Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
- Kedziorson
- Masakrator
zostaniesz klimaciarzem...zmienisz podejście do battla na bardziej fanowe
pytanie :
czy beastkiller(immune to psyh. i double wound on LT) liczy się przy kombacie jak?
1. już podwojone?
2. podstawowe ?
pomocy
i jeszcze....jeżeli oddział ogrów nie ma look-out-gnoblara to ma look out od 5 modeli czy wcale?
pytanie :
czy beastkiller(immune to psyh. i double wound on LT) liczy się przy kombacie jak?
1. już podwojone?
2. podstawowe ?
pomocy
i jeszcze....jeżeli oddział ogrów nie ma look-out-gnoblara to ma look out od 5 modeli czy wcale?
- marcus_cheater
- Oszukista
No właśnie chciałbym sobie pograć raczej fanowo i z klimatem, a nie tylko wygrana, wygrana, wygrana... Mam inne priorytety niż niektórzy gracze...
Kedzierson ma look out sir od 5 modeli nadal...
Kedzierson ma look out sir od 5 modeli nadal...
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
czyli jak nie mam luck out gnoblara to w czwórce irongutow nie mam luck out'a a jak mam gnoblara to mam od 2+hero?
a co do ogrów to przyznam wam racje ze granie ogrami zmienia podejście do battla na bardziej funnowe!! po ostatnich turniejach coraz bardziej to sie potwierdza
a co do ogrów to przyznam wam racje ze granie ogrami zmienia podejście do battla na bardziej funnowe!! po ostatnich turniejach coraz bardziej to sie potwierdza
Nie razem z herosem ("Postać" w polskim armybooku), tylko razem z championem("dowódca" w polskim armybooku) . Musi być 3 zwykłych ogrów, żeby mieć Look-out-SirRomek pisze:zadajesz podwojne to i licza sie podwojnie, a jesli chodzi o look-out gnoblara to razem z herosem musza być trzy modele ogrow, wtedy masz look-out'a (tak czytalem w book'u i jest to odstepstwo od tradycyjnych 5 modeli)
Pozdro.
Poprawka. Nie da się wygrac mastera. Lokala na <2000 da się wygrac jak najbardziej. Na dwóch ostatnich łódzkich turniejach na małe punkty zajmowałem drugie miejsce przy czym raz bym wygrał gdyby nie fakt, że w całej armii miałem łącznie dwa pomalowane modele. Wbrew pozorom na <2k ogry są armią, która daje radę. Owszem, należy raczej do tych słabszych ale da radę tym coś ugrać, jeżeli przeciwnik popełni parę błędów. To na 2k+ zaczynają się sytuacje w stylu: zaczynasz grę od 0:20 i każdy punkt który wyszarpiesz pokazuje jak zajebistym graczem jesteś.Bania pisze:Z ogrami jest tak: maja fajne modele, klimat, da sie nimi grac. Nie da sie jednak wygrac turnieju w Polsce
A licky boom boom down!!!
czy ogry wygraly kiedys jakis turniej w Polsce?
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
wydaje mi sie że druga lokata to jedyne co ogry zrobiły na polskich stołach
Kaputek zwróc tez uwagę ze przeciwnik nie bedzie wszystkiego puszczał a poziom czaru dopiero się zwiększa jak ten czar nam wejdzie, przeciwnik go nie zdispelluje i bedzie zasięg! więc spokojnie te 6 czarów możesz rzucić ale nie każdy wejdzie!
Kaputek zwróc tez uwagę ze przeciwnik nie bedzie wszystkiego puszczał a poziom czaru dopiero się zwiększa jak ten czar nam wejdzie, przeciwnik go nie zdispelluje i bedzie zasięg! więc spokojnie te 6 czarów możesz rzucić ale nie każdy wejdzie!
Jak już mówiłem byłem dwa razy drugi, przy czym raz miałem najlepszy wynik z bitew, no i pre-Macki Wojny kiedy sprawdzaliśmy zasady naszego mastera wygrałem sojuszem O&G+OK.Bania pisze:czy ogry wygraly kiedys jakis turniej w Polsce?
A licky boom boom down!!!
Narazie wiec podtrzymuje moja teze ze sie nie da - jako gracz Ogre Kingdoms mam jednak nadzieje ze szybko ona upadnie
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
no z armiami defensywnymi przy dobrym terenie mozna ugrac 10-10 albo tak jak Maciek jakies 12-8 jak dobrze pamietam! moi najgorzym wrogiem są lizardmeny! od prawie dwóch lat szukam nanie sposobu i calej mojej karierze tylko raz udalo mi sie znimi wygrac 13:7 ale przeciwnik mial wielkiego pecha! macie jakies pomysly jak zaradzic tym jeba...okrutnym skinkom?
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
gratki za walka z dwarfami
Moje pytanko!
Jeżeli śmieciara nie powstrzyma się od szarży we wroga który ma terror i my tego terroru (dla nas feara) nie zdamy to nie szarżujemy czy musimy szarżowac?
'
Moje pytanko!
Jeżeli śmieciara nie powstrzyma się od szarży we wroga który ma terror i my tego terroru (dla nas feara) nie zdamy to nie szarżujemy czy musimy szarżowac?
'
-
- Kretozord
Jak nie zda testu to deklaruje szarżę, a jak deklaruje to wszystko odbywa się według normalnej procedury.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
I co maja zrobic Ci leadbelchersi? Zabic 1 oddzial skinkow... Tylko ze zostaje jeszcze 90 sztuk, salamandry i inne g*****_SkaVen_ pisze: A co do lizardmenów , butcher i leadbelchersi .
Jasne ze ogrami da sie wygrac z kazda armia, problem w tym ze kiedy trafia na siebie 2 bardzo dobrych graczy - 1 gra ogrami drugi np skavenami to ten pierwszy nie ma po prostu szansy... zadnej
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
ok ale czy jak nie zdamy testu zeby sie powstrzymać to czy musimy się fearować?kurka_z_podworka pisze:Jak nie zda testu to deklaruje szarżę, a jak deklaruje to wszystko odbywa się według normalnej procedury.
Bania popieram twoje zdanie! Tylko powiedz jak sobie poradzić z tymi lizakami, bo powiedziałeś ze z każda armią da się wygrać!