Warszawa Listopad 2012 II Liga Rivendell WFB.
Re: Warszawa Listopad 2012 II Liga Rivendell WFB.
Spoko. Ale wnioski radzę przekazywać osobie która będzie organizować następne ligi. Ja już będę po stronie gracza 

Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
U nas 11:9 dla Bartosza.Semi pisze:remis z Matim
a teraz o scenariuszu, calkowicie nienadaje sie do gry w takiej postaci jak teraz, mozna dostac maske w punktach i w ostatniej turze zajac wazne znaczniki i wyciagnac remis...
pomysly na ugrywalnienie scenariusza:
znaczniki moga zajmowac tylko odzialy rankowej piechoty w liczbie 5+
i to wystarczy...
Co do scenariusza, to faktycznie niewypał, ale w sumie z 4 scenariuszy 1 kiepawy, nie jest źle. Trzeba go zastąpić i tyle, bo imo się nie nadaje.
Rzeczowe opinie mile widziane, to się je uwzględni.

"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
potwierdzam wynik
szkoda, że nie dograliśmy do końca, bo byłoby lepiej. no i w rozstawieniu pomyliłem płotek z impasem, co zaowocowało stratą 600pkt. ale za to Basie śpiewały pięknie (3 demisie zdjęte dwoma krzykami, panika, za stół).
podsumowując: Grolshek, gratuluję zorganizowania drugiej z rzędu ligi w fajnym lokalu, odwagi we wprowadzaniu innowacji i sprawnego przepływu informacji
dziękuję wszystkim za gry i kibicowanie - w tym za bezcenne rady

szkoda, że nie dograliśmy do końca, bo byłoby lepiej. no i w rozstawieniu pomyliłem płotek z impasem, co zaowocowało stratą 600pkt. ale za to Basie śpiewały pięknie (3 demisie zdjęte dwoma krzykami, panika, za stół).
podsumowując: Grolshek, gratuluję zorganizowania drugiej z rzędu ligi w fajnym lokalu, odwagi we wprowadzaniu innowacji i sprawnego przepływu informacji

dziękuję wszystkim za gry i kibicowanie - w tym za bezcenne rady

reasumując, nie ma co płakać przed ligą, że zmiany, czy scenariusze są be 
po prostu trzeba spróbować, zobaczcie, że Bartek też nie chciał scenariuszy, a wygrał i mu się do tego podobało.
a co do ostatniego proponuję wzorem wh40k zrobić tak: znaczniki odpowiednio 100(swój) i 200(przeciwnika), ale reszta (za zniszczone i zdziesiątkowane oddziały, flagi, gienio) normalnie liczone i wtedy jest syto!
thx4all
a teraz się zamrażam, bo nie wiem, kiedy dam radę grywać w ligę przy moim przyszłym braku czasu

po prostu trzeba spróbować, zobaczcie, że Bartek też nie chciał scenariuszy, a wygrał i mu się do tego podobało.
a co do ostatniego proponuję wzorem wh40k zrobić tak: znaczniki odpowiednio 100(swój) i 200(przeciwnika), ale reszta (za zniszczone i zdziesiątkowane oddziały, flagi, gienio) normalnie liczone i wtedy jest syto!
thx4all

a teraz się zamrażam, bo nie wiem, kiedy dam radę grywać w ligę przy moim przyszłym braku czasu

jeśli chcecie, ja mogę liczyć punkty w kolejnej lidze
na razie jeszcze średnio to łapie, ale chyba dam rade
na razie jeszcze średnio to łapie, ale chyba dam rade

https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Dokładnie, 1300 by Świdnica. Zainspirowany ich ograniczeniami postanowiłem przy wsparciu Grolsheka zrobić kolejną ligę, na którą serdecznie zapraszam. Szukajcie odpowiedniego wątku.Grolshek pisze:1300 Kudłatego. A właściwie coś autorstwa Solidera via Świdnica czy cuś w ten deseń.Semi pisze:1K?? format mistrzow?

- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
-
- Wałkarz
niestety potwierdzam, wirusy atakują pokolei nas i wykańczają:)
co do scenariuszy, to nie zostałem ich gorącym orędownikiemmati.pl pisze: zobaczcie, że Bartek też nie chciał scenariuszy, a wygrał i mu się do tego podobało(...)

Ale ta liga nie jest zgłaszana do ligi ogólnopolskiej, czyli nie ma na celu wyłonienia turbogracza, który docelowo przymierza się do wbicia się do reprezentacji. Dla mnie najważniejsza jest okazja do regularnego grania z w miarę zbalansowanymi rozpiskami - a nie, że po drugiej stronie widzę rospę złożoną specjalnie po to, żeby zdjąć Mortisa, wyłączyć regeny, odgiąć strzygę, skasować popychaczkę i wysadzić magów.
@Mati
będę tęsknił za fellheartem i mournfangami

@Grolshek
zapodasz proszę ostateczne wyniki? ciekaw jestem, jak wypadły armie w ogólnym rozrachunku:)
Misha: Hirek
10:10
EDIT zle przeliczylem
10:10
EDIT zle przeliczylem
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Jak tam trzeci stół? Już po grze?
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
1. Bartosz 71
2. Solider 51
3. Mati 50
4. Semi 50
5. Ironhead 49
6. Janus 44
7. Grolshek 41
8. Hirek 38
9. Misha 35
10. Dreef 32
11. Radzia 32
12. Dungeon 31