastanowić nad zmianą hobby. I nie sądzę, żeby to co robi Kuman było głupie. Bardzo dobry pomysł na fanowy turniej.
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
Będą, będą, ale tylko te singlowe na 3000 tysiące.Marys pisze:Janiszek, błagam Cię. Ogarnij się. Sam wytłuściłeś zapis o tym, że rozpiski będą rozpatrywane indywidualnie. To czego nie rozumiesz?
Nie przypierdolic, a jedynie zwrocic uwagę. A odpowiedź brzmi : tak. Nie ma czegoś napisane, tzn. ze tego nie ma.Czy jak nie ma napisane: Organizator zastrzega sobie prawo do modyfikowania nadesłanych rozpisek wedle własnego uznania. To już można się przypierdolić, że nie jest wyraźnie napisane?
WFB to gra dla kumatych. Jak się nie rozumie regulaminu, to może warto się zastanowić nad zmianą hobby.
Forum to miejsc dla kulturalnych. Może jak się tego nie rozumie, to może warto zastanowic sie na zmianą forum?
Ty nie sądzisz, ja sądze. Każdy ma swoje zdanie, a chamskie komentowanie jest nie na miejscu.I nie sądzę, żeby to co robi Kuman było głupie. Bardzo dobry pomysł na fanowy turniej.
Moim zdaniem znacznie prosciej i mniej kontrowersyjnie byloby zapisanie zasad kompozycji w 1 poscie, aby kazdy wiedzial jak ma skladac armie. A nie wysylac 5x rozpiski do poprawy. Mi moja cofnieto. I mam min. 4 pomysly zeby ja zmienic (IMO bez straty dla ogolnego powera), ale nie wiem czy demoniczne rydwany w oczach organizatora sa rownie przegiete jak psy khorna ? Albo czy kolejne 2x7 furii oslabia czy wzmacnia rozpiske biorac pod uwage ze ma byc sporo armii z duza iloscia maszyn na turnieju ?
Sam mowiles ze masz to spisane na kartce. Moze poprostu przepisz to do 1 posta i bedzie spokoj. Oszczedzisz czas wlasny (jako sedziego) i nasz (uczestnikow).
Pozdrawiam
Sam mowiles ze masz to spisane na kartce. Moze poprostu przepisz to do 1 posta i bedzie spokoj. Oszczedzisz czas wlasny (jako sedziego) i nasz (uczestnikow).
Pozdrawiam
mnie troche zastanawia kumanie jak sie ma wyrównywanie klimatu w róznych armiach bo srednio mi do glowy przychodzi pomysl na wystawienie czgos nie pg w demonach (mowie o nich bo akurat kolega je poruszyl) bo jak dla mnie wszystko tam jest pg no moze poza płaszczkami i klocami plagusow z klozetem w srodku (ktory nawiasem mowiac tez jest kozacki). moj post to kontynuacja naszej niedawnej rozmowy. moim zdaniem niektóre armie same w sobie maja klimat i nie da sie ich zlozyc w sposob grywalny poza paroma szablonami. dlatego nie widze potrzeby ich przycinac.
tym nie miniej pomysl pilnowania klimatu uwazam za rozsądny w koncu ma to wyrozniac ten turniej od innych. ale na morka nie za wszelką cene.
tym nie miniej pomysl pilnowania klimatu uwazam za rozsądny w koncu ma to wyrozniac ten turniej od innych. ale na morka nie za wszelką cene.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Klimat to rzecz bardzo wzgledna. U nas w Osw probowano kiedys zrobic turniej z klimatem, gdzie nie skonczylo sie to zbyt ciekawie. Niby mozna obciac demony do 1 boga, ale to i tak nic nie zmienia, khorne radzi sobie naprawde dobrze solo. VC IMO tez obojetnie co by nie wsadzily do rozpiski jest ok bo ta armia ma klimat z bazy. Tak samo jak skaveny
Poza tym skad wiemy, ze cos jest klimatyczne a co nie ? Fluff zmienia sie z edycji na edycje, to co kiedys bylo nie do pomyslenia (rozne demony, rozne rodziny w VC w jednej armii) sa obecnie standardem albo zostaly wycofane. Poza tym mozna napisac swietne historie armii uzasadniajace dany sojusz i mieszczace sie w ramach ogolnie przyjetej konwencji swiata warhammera (ja i Piotr gramy DL & Empire od jakis 4 lat, a historie ktora kiedys na turniej napisal Piotr byla oceniona jako jedna z najlepszych i najbardziej spojnych jaka widzieli sedziowie -to przy okazji Urodzin Strefy 0).
Imo znacznie wazniejszy jest balans gry (a do jego utrzymania slozy BP + ew. ograniczenia danego organizatora) a nie jakies abstrakcyjne i slabo definiowalne pojecie klimatu.
Dlatego jeszcze raz apeluje o zasady kompozycji w 1 poscie.
Poza tym skad wiemy, ze cos jest klimatyczne a co nie ? Fluff zmienia sie z edycji na edycje, to co kiedys bylo nie do pomyslenia (rozne demony, rozne rodziny w VC w jednej armii) sa obecnie standardem albo zostaly wycofane. Poza tym mozna napisac swietne historie armii uzasadniajace dany sojusz i mieszczace sie w ramach ogolnie przyjetej konwencji swiata warhammera (ja i Piotr gramy DL & Empire od jakis 4 lat, a historie ktora kiedys na turniej napisal Piotr byla oceniona jako jedna z najlepszych i najbardziej spojnych jaka widzieli sedziowie -to przy okazji Urodzin Strefy 0).
Imo znacznie wazniejszy jest balans gry (a do jego utrzymania slozy BP + ew. ograniczenia danego organizatora) a nie jakies abstrakcyjne i slabo definiowalne pojecie klimatu.
Dlatego jeszcze raz apeluje o zasady kompozycji w 1 poscie.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
jeśli ten pomysł nie wypali i rozpiski nie będą równo mierne to w tedy możecie mówić że to był zły pomysł a nie skazywać go na straty nawet nie dając realizować...
kartka to tak naprawdę kilka kartek i to nie jest tak prosto napisać że lizaki z tym to to a z tamtym to tamto
jeśli uważasz że BP wspaniale balansuje WFB to naprawdę nie wiem czemu top 5 nie jest zmienne i kręci się wokół jednego
jeśli szukacie dziury w całym to może ją znajdziecie ale i tak nie ustąpię, prędzej zrezygnuje z organizacji nawet dzień przed ( a już miałem taki "pomysł" wcześniej )
jeśli nie zgadzacie się z tym co wam proponuję to podziękujemy za współprace, bo szkoda nerwów i przyjdą Ci którzy będą się chcieli przekonać co i jak
powyższy text jest 1 postem o kompozycję armii ( + pierwszy post )
ps.: jeśli nie wiecie na jakich warunkach przystępujecie to po co(?) gracie tak by pograć bez większej refleksji niczym odklepania zadania ze szkoły(?) chodzi tylko o wielką ligę by mieć pkt. oczywiście jak najwięcej
kartka to tak naprawdę kilka kartek i to nie jest tak prosto napisać że lizaki z tym to to a z tamtym to tamto
jeśli uważasz że BP wspaniale balansuje WFB to naprawdę nie wiem czemu top 5 nie jest zmienne i kręci się wokół jednego
jeśli szukacie dziury w całym to może ją znajdziecie ale i tak nie ustąpię, prędzej zrezygnuje z organizacji nawet dzień przed ( a już miałem taki "pomysł" wcześniej )
jeśli nie zgadzacie się z tym co wam proponuję to podziękujemy za współprace, bo szkoda nerwów i przyjdą Ci którzy będą się chcieli przekonać co i jak
powyższy text jest 1 postem o kompozycję armii ( + pierwszy post )
ps.: jeśli nie wiecie na jakich warunkach przystępujecie to po co(?) gracie tak by pograć bez większej refleksji niczym odklepania zadania ze szkoły(?) chodzi tylko o wielką ligę by mieć pkt. oczywiście jak najwięcej
Nie rozumiem po co sie spinasz. To nic personalnego.
Poprostu uznalem ze skoro masz zapisane wymagania to moglbys je wkleic, oszczedzajac pracy i nam i (glownie) sobie. Mialbys pewnosc ze przyjda do Ciebie rozpiski jedynie do "odfajkowania", a nie oceny i pisania opinii na ich temat. Do tego kilkakrotnie. Masz prawo jako organizator wprowadzic takie a nie inne zasady i ok, mi chodzilo jedynie o usprawnienie i pewna przejrzystosc.
Co do BP, jest to chyba najlepiej przetestowany i sprawdzony CS na chwile obecna, inne znane mi proby obcinania armii konczyly sie roznie. Nie mowie ze jest idealny, ale idealny balans wymagalby napisania nowych podrecznikow i masy testow, zagrania match upow kazdy z kazdym, odpowiednich zawodnikow itd. Jako ze sa one pisane uznaniowo, to mamy pozniej taka sytuacje, ze demony co nie wystawia to i tak PG (co nie jest do konca prawda, jednak niewiele sie z nia mija).
A co do cisnienia na pkt, to trudno o to posadzac ludzi co niemalze nie uczestnicza w lidze ogolnopolskiej. Chcemy do was przyjechac i poznac nowych ludzi, wiec spokojnie.
Poprostu uznalem ze skoro masz zapisane wymagania to moglbys je wkleic, oszczedzajac pracy i nam i (glownie) sobie. Mialbys pewnosc ze przyjda do Ciebie rozpiski jedynie do "odfajkowania", a nie oceny i pisania opinii na ich temat. Do tego kilkakrotnie. Masz prawo jako organizator wprowadzic takie a nie inne zasady i ok, mi chodzilo jedynie o usprawnienie i pewna przejrzystosc.
Co do BP, jest to chyba najlepiej przetestowany i sprawdzony CS na chwile obecna, inne znane mi proby obcinania armii konczyly sie roznie. Nie mowie ze jest idealny, ale idealny balans wymagalby napisania nowych podrecznikow i masy testow, zagrania match upow kazdy z kazdym, odpowiednich zawodnikow itd. Jako ze sa one pisane uznaniowo, to mamy pozniej taka sytuacje, ze demony co nie wystawia to i tak PG (co nie jest do konca prawda, jednak niewiele sie z nia mija).
A co do cisnienia na pkt, to trudno o to posadzac ludzi co niemalze nie uczestnicza w lidze ogolnopolskiej. Chcemy do was przyjechac i poznac nowych ludzi, wiec spokojnie.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
ostatnia faza zabrzmiała co najmniej jak groźba
wię że to nic osobistego dlatego się nie spinam, tylko dalej brniecie w swoim kierunku co powoduje spięcia w was.... jeśli oceniłem waszą rozpiskę to podałem co możecie zmienić i na co nie ma większego z tym problemu po za przyjęciem to do wiadomości i przetestowaniem przed turniejem, na luzie i bez kolejnego przyciskania klawiszy ( palce odpadają )
wię że to nic osobistego dlatego się nie spinam, tylko dalej brniecie w swoim kierunku co powoduje spięcia w was.... jeśli oceniłem waszą rozpiskę to podałem co możecie zmienić i na co nie ma większego z tym problemu po za przyjęciem to do wiadomości i przetestowaniem przed turniejem, na luzie i bez kolejnego przyciskania klawiszy ( palce odpadają )
kumek jaka liga ?? o co ty uczciwych ludzi posądzasz?dozór ligowych graczy stosuj tam gdzie oni naprawde występuja, bo sie robi polowanie na czarownice, a jak znam niektorych graczy to sie tak zepna ze przeforsuja swoje. co do "paru kartek zasad" to jestes gosc bo ja nawet nie był bym w stanie wyartykułowac tego co mi chodzi po glowie jako balans. a co do rozpiski to ją ci juz wysyłałem na gg i odsyłałem do strony na tym forum. prosze o komment na priv.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
- Khuman
- Ciśnieniowiec
nie spinaj się tak bo się zepniesz i co będzie? kto za Ciebie przyjdzie?loko pisze:kumek jaka liga ?? o co ty uczciwych ludzi posądzasz?dozór ligowych graczy stosuj tam gdzie oni naprawde występuja, bo sie robi polowanie na czarownice, a jak znam niektorych graczy to sie tak zepna ze przeforsuja swoje. co do "paru kartek zasad" to jestes gosc bo ja nawet nie był bym w stanie wyartykułowac tego co mi chodzi po glowie jako balans. a co do rozpiski to ją ci juz wysyłałem na gg i odsyłałem do strony na tym forum. prosze o komment na priv.
GG tym czasowo jest nie czynne proszę na prv albo meila
już sprawdzamBoski pisze: Nie no spokojnie. Z nas sa dorosli i spokojni ludzi. Choc jak to czytam to faktycznie smiesznie wyszlo . Zdecydowalem sie malego mailbomba i czekam na odpowiedz
kuman to bylo ponizej pasa.