Schizma? - WFB i zapowiadany Bastard WFB

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Re: Schizma? - WFB i zapowiadany Bastard WFB

Post autor: Shino »

michau5300 pisze:Wiem, że zostało jeszcze dużo czasu do robienia list armii ale ciekawi mnie czy jest szansa na coś w stylu starych hord.
Myślał już ktoś o tym?
we wrzesniu mam plan zrobienia turnieju z zasadami 7ed rulebook i 6 ed armybooki. Wtedy wydaje mi sie, ze gralo sie przyjemniej i zamierzam sprawdzic czy to przez uplyw czasu pamietam tylko dobre strony czy tak rzeczywiscie bylo

zapraszam :>

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Shino pisze:
michau5300 pisze:Wiem, że zostało jeszcze dużo czasu do robienia list armii ale ciekawi mnie czy jest szansa na coś w stylu starych hord.
Myślał już ktoś o tym?
we wrzesniu mam plan zrobienia turnieju z zasadami 7ed rulebook i 6 ed armybooki. Wtedy wydaje mi sie, ze gralo sie przyjemniej i zamierzam sprawdzic czy to przez uplyw czasu pamietam tylko dobre strony czy tak rzeczywiscie bylo

zapraszam :>
Powodzenia w zapraszaniu na niego graczy HE, DE, WE. Cała trójka miała wtedy zajebiste armybooki 8)
Ale Trojek pewnie wpadnie :P
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

i już wiemy dlaczego gracze HE tak polubili nową edycję :wink:

Ż.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Żaba pisze:i już wiemy dlaczego gracze HE tak polubili nową edycję :wink:

Ż.
AB HE do 7 edycji to był spory skok jakościowy dla tej armii. Było OK.

RB do 8 edycji przegiął White Lionów...

nie można mieć pretensji do graczy HE, że im się to podoba. Innym może trochę mniej. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Hellsinger
Warzywo

Post autor: Hellsinger »

Mod - modem, a 8 edycja - ósmą edycją.

Osobiście uważam, że ósemka jest świetna, taka jaka jest, ale Ci którzy chcą sobie tworzyć mody i w nie grać mają do tego prawa.

Osobiście, żyję tylko nadzieją, że polskie turnieje nie zostaną opanowane kolejną wersją pOLHAMMERA....
Druchii-fever...forever!

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Żaba pisze:i już wiemy dlaczego gracze HE tak polubili nową edycję .
Shino pisze o 6-edycyjnych armybookach. Wtedy HE miało inny (kompletnie słaby i beznadziejny) podręcznik.
A poza tym, przytyk osobisty nie trafiony. Gram na turniejach równie często VC, jak HE. :P

Ale próbuj dalej :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

pewnie, nikt ich za to nie wini - ale IMHO cała zabawa polega na tym żeby wszyscy mogli się dobrze bawić :)

Ż.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Hellsinger pisze: Osobiście, żyję tylko nadzieją, że polskie turnieje nie zostaną opanowane kolejną wersją pOLHAMMERA....
nie martw się, zostaną opanowane przez lepsza grę strategiczną. :)
Ostatnio zmieniony 28 lip 2010, o 14:02 przez Asassello, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Sigmarze uchowaj od tego.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Oj znajdź sobie wreszcie kumpla do gry w domu i nie truj :)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Taaa, DE też miały kopa w 6 edycji 8)

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Żaba pisze:...ale IMHO cała zabawa polega na tym żeby wszyscy mogli się dobrze bawić :)
Hehe, a pamiętałeś o tym, gdy składałeś rozpę na 75 kusznikach, 2 Stankach, 2 Inżynierach, 3 Mortarach i 3 Cannonach? :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

taaa
kraśki z 6 edycjnego podręcznika też nie zachwycały

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

JaceK pisze:
Żaba pisze:...ale IMHO cała zabawa polega na tym żeby wszyscy mogli się dobrze bawić :)
Hehe, a pamiętałeś o tym, gdy składałeś rozpę na 75 kusznikach, 2 Stankach, 2 Inżynierach, 3 Mortarach i 3 Cannonach? :P
nie mylmy dwóch różnych pojęć - to że jako gracz maksuję ropę na turniej to jedno
ale już jako organizator czy sędzia czuwam by ramy rozgrywki były możliwie sprawiedliwe i oferowały zabawę każdemu.

pozdro,
Ż.

P.S. żebyś chociaż wziął klimatyczną rozpę HE to mógłbym się przejąć Twoją krytyką a tak to przyganiał PG innemu PG :wink: :P

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

nie martw się, zostaną opanowane przez lepsza grę strategiczną. :)
Czyli ósmą edycję, prawda? Czy mówisz o systemie, którego jeszcze nie ma? Jak "nic" ma być lepsze( w tym przypadku) od "czegoś"?

Nota bene, pojęcie "lepszego" systemu jest zajebiście względne.

Murm, w sumie jest ok. PG pójdą sobie do BS i tam się będą żyłować.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

nie mylmy dwóch różnych pojęć - to że jako gracz maksuję ropę na turniej to jedno
ale już jako organizator czy sędzia czuwam by ramy rozgrywki były możliwie sprawiedliwe i oferowały zabawę każdemu.

pozdro,
Ż.
Czyli hipokryzja. Jako org dbasz o sprawiedliwość równość i braterstwo ale jako gracz to chcesz maskować rozpiski względem innych Kalim mi tu trąci.

Varinstari - to jest myśl. Tylko żeby przy okazji nie zdominowali wszystkiego dlatego wspominałem o podobnym forum do tego z osobnymi ogłoszeniami turniejowymi i osobnymi dla innych armii jak gloria victis.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Żaba pisze:P.S. żebyś chociaż wziął klimatyczną rozpę HE to mógłbym się przejąć Twoją krytyką a tak to przyganiał PG innemu PG :wink: :P
Ależ mi Twoja rozpa nie przeszkadzała. Przecież przy Tobie mówiłem to Fischowi. Ale mogła innym. :P
Zresztą miałem klimaciarskich Swordmasterów :lol2:

A poza tym kręcisz. Nie skumałeś, że była mowa o 6ed HE i teraz spuśćmy już na to zasłonę milczenia :P :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Pewnie, hipokrytami są też lekarze leczący ludzi co do których są przekonani że na to nie zasługują, adwokaci którzy bronią złoczyńców i strażacy gaszący pożar więzienia pełnego zbrodniarzy a także strażnicy więzienni którzy bronią od reszty współosadzonych pedofila którego szczerze nienawidzą... =D>
Rozumiem Murm że gdybyś pracował w US to scigałbyś o zaległy Vat piekarza rozdającego chleb ubogim :?: :wink:

pewnie świat jest wyłącznie czarno-biały - ein Folk, ein Reich, ein Warhammer :lol2:

Ż.

P.S. Jacku przecież się z Tobą droczę - osobiście jestem za jakimś sprawiedliwą rekompensatą dla HE, WE czy DE w erze starych podręczników - może zmodyfikowana wersja nowych booków ? Jak już mówiłem chciałbym żeby każda armia miała szanse.

kauczuk
Mudżahedin

Post autor: kauczuk »

ciekawe czy bs bedzie to wszystko co barbowi nie przejdzie na obecnym glosowaniu ls

zaborek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: zaborek »

Hellsinger pisze:Osobiście, żyję tylko nadzieją, że polskie turnieje nie zostaną opanowane kolejną wersją pOLHAMMERA....
No to chyba czas najwyzszy zaczac pokladac nadzieje gdzie indziej...
Przyklad BP pokazal, ze juz niedlugo po jego wprowadzaniu, granie bez bez tego na turniejach bylo ... delikatnie mowiac wyjatkowo utrudnione.

I dlatego uwazam, ze rzucanie kwestii w stylu "niech kazdy gra w to, co lubi", jest czysta demagogia. Tak jak "po cichu" BP opanowalo granie "turniejowe" (przez co rowniez i nie-turniejowe granie bylo dominowane przez BP, bo przeciez po co grac bez BP, jesli "wszyscy tak graja" i do turniejow lepiej sie przygotowywac...), tak samo BS, jesli powstanie, zacznie opanowywac turnieje i nie tylko turnieje...
Pozostaje tylko jedna nadzieja... od wczoraj jest Starcraf 2, a za jakis czas jeszcze Diablok kolejny bedzie, wiec moze "towarzystwo" bedzie na jakis czas wystarczajaco zajete gdzie indziej :twisted:
Seek honour as you act
and you will know no fear

ODPOWIEDZ