Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
Hmmm, w sumie kowajdło jako war maszyna powinno być razem z nimi wystawiane.
Ja jednak ostatnio znalazłem sposób: najpierw war maszyny, następnie kowadło, później bohaterów...
Ja jednak ostatnio znalazłem sposób: najpierw war maszyny, następnie kowadło, później bohaterów...
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
to argument Mac'a w dyskusji, nikt się nie sprzeciwił podając kontrargumenty. IMO jest dość sensowne a Mac jest wiarygodnym źródłem.Mac pisze:Errata i FAQ sugeruje, że kowadło to warmachine, a Runelord który wykupi kowadło zamienia się w załoganta. Poza tym jednostkę o troop type warmachine, bierze się całościowo pomijając załogantów - tym samym według mnie, kowadło wystawiałoby się razem z innymi maszynami.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
wiem wiem.
tak jak powiedzialem nie neguje tego, ze jest to war maszyna (errata to opisuje) chodzilo mi po prostu o to, ze jako jednostaka uniqe robi z tego uniqe war-maszyne ktora mogla by sie kierowac swoimi prawami
a kowadla nie mozesz wystawiac bez runelorda.
do tego wystawiajac je wczesniej, przeciwnik nadal bedzie wiedzial gdzie najlepiej postawic maga smierci by zaczac od slonca wystrzelonego w kowadlo.
tak jak powiedzialem nie neguje tego, ze jest to war maszyna (errata to opisuje) chodzilo mi po prostu o to, ze jako jednostaka uniqe robi z tego uniqe war-maszyne ktora mogla by sie kierowac swoimi prawami

a kowadla nie mozesz wystawiac bez runelorda.
do tego wystawiajac je wczesniej, przeciwnik nadal bedzie wiedzial gdzie najlepiej postawic maga smierci by zaczac od slonca wystrzelonego w kowadlo.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
do samego slonca urazu nie mam. rownie dobrze moglem podac za przyklad 6 z life'a.
'niesmak' zas pozostal po power scrollu

DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Na szczęście PS jest coraz częściej banowany na turniejach 

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- gerald_tarrant
- Masakrator
i tak Twoje w kowadło , tak jak w inne rzeczy słońce wchodziło często na "naturalnej" ifce, mimo PS lub jego brakuMorsereg pisze:do samego slonca urazu nie mam. rownie dobrze moglem podac za przyklad 6 z life'a.

6 kości i tak daje dużą szansę na ifkę, dlatego kowadło mimo, że bardzo dobre, jest bardzo narażone w tej ed :p
może coś się zmieniło w jakichś FAQach, albo ja niedoczytałem... czy BSB może mieć jakiekolwiek przedmioty z runami jeśli ma runiczny sztandar? Jak w wypadku sztandaru magicznego?
czytając raport z Macek zwróciłem uwagę na to zdanie... bsb z flamingowymi atakami?
czytając raport z Macek zwróciłem uwagę na to zdanie... bsb z flamingowymi atakami?
Ziemko pisze:Dodatkowo cfffaniak Bartys ma na swoim bsb mieczyk z flaming atakami, wiec wylaczyl nam regenke.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
nie, dokładnie tak jak w przypadku magicznych przedmiotów/sztandarów w innych armiachSmh pisze:czy BSB może mieć jakiekolwiek przedmioty z runami jeśli ma runiczny sztandar?
co w tym dziwnego?Smh pisze: bsb z flamingowymi atakami?
Sam wystawiam BSB z flamingami

przerzuty bez runicznego/magicznegoArbiter Elegancji pisze:co w tym dziwnego?Smh pisze: bsb z flamingowymi atakami?
Sam wystawiam BSB z flamingami.

- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Bzybzy z flamingami to fajna sprawa na regenkę - z reguły taką Hydrę czy inną pierdołę się wysyła właśnie na sztandarowego, coby nie było przerzutów. A tu taka niespodzianka ^^
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
- Aron_Banalny
- Masakrator
ale o co chodzi?przerzuty bez runicznego/magicznego![]()
![]()
nie wpadłem, że można NIE dać sztandaru runicznego BSBkowi a zamiast tego mieć przerzuty z BSB i dać mu sprzęt runicznyAron_Banalny pisze:ale o co chodzi?przerzuty bez runicznego/magicznego![]()
![]()

- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Tu nie chodzi o hydry (bo one i tak spadają z maszyn) tylko głównie o gwardie z drakenhofemcahir pisze:Bzybzy z flamingami to fajna sprawa na regenkę - z reguły taką Hydrę czy inną pierdołę się wysyła właśnie na sztandarowego, coby nie było przerzutów. A tu taka niespodzianka ^^

No tak, tylko szkoda jeszcze, że nasz BSB nie może brać GW... w przeciwieństwie do elfów i innego badziewia.
Ale tylko tych pedalskich elfów bo Leśniaki też nie mogą brać dwurakacahir pisze:No tak, tylko szkoda jeszcze, że nasz BSB nie może brać GW... w przeciwieństwie do elfów i innego badziewia.

... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
Chociaż tyle sprawiedliwości na tym świecie... Na mackach przeżyłem szok, dowiadując się ile kosztuje Hydra DE. Ktoś się musiał zdrowo najarać...
dzieki temu, taki bsb'ek z flamingami bije przed oddzialem i sciaga regenke z oddzialu przeciwnikacahir pisze:No tak, tylko szkoda jeszcze, że nasz BSB nie może brać GW... w przeciwieństwie do elfów i innego badziewia.

Nawet bijąc po inicjatywie (Thane 3, zwyklaki 2) z GW miałby pierwszeństwo.
przecież przy GW bijesz jednocześnie, przy ASL nie patrzysz na Icahir pisze:Nawet bijąc po inicjatywie (Thane 3, zwyklaki 2) z GW miałby pierwszeństwo.
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.