Pytania krótkobrodego - zasady

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Re: Pytania krótkobrodego - zasady

Post autor: cahir »

Hmmm, w sumie kowajdło jako war maszyna powinno być razem z nimi wystawiane.
Ja jednak ostatnio znalazłem sposób: najpierw war maszyny, następnie kowadło, później bohaterów...
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Mac pisze:Errata i FAQ sugeruje, że kowadło to warmachine, a Runelord który wykupi kowadło zamienia się w załoganta. Poza tym jednostkę o troop type warmachine, bierze się całościowo pomijając załogantów - tym samym według mnie, kowadło wystawiałoby się razem z innymi maszynami.
to argument Mac'a w dyskusji, nikt się nie sprzeciwił podając kontrargumenty. IMO jest dość sensowne a Mac jest wiarygodnym źródłem.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

wiem wiem.
tak jak powiedzialem nie neguje tego, ze jest to war maszyna (errata to opisuje) chodzilo mi po prostu o to, ze jako jednostaka uniqe robi z tego uniqe war-maszyne ktora mogla by sie kierowac swoimi prawami ;)

a kowadla nie mozesz wystawiac bez runelorda.
do tego wystawiajac je wczesniej, przeciwnik nadal bedzie wiedzial gdzie najlepiej postawic maga smierci by zaczac od slonca wystrzelonego w kowadlo.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Morsereg pisze: gdzie najlepiej postawic maga smierci by zaczac od slonca wystrzelonego w kowadlo.
hehe ale masz uraz ;)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

do samego slonca urazu nie mam. rownie dobrze moglem podac za przyklad 6 z life'a.
'niesmak' zas pozostal po power scrollu ;)
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Na szczęście PS jest coraz częściej banowany na turniejach :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

Morsereg pisze:do samego slonca urazu nie mam. rownie dobrze moglem podac za przyklad 6 z life'a.
'niesmak' zas pozostal po power scrollu ;)
i tak Twoje w kowadło , tak jak w inne rzeczy słońce wchodziło często na "naturalnej" ifce, mimo PS lub jego braku :mrgreen:
6 kości i tak daje dużą szansę na ifkę, dlatego kowadło mimo, że bardzo dobre, jest bardzo narażone w tej ed :p

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

może coś się zmieniło w jakichś FAQach, albo ja niedoczytałem... czy BSB może mieć jakiekolwiek przedmioty z runami jeśli ma runiczny sztandar? Jak w wypadku sztandaru magicznego?

czytając raport z Macek zwróciłem uwagę na to zdanie... bsb z flamingowymi atakami?
Ziemko pisze:Dodatkowo cfffaniak Bartys ma na swoim bsb mieczyk z flaming atakami, wiec wylaczyl nam regenke.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Smh pisze:czy BSB może mieć jakiekolwiek przedmioty z runami jeśli ma runiczny sztandar?
nie, dokładnie tak jak w przypadku magicznych przedmiotów/sztandarów w innych armiach
Smh pisze: bsb z flamingowymi atakami?
co w tym dziwnego?
Sam wystawiam BSB z flamingami :) .

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Arbiter Elegancji pisze:
Smh pisze: bsb z flamingowymi atakami?
co w tym dziwnego?
Sam wystawiam BSB z flamingami :) .
przerzuty bez runicznego/magicznego :D #-o #-o

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Bzybzy z flamingami to fajna sprawa na regenkę - z reguły taką Hydrę czy inną pierdołę się wysyła właśnie na sztandarowego, coby nie było przerzutów. A tu taka niespodzianka ^^
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

ale o co chodzi?

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Aron_Banalny pisze:
ale o co chodzi?
nie wpadłem, że można NIE dać sztandaru runicznego BSBkowi a zamiast tego mieć przerzuty z BSB i dać mu sprzęt runiczny ;)

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

cahir pisze:Bzybzy z flamingami to fajna sprawa na regenkę - z reguły taką Hydrę czy inną pierdołę się wysyła właśnie na sztandarowego, coby nie było przerzutów. A tu taka niespodzianka ^^
Tu nie chodzi o hydry (bo one i tak spadają z maszyn) tylko głównie o gwardie z drakenhofem :wink:

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

No tak, tylko szkoda jeszcze, że nasz BSB nie może brać GW... w przeciwieństwie do elfów i innego badziewia.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

cahir pisze:No tak, tylko szkoda jeszcze, że nasz BSB nie może brać GW... w przeciwieństwie do elfów i innego badziewia.
Ale tylko tych pedalskich elfów bo Leśniaki też nie mogą brać dwuraka :P
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Chociaż tyle sprawiedliwości na tym świecie... Na mackach przeżyłem szok, dowiadując się ile kosztuje Hydra DE. Ktoś się musiał zdrowo najarać...

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

cahir pisze:No tak, tylko szkoda jeszcze, że nasz BSB nie może brać GW... w przeciwieństwie do elfów i innego badziewia.
dzieki temu, taki bsb'ek z flamingami bije przed oddzialem i sciaga regenke z oddzialu przeciwnika :D
DragoMir pisze:

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Nawet bijąc po inicjatywie (Thane 3, zwyklaki 2) z GW miałby pierwszeństwo.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

cahir pisze:Nawet bijąc po inicjatywie (Thane 3, zwyklaki 2) z GW miałby pierwszeństwo.
przecież przy GW bijesz jednocześnie, przy ASL nie patrzysz na I

- Ulegasz stereotypom.

ODPOWIEDZ