Pare noobowskich pytań.

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

Zablokowany
Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

zostaniesz klimaciarzem...zmienisz podejście do battla :D na bardziej fanowe :D

pytanie :
czy beastkiller(immune to psyh. i double wound on LT) liczy się przy kombacie jak?

1. już podwojone?
2. podstawowe ?

pomocy :D

i jeszcze....jeżeli oddział ogrów nie ma look-out-gnoblara to ma look out od 5 modeli czy wcale?

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

No właśnie chciałbym sobie pograć raczej fanowo i z klimatem, a nie tylko wygrana, wygrana, wygrana... 8) Mam inne priorytety niż niektórzy gracze... :twisted:
Kedzierson ma look out sir od 5 modeli nadal...

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

zadajesz podwojne to i licza sie podwojnie, a jesli chodzi o look-out gnoblara to razem z herosem musza być trzy modele ogrow, wtedy masz look-out'a (tak czytalem w book'u i jest to odstepstwo od tradycyjnych 5 modeli)

Pozdro.

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

Post autor: FIFI (_!_) »

czyli jak nie mam luck out gnoblara to w czwórce irongutow nie mam luck out'a a jak mam gnoblara to mam od 2+hero? :?:

a co do ogrów to przyznam wam racje ze granie ogrami zmienia podejście do battla na bardziej funnowe!! po ostatnich turniejach coraz bardziej to sie potwierdza :lol2:

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Romek pisze:zadajesz podwojne to i licza sie podwojnie, a jesli chodzi o look-out gnoblara to razem z herosem musza być trzy modele ogrow, wtedy masz look-out'a (tak czytalem w book'u i jest to odstepstwo od tradycyjnych 5 modeli)

Pozdro.
Nie razem z herosem ("Postać" w polskim armybooku), tylko razem z championem("dowódca" w polskim armybooku) . Musi być 3 zwykłych ogrów, żeby mieć Look-out-Sir

kaputek0
Pseudoklimaciarz

Post autor: kaputek0 »

FIFI każdy następny czar jest dwa razy droższy czyli panika3+ 6+ 9+ to samo 2k6 z siłą 2 3+ 6+ 9+ i już dwóch pozostałych kości nie ma

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Ogry są funny . A zwłaszcza kiedy 2 irongutsów przetrzyma smoka xD

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Bania pisze:Z ogrami jest tak: maja fajne modele, klimat, da sie nimi grac. Nie da sie jednak wygrac turnieju w Polsce :wink:
Poprawka. Nie da się wygrac mastera. Lokala na <2000 da się wygrac jak najbardziej. Na dwóch ostatnich łódzkich turniejach na małe punkty zajmowałem drugie miejsce przy czym raz bym wygrał gdyby nie fakt, że w całej armii miałem łącznie dwa pomalowane modele. Wbrew pozorom na <2k ogry są armią, która daje radę. Owszem, należy raczej do tych słabszych ale da radę tym coś ugrać, jeżeli przeciwnik popełni parę błędów. To na 2k+ zaczynają się sytuacje w stylu: zaczynasz grę od 0:20 i każdy punkt który wyszarpiesz pokazuje jak zajebistym graczem jesteś. :wink:
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

czy ogry wygraly kiedys jakis turniej w Polsce?
Obrazek

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

wydaje mi sie że druga lokata to jedyne co ogry zrobiły na polskich stołach :cry:

Kaputek zwróc tez uwagę ze przeciwnik nie bedzie wszystkiego puszczał a poziom czaru dopiero się zwiększa jak ten czar nam wejdzie, przeciwnik go nie zdispelluje i bedzie zasięg! więc spokojnie te 6 czarów możesz rzucić ale nie każdy wejdzie! :lol2:

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Bania pisze:czy ogry wygraly kiedys jakis turniej w Polsce?
Jak już mówiłem byłem dwa razy drugi, przy czym raz miałem najlepszy wynik z bitew, no i pre-Macki Wojny kiedy sprawdzaliśmy zasady naszego mastera wygrałem sojuszem O&G+OK.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Narazie wiec podtrzymuje moja teze ze sie nie da - jako gracz Ogre Kingdoms mam jednak nadzieje ze szybko ona upadnie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Masz szansę na Mastermindzie :P

Janiszek
Masakrator

Gdyby ogry miały większego sv , np na 3+ 4 + , albo warda na 5 to by się dało nimi grać tak na turniejach dobrze . Ale spotykając armię strzelecką , to już można liczyć na to , ze się przegra . Ale nie zawsze oczywiście .

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

no z armiami defensywnymi przy dobrym terenie mozna ugrac 10-10 albo tak jak Maciek jakies 12-8 jak dobrze pamietam! moi najgorzym wrogiem są lizardmeny! od prawie dwóch lat szukam nanie sposobu i calej mojej karierze tylko raz udalo mi sie znimi wygrac 13:7 ale przeciwnik mial wielkiego pecha! :cry: macie jakies pomysly jak zaradzic tym jeba...okrutnym skinkom?

Janiszek
Masakrator

Co do armii defensywnych , to tu bym nie powiedział , że mamy tak bardzo przesrane . Grałem z krasiami na turnieju i tak wymanewrowałem wroga , że 20:0 wygrałem . A co do lizardmenów , butcher i leadbelchersi .

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

gratki za walka z dwarfami :lol2:

Moje pytanko!

Jeżeli śmieciara nie powstrzyma się od szarży we wroga który ma terror i my tego terroru (dla nas feara) nie zdamy to nie szarżujemy czy musimy szarżowac?
'

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Jak nie zda testu to deklaruje szarżę, a jak deklaruje to wszystko odbywa się według normalnej procedury.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

_SkaVen_ pisze: A co do lizardmenów , butcher i leadbelchersi .
I co maja zrobic Ci leadbelchersi? Zabic 1 oddzial skinkow... Tylko ze zostaje jeszcze 90 sztuk, salamandry i inne g*****

Jasne ze ogrami da sie wygrac z kazda armia, problem w tym ze kiedy trafia na siebie 2 bardzo dobrych graczy - 1 gra ogrami drugi np skavenami to ten pierwszy nie ma po prostu szansy... zadnej :P
Obrazek

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

kurka_z_podworka pisze:Jak nie zda testu to deklaruje szarżę, a jak deklaruje to wszystko odbywa się według normalnej procedury.
ok ale czy jak nie zdamy testu zeby sie powstrzymać to czy musimy się fearować?

Bania popieram twoje zdanie! Tylko powiedz jak sobie poradzić z tymi lizakami, bo powiedziałeś ze z każda armią da się wygrać!

Zablokowany