Co kupic - czyli rozterki krótkobrodych

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Co kupic - czyli rozterki krótkobrodych

Post autor: smiejagreg »

Stare dwarfy nie wymagały konwersji i były fantastyczne :!: :!: . Co z tego, że obecne plastiki są łatwe do konwertowania, skoro :
1. Są drogie i tak...
2. To już nie są krasnoludy, to mali ludzie bez charakteru...
Nie zbieram figsów tylko po to, żeby wystawić armię do bitwy - nie kręci mnie to. Kolekcjonuję armię złożoną z figsów, które mi się podobają. A z nowych dwarfów - zarówno metali jak i plastików - ładne figsy można policzyć na palcach 1 ręki :( .

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Booxi pisze: Mi nie przeszkadza materiał z jakiego jest wykonana figurka, ale jej rzeźba.
No zapomniałem dodać o tym ze to nowe plastiki sa paskudkami ;) Bo przecież stare ,,beczułki" mimo że były plastikowe i jednakowe to jednak miały ten klimat :D
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

smiejagreg pisze:Stare dwarfy nie wymagały konwersji i były fantastyczne :!: :!: .
to daj mi przykład jednostek, które mogę użyć do zrobienia całej armii z Barak Varr BEZ konwersji... o ile nie mam problemu z cięciem Hamców i Longów starych o tyle coś z 4 czy 5 ed już bym się zawahał... więc proszę, nie mów o "nie wymagały konwersji"... każdy gra czym gra i jak chce... po prostu marudzenie, że GW jest ciulowe bo wydaje plastiki jest bez sensu, wszyscy wiemy (lub powinniśmy wiedzieć!), że wymienią docelowo wszystko na plastik. Dodatkowo jak to powiedział Szaman "kto powiedział, że plastik musi być tańszy od metalu?"...

Tak, stare metale mają klimat... jednak porównując starą armię z Wochem, który staje na przeciwko mnie czasami chciałoby się mieć tak dopracowane detale jak ich plastiki.

Rozumiem chęć posiadania klimatycznej armii złożonej tylko ze starych jednostek, ale nie zawsze coś co jest stare i metalowe jest wypaśne, kupka metalu przypominająca ulepek 5 latka to nadal brzydal.

Spór akademicki, idźmy z nim do rozważań przy piwie ;)

aa i tak, tak wiem... dawniej to gobliny były bardziej zielone, piwo bardziej aromatyczne a figurki bardziej klimatyczne bo metalowe ;P
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Obecne plastiki WoCh to jest zupełnie inna bajka. Akurat w przypadku tej armii obecne plastiki bardzo mi się podobają i sporo ich mam. Po prostu obecne dwarfy są modelowane przez jakichś frajerów i wyglądają kiepsko. Tak jak napisałem, zbieram krasie, które mi się podobają, wolę mieć 2 -góra 3 takie same modele starych krasnoludów w regimencie niż skonwertowane obecne plastiki. Po prostu tak mam - nie twierdzę, że to jest jedynie słuszne, ale jest sporo forumowiczów myślących podobnie...

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

smiejagreg

+1
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

smiejagreg pisze:Obecne plastiki WoCh to jest zupełnie inna bajka. Akurat w przypadku tej armii obecne plastiki bardzo mi się podobają i sporo ich mam. Po prostu obecne dwarfy są modelowane przez jakichś frajerów i wyglądają kiepsko. Tak jak napisałem, zbieram krasie, które mi się podobają, wolę mieć 2 -góra 3 takie same modele starych krasnoludów w regimencie niż skonwertowane obecne plastiki. Po prostu tak mam - nie twierdzę, że to jest jedynie słuszne, ale jest sporo forumowiczów myślących podobnie...
ok, tylko z tego co wiem obecne krasie plastikowe =/= obecny woch plastikowy... jak wydadzą nowego booka dla nas chciałbym by nasza armia była porównywalna do ich, zgadzając się z Tobą w 99% (1% bo jednak się boję ;P)

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Coś tak czuję, że jak wyjdzie nowy book do krasi, to najbardziej zyskają Ironi - regiment prawie już zapomniany...

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

No ja się boję że runy na potną ;/, ale co ma być to będzie.
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

2 tematy, które na 100% zaczną OT u Krasi:

1) metal vs plastik
2) nowy book i cięcie run

:lol2: =D>

wracając do tematu... ma ktoś może tarczownika na sprzedaż - fajnie jakby był promo pijacki ;)

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

sorry, że post pod postem, z tego co widzę ME został przesunięty do MO!

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

możę jego figurka jest tak obrzydliwa, że wzięli wszystko co jest na magazynie i przetopili na cokolwiek innego ?
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

1) metal vs plastik
3) katapa czy działo? :lol2:
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

#Krasnal#
Mudżahedin

Post autor: #Krasnal# »

cahir pisze:

1) metal vs plastik
3) katapa czy działo? :lol2:
To i to 8)
Ja kiedy grałem imperium tak spróbowałem i w 1 turze kloc 20 mieczników uszczuplił się do 3 a arcy mag, który w nich siedział poszedł do piachu z działa bo nie miał LoS :D

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Wiadomo, tylko co jest lepsze? Bo tu już takie dyskusje chodziły, że nie idzie się przez to przekopać :lol2:
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Gremli
Mudżahedin

Post autor: Gremli »

Booxi pisze:możę jego figurka jest tak obrzydliwa, że wzięli wszystko co jest na magazynie i przetopili na cokolwiek innego ?
Wyjaśnisz mi który figs jest taki brzydki twoim zdaniem?
Ja tu tylko sprzątam.

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

umm... wszystkie 3 ?
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

nie przesadzaj.
ME z dwoma pistoletami oraz ten z pociskiem sa calkiem, calkiem.
ten ze strzelba oraz dwurecznym mlotem sa beznadziejne (czyt. mnie sie nie podobaja).
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

znośny jest tylko ten z dwoma pistoletami. znośny...

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Nie wolno zapominać, że konwersacja toczy się z miłośnikiem starych, klasycznych metalowych figurek. Nie wygracie :lol2:

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

:D dlaczego mam mowić że ładne jest coś co uważam za brzydkie ?

ODPOWIEDZ