warsztat mnicha:D

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Re: warsztat mnicha:D

Post autor: Cookie Monster »

A wygląda jak by był. Da radę choćby tak http://image.ceneo.pl/data/products/104 ... nurgle.jpg
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

mój mi się bardziej podoba w szczególności przez nadanie mu koloru zgnilizny(khorn red pomieszany z dead flesh valleyo i bloodletter glaze ) , może jest troche monokolorystyczny ale brałem kolorystyke tą od gw

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Szczerze mówiąc, kto wymyślił takie figsy - toż to koszmar, wcale nie w dobrym znaczeniu tego słowa. Jeden z bardziej beznadziejnych figsów, jakie widziałem w życiu. Podejrzewam, że może kilku malarzy w Polsce byłoby w stanie coś z tego wyciagnąć. Popieram zdanie Rastiego, kiepsko to wygląda, ale wcale nie głównie przez malowanie...

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

zobaczę na żywo to się wypowiem
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

smiejagreg pisze:Szczerze mówiąc, kto wymyślił takie figsy - toż to koszmar, wcale nie w dobrym znaczeniu tego słowa. Jeden z bardziej beznadziejnych figsów, jakie widziałem w życiu. Podejrzewam, że może kilku malarzy w Polsce byłoby w stanie coś z tego wyciagnąć. Popieram zdanie Rastiego, kiepsko to wygląda, ale wcale nie głównie przez malowanie...
+1
Model jest wręcz obrzydliwy (i to wcale nie jest komplement dla Nurgla :)). Dlatego już sobie upatrzyłem, zamienniki o znacznie lepszej rzeźbie :)

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

prze*ebane jest to że ta figurka nie ma takich typowych cieni jak np mięśnie czy coś w tym rodzaju tylko poprostu jest obślizgła i trzeba się mordować z cieniowaniem .
myśle że z mojej strony to kupa dobrej roboty a wy co sądzicie w kwestii samej pracy malarskiej?
jutro spróbuje wrzucić grumloka

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Ten model by trzeba porządnie przerobić żeby jakoś wyglądał a nia jak ch.. wie co.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

zasady nadrabiają rzeźbę. Inaczej nikt by tego nie kupił ... #-o

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

OFC, niedługo GW zacznie produkować proxy po 20 zł/szt :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: #-o #-o #-o Kurde, oni już to robią - przykład parę postów powyżej :shock: :shock: :shock: Całe szczęście, że nie mus kupować tego badziejstwa...

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

moje nowe dzieła;) szaty u 2 elfów wipy
prosze o komentarze
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Po mojemu błękitny wyszedł dość słabo. Startujesz od zbyt jasnego błękitu i zbyt szybko przechodzisz do białego. Brakuje dokładności w pociągnięciach poszczególnych odcieni...
Nie znam tych figsów, bo ich nie malowałem, ale nie wydaje mi się, żeby fałdy na dolnej fotce układały się tak, jak je pomalowałeś. Byłyby wtedy wyrzeźbione kompletnie nielogicznie #-o . Malowanie powinno odzwierciedlać to, jak szata jest pofałdowana, żeby to właśnie podkreślić. I jak się patrzy na pomalowanego figsa, człowiek musi przez malowanie dokładnie widzieć, jak idą fałdy danej szaty. U Ciebie jakoś tego nie widać... Ale może to wina fotek...

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

w której dokładnie szacie?

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

pisałem że to są wipy tych szat
modele są wskończone ogólnie prócz tych szat z prawej;)
poza tymi szatami coś zmienić? podoba się prosze o komentarze;)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Gobsy sa fajne :]
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

ORKOWY BOSS DLA KONDRADA
Podstawka Nieskończona jak i Kości na Pelerynce Prosze o Komentarze
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dla mnie full washy, a mało malowania. Za mało wyciąganych kolorów,rozjaśnień... Najbardziej podoba mi się topór i niektóre części pancerza... Jednak komentowanie prac na zlecenie uważam za wysoce ryzykowne, bo nie wiadomo, na jaki poziom umowa była. Może być tak, że malarz znacznie przekroczył skillowo zamówienie, więc zleceniodawca powinien być w pełni zadowolony, może być odwrotnie...

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

a ogólnie podoba sie?
powiedziałem mu że od 30-50 za tego łepka;)
mało ale wkońcu malowanie to moje hobby;)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Kuros pisze:a ogólnie podoba sie?
powiedziałem mu że od 30-50 za tego łepka;)
mało ale wkońcu malowanie to moje hobby;)
Ogólnie mi się podoba podobnie jak Gregowi - topór i pancerz. Z futra starałbym się jeszcze trochę wyciągnąć :) Btw - 50 zł za pieszego herosa to wcale nie jest jakoś bardzo mało...:)

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Czerwone słońce na pancerzu wydaje się być niedorobione, może wrzuć więcej fotek?
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

ODPOWIEDZ