TK Euro - faraony w rajtuzach.
Re: TK na format euro
Dopiero zaczynam myśleć o TK i mam pare pytan:
Ustawiasz gwardię w hordzie czy w zwyklym ranku po 5?
Gdzie trzymasz BSB?
Nie lepiej 1 oddzial 20 niz 2x10?
Jak spisują sie rydwany i jaką pelnia role?
Pozdrawiam
Ustawiasz gwardię w hordzie czy w zwyklym ranku po 5?
Gdzie trzymasz BSB?
Nie lepiej 1 oddzial 20 niz 2x10?
Jak spisują sie rydwany i jaką pelnia role?
Pozdrawiam
po 1) najlepiej na gwardie założyć Ikone ( magiczny sztandar za 50 pkt) wtedy przed szarżami robisz darmowego reforma i ustawiasz się w jakiej formacji chcesz
Po2) bsb najlepiej w pobliżu...aby na te 12 cali dawał w combacie -1 do sypania
po3) nie lepiej bo 10 łuków zatrzymasz i odegniesz przeciwnika. Np. rbiąc z nich kreskę z chempionem z przodu
po4) rydwany sie spisują świetnie jako: zabijacz fastów, wsparcie np od boku, odginania odziałow wroga itp.
Po2) bsb najlepiej w pobliżu...aby na te 12 cali dawał w combacie -1 do sypania
po3) nie lepiej bo 10 łuków zatrzymasz i odegniesz przeciwnika. Np. rbiąc z nich kreskę z chempionem z przodu
po4) rydwany sie spisują świetnie jako: zabijacz fastów, wsparcie np od boku, odginania odziałow wroga itp.
Każdy gra czym lubi, ale szczerze mówiąc ja czułbym się tym dość bezradny przeciw niektórym armiom, zwłasza z wysokim T lub save. Empire na kawalerii/czolgach?Kalesoner pisze:Ulepszona wersja..
Czasami można wylosować coś fajnego na wizzard hacie, ale trudno na tym polegać
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Powodzenia, mam nadzieję że zarzucisz jakimś raportem
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Jestem szczerze ciekaw jak to działa
Pozdrawiam
No to czas na pierwsze podejście:
Publikacja z okazji 122 urodzin Furhera![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
HLP nehekra hierofanta 4lvl 205
HLP light 4lvl generał scrol 230
BSB 85 goły
necrotek 60 goły
40 łucznicy muzyk, czemp 260
39 szkiele hw, shield muzyk czemp 176
SHA 70
skorp 85
skorp 85
29TG FCG 349
cariony 72
cariony 72
kaszkiet 135
kaszkiet 135
hierotytan 175
warsphnx 230
2599
Publikacja z okazji 122 urodzin Furhera
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
HLP nehekra hierofanta 4lvl 205
HLP light 4lvl generał scrol 230
BSB 85 goły
necrotek 60 goły
40 łucznicy muzyk, czemp 260
SHA 70
skorp 85
skorp 85
29TG FCG 349
cariony 72
cariony 72
kaszkiet 135
kaszkiet 135
hierotytan 175
warsphnx 230
2599
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2011, o 22:44 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 1 raz.
właśnie, daj rozpiskę na 2400,
wątpię by ten bonus dla TK się długo utrzymał (chyba ze book będzie mega słaby)
wątpię by ten bonus dla TK się długo utrzymał (chyba ze book będzie mega słaby)
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)
- gerald_tarrant
- Masakrator
oj tam oj tamJaceK pisze:Kalesoner pisze: Publikacja z okazji 122 urodzin Furhera
Niesamowicie, kurwa, śmieszne.
Doprawdy.
na pewno nie ładnie tak kląć
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
co do rozpy to osobiście mam troszkę inną koncepcję, ale bardziej konstruktywnie wypowiem się jak zobaczę booka
Ja rozumiem wiele, ale fakt, że się pisze, że rozpiska jest z okazji urodzin ludobójcy, albo że goście latają po turnieju wystylizowani na tegoż ludobójcę, mnie nijak nie bawi. Bo to już jest bardzo daleko od dowcipu. To już się stało jakimś wykoślawieniem, którego nijak nie mam ochoty pochwalać.gerald_tarrant pisze:oj tam oj tamJaceK pisze:Kalesoner pisze: Publikacja z okazji 122 urodzin Furhera
Niesamowicie, kurwa, śmieszne.
Doprawdy.
na pewno nie ładnie tak kląć![]()
A fakt, że ktoś może obok tego przechodzić obojętnie oznacza ni mniej ni więcej tylko brak świadomości znaczenia dla historii tego kraju i świata II wojny światowej. Jak to możliwe? Nie wiem.
I możesz sobie podsumowywać to głupkowatym "oj tam oj tam". Tylko niestety są sprawy, które śmieszne nie bywają w pewnych kontekstach. Bo jednym jest obśmiewanie własnej niechlubnej historii (vide niemiecka kinematografia), a innym drobne, ale jednak mało smaczne, zachowania, które wskazałem powyżej.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
![Obrazek](http://www.republika.pl/asur/banner_5.png)
- gerald_tarrant
- Masakrator
dla jednych smaczne, dla Ciebie widocznie nie, nie chcesz nie czytaj, ale nikt nie łamie tu zasad forum, za to Ty wykazujesz brak kultury rzucając bluzgami i to dopiero jest nie smaczneJaceK pisze: Ja rozumiem wiele, ale fakt, że się pisze, że rozpiska jest z okazji urodzin ludobójcy, albo że goście latają po turnieju wystylizowani na tegoż ludobójcę, mnie nijak nie bawi. Bo to już jest bardzo daleko od dowcipu. To już się stało jakimś wykoślawieniem, którego nijak nie mam ochoty pochwalać.
A fakt, że ktoś może obok tego przechodzić obojętnie oznacza ni mniej ni więcej tylko brak świadomości znaczenia dla historii tego kraju i świata II wojny światowej. Jak to możliwe? Nie wiem.
I możesz sobie podsumowywać to głupkowatym "oj tam oj tam". Tylko niestety są sprawy, które śmieszne nie bywają w pewnych kontekstach. Bo jednym jest obśmiewanie własnej niechlubnej historii (vide niemiecka kinematografia), a innym drobne, ale jednak mało smaczne, zachowania, które wskazałem powyżej.
![Shame on you [-X](./images/smilies/eusa_naughty.gif)
poza tym Hitler to znany gracz masterowy, więc trochę szacunku
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Gratulacje. Wspieliście się inny poziom wrażliwości i inteligencji
A co do rozpiski...
Po co BSB? Coś daje poza mniejszym sypaniem? Nie wiem czy warto.
Tak trochę wygląda na średnio przydatne punkty.
Generalnie mam wrażenie, że TK będą punkty zdobywać głównie poprzez ostrzał (2xSSC, Cascet), zabijanie herosów (Titan i Scorpy) i ew. starcia z osłabionymi w drodze do nich wrogami.
Ty poszedłeś w jakiś bardziej ofensywny mix, w którym trochę nie wiadomo o co chodzi.
Bo niby masz oddziały do walki, ale będziesz do niej długo szedł.
I niby masz sporo magii, ale nie dołożyłeś do niej strzelania.
Więc albo poszedłbym w opcję: 2xHLP, Titan, 2xSSC, łucznicy, scorpy, cascet - czyli duża magia, niezły ostrzał i scorpy polujące na herosów. Wtedy bez TG w ogóle.
Albo wrzucił drugie TG.
Bo jak combat, to przynajmniej sensownymi klockami. A jak nie - to po co punkty marnować.
Ale wiadomo - zobaczymy w praniu.
![Speak to the hand =;](./images/smilies/eusa_hand.gif)
A co do rozpiski...
Po co BSB? Coś daje poza mniejszym sypaniem? Nie wiem czy warto.
Tak trochę wygląda na średnio przydatne punkty.
Generalnie mam wrażenie, że TK będą punkty zdobywać głównie poprzez ostrzał (2xSSC, Cascet), zabijanie herosów (Titan i Scorpy) i ew. starcia z osłabionymi w drodze do nich wrogami.
Ty poszedłeś w jakiś bardziej ofensywny mix, w którym trochę nie wiadomo o co chodzi.
Bo niby masz oddziały do walki, ale będziesz do niej długo szedł.
I niby masz sporo magii, ale nie dołożyłeś do niej strzelania.
Więc albo poszedłbym w opcję: 2xHLP, Titan, 2xSSC, łucznicy, scorpy, cascet - czyli duża magia, niezły ostrzał i scorpy polujące na herosów. Wtedy bez TG w ogóle.
Albo wrzucił drugie TG.
Bo jak combat, to przynajmniej sensownymi klockami. A jak nie - to po co punkty marnować.
Ale wiadomo - zobaczymy w praniu.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
![Obrazek](http://www.republika.pl/asur/banner_5.png)