Fuxiorr Galeria - Demony, Vampiry

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Re: Fuxiorr Galeria - skaven, dwarf .

Post autor: Fuxiorr »

Jak tak patrze to ten metal wyszedl taki "bajkowy" :D co pasuje do fantasy [tak mi sie wydaje :wink: ]
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

Widać duże postępy nadal jednak te ostatnie białe grube krechy psują wszystko, rozumiem że to refelsy ale oni są chyba na równiku w zenicie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Wiesz my teraz mamy listopa, u mnie w miescie brakl sniegu i slonce nawala przez szybe :D
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Zdjęcia dużo lepsze =D>

wenanty
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wenanty »

Zdjęcia w końcu takie, że coś widać. Dla mnie zbyt mocne przejście - tak wygląda kryształ przy intensywnym oświetleniu, a nie stal (na metalu, owszem, blinki się w pewnych miejscach zlewają w plamy światła, ale w innych pozostają blinkami - w metalu, nie tak jak w krysztale, światło nie podróżuje w masie i nie rozświetla go "od środka"). Mówię o pierwszym zdjęciu i końcówkach kilofów/nadziaków tych trzech środkowych.

No ale klimat bajkowy jest i jeśli to chciałeś osiągnąć, to ok. Sam wolę bardziej "realistyczny" metal, ale jeśli zamierzeniem był mocno zmanierowany styl, to ma to sens i wyszło w porządku.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Hello, WIP TEAM :D [5 z 10 na PMOTM] :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Na miłość boską, Fux - zrób coś z tą nadlewką na trąbie [-o< . Toż to koszmar jest. Nadlewki usuwa się przed rozpoczęciem malowania figsów...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

smiejagreg pisze:Na miłość boską, Fux - zrób coś z tą nadlewką na trąbie [-o< . Toż to koszmar jest. Nadlewki usuwa się przed rozpoczęciem malowania figsów...
Arrr.. wszystko wypatrza :oops: . Juz usunieta :P

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Ale pomalowane ładnie serio, oglądając od początku galerię to postępy ogromne...im więcej brodaczy tym lepiej - działaj chłopie!

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

Vraith pisze:Ale pomalowane ładnie serio, oglądając od początku galerię to postępy ogromne...im więcej brodaczy tym lepiej - działaj chłopie!

+1!
Obrazek

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

No no, zdecydowanie silny progres ;-) tak trzymać !

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

JochnyWalker pisze:
Vraith pisze:Ale pomalowane ładnie serio, oglądając od początku galerię to postępy ogromne...im więcej brodaczy tym lepiej - działaj chłopie!

+1!
Wlasnie tak zdzialalem zbroje [ stal bez zlotego] ze wszla lepiej niz na tej piatce - - ... ale modeli zmywac nie beda, az tak szalont nie jestem :D
I dziekowac :P
The WariaX pisze:No no, zdecydowanie silny progres ;-) tak trzymać !
Dziekowac.

Wreszcie sie doczekalem ze sie podobaja odd poczatku do konca :D

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

nie myśl że nie ma uwag :twisted: :twisted: :twisted:

po prostu widac że sie przykładasz. Warto takie rzeczy uhonorować komplementem. A to że poprawisz skilla to szczera prawda
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

JochnyWalker pisze:nie myśl że nie ma uwag :twisted: :twisted: :twisted:

po prostu widac że sie przykładasz. Warto takie rzeczy uhonorować komplementem. A to że poprawisz skilla to szczera prawda

Bardziej mnie przeraza mysl o zrobieniu kolcka 25 hamersow NNM :D w stylu bajkowym :D. Bo po gronikach bede robil :
hamersi, slayers a potem dziadkow jak ich bede mial w wiekszej ilsci niz 5 modeli [metalowych] :D. Wiec narazie beda same kraski :]

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

pracuj nad płynnością -> więcej warstw, jeszcze bardziej wodnista farba
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

JochnyWalker pisze:pracuj nad płynnością -> więcej warstw, jeszcze bardziej wodnista farba
Wiem :P zauwazylem, bo zrobilem z wieksza iloscia warst model ale stwierdzialem ze mnieszaj ilosc jak tu bardziej mi przypomina "bajkowa" stal :mrgreen: . Co do wodnistej farby to jeszcze ciagle eksperymantuje ze tak powiem, raz zrobie zamalo wodnista raz az za bardzo... #-o

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

bajkowość to nie jest kwestia ilości warstw tylko kontrastu między najciemniejszym i najjaśniejszym punktem (np na metalu)

Rób co mówię :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Jestem takim czlowiekiem ze jak mi sie podoba to sie podoba :D chyba ze mi sie oddwidzi :D
PS: Wiecie jakie beda sakutki jak popsika modele lakierem ?: P czy cos sie zlego stanie itp.

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Fuxiorr pisze:Jestem takim czlowiekiem ze jak mi sie podoba to sie podoba :D chyba ze mi sie oddwidzi :D
PS: Wiecie jakie beda sakutki jak popsika modele lakierem ?: P czy cos sie zlego stanie itp.
Jaki lakier masz?
skavy, które Ci malowałem są popsikane lakierem, chyba ich nie zeżarło no nie? ;-)

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

dobry lakier nic nie szkodzi
Obrazek

ODPOWIEDZ