Nowy armybook?!
Moderator: Ziemko
Jaram się. Poczułem ten sam dreszczyk jak wyszła 6-ta edycja Lizaków, ahh tamte czasy...
Trzeba poczekać na lepsze zdjęcia zwierzaków by obiektywnie ocenić modele. Ocena na podstawie tych marnych zdjęć mija się z celem.
Dual/triple/quatro kity jak dla mnie bomba. Z tego co czytałem booki do WoCH/HE są dobrze napisane, bez większych bubli i dają kilka możliwości składania rozpisek (jeśli jestem w błędzie to mnie poprawcie, w kwadraciakach nie siedze od 7 edycji) co daje nadzieję na to że nowe Lizaki będą armią zróżnicowaną i posiadającą potencjał bez jednego ogranego kombosa (ciekawe czy Slannowie faktycznie nie bedą takim oczywistym must have na scenie turniejowej).
Wygląda na to że mój battlowy duch przechodzi drugą młodość.
A dla rozluźnienia okresu oczekiwania na lepsze foty/przecieki:
http://suptg.thisisnotatrueending.com/a ... 576661.jpg

Trzeba poczekać na lepsze zdjęcia zwierzaków by obiektywnie ocenić modele. Ocena na podstawie tych marnych zdjęć mija się z celem.
Dual/triple/quatro kity jak dla mnie bomba. Z tego co czytałem booki do WoCH/HE są dobrze napisane, bez większych bubli i dają kilka możliwości składania rozpisek (jeśli jestem w błędzie to mnie poprawcie, w kwadraciakach nie siedze od 7 edycji) co daje nadzieję na to że nowe Lizaki będą armią zróżnicowaną i posiadającą potencjał bez jednego ogranego kombosa (ciekawe czy Slannowie faktycznie nie bedą takim oczywistym must have na scenie turniejowej).
Wygląda na to że mój battlowy duch przechodzi drugą młodość.
A dla rozluźnienia okresu oczekiwania na lepsze foty/przecieki:
http://suptg.thisisnotatrueending.com/a ... 576661.jpg
Sebollus pisze:Mam wrażenie że Bastiladon z kryształkiem będzie rodzajem canona/lasera. Nagrzewać się będzie od góry ze słońca i strzelał z kryształu umieszczonego na froncieŻałuje tylko trochę że nie wyszło nic większego. Po tym co GW pokazało do eldarów spodziewałem się szczerze mówiąc jakiegoś naprawdę pierdolnego monstera, jakiegoś zauropoda z klopą na grzbiecie czy czegoś w tym stylu.
Z I1 i LD 5

Bastilodon bedzie pewnie mocny, bo nowy model to musi byc mocny.
Carnosaur w porownaniu ze starym genialnym modelem jest po prostu jedna wielka porazka i ne potrzebuje lepszego zdjecia zeby to ocenic.
WD sa jak kiedys dostepne w empikach?
Jakby ktos wyczail prosze dac znac to pojade i wrzuce lepsze foty

Steve zaraz Ci wysylam maila, bedziesz mial dobrego klienta, bo wezme od razu wszystkie nowe modele na raz.
Skoro Oracle to na pewno nie do combatu. Oracle to coś związanego z magią więc kombinujmy w tą stronę 

Oracle na pewno bedzie zwiazane z magia, a nie walka. Lasti mam podobnie do Ciebie, wrocilem w czerwcu do wfb idealnie przed nowym kodeksem, wiec tez sie ciesze, ze nie bede musial grac nudnym standardem.
Na pierwszy rzut oka to ciekawi mnie jak bedzie wygladał lore magii lizardmeńskiej, tego jeszcze nie było, ciekawe na czym będzie oparte, pewnie jakieś węże i zatruwanie ataków, napór śmiecia z dżungli czyli pocisk dużo hitów z mała siła, ew inne pnącza powodujące minus do ruchu i testy terenu 

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Już czuję te nazwy. "Wrath of the Old-Ones" itp. 

Figsy mi się zbytnio nie podobają ale można je czymś zastąpić. Carnosaur ma IMO zajebistą figurke aktualnie - poprostu przykleję ją na większą podstawke. Te pancerniczki mi się nawet podobają ale zawsze można je zrobić z 7 edycyjnych stegadonów dodając pancerz z GS'a.

Ostatnio zmieniony 30 lip 2013, o 14:39 przez szirer, łącznie zmieniany 1 raz.
Garść plotek
From Dustin Bainbridge at Bell of lost souls:
- Jeremy Vetok is the author of Warhammer: Liardmen!
- The frog in the Terradon/Ripperdactyl feed on Ripperdactyl eggs and their scent drives Ripperdactyls into a frenzy. Based on the description is sounds like skink scouts can plant them in enemy units to give a bonus to the Ripperdactyls, probably frenzy, when they attack the unit.
- No new Kroxigor, that model is the same as we already have.
- Magic is lore of High Magic. Lore attribute is called Contemplations. The print is really too small for me to read as the attribute paragraph is huge.
- Still Kroxigor mixed with skink units. It is used the batrep.
- Basic stegadon and both bastiladons are used as special units in the batrep.
- Troglodon and Salamanders are used as rares in the batrep.
- The Slann in the batrep takes Becalming Cogitations.
- Jungle swarms are used as special in the batrep.
- No mention of sacred spawnings or new special abilities on any old units used in batrep.
From Dustin Bainbridge at Bell of lost souls:
- Jeremy Vetok is the author of Warhammer: Liardmen!
- The frog in the Terradon/Ripperdactyl feed on Ripperdactyl eggs and their scent drives Ripperdactyls into a frenzy. Based on the description is sounds like skink scouts can plant them in enemy units to give a bonus to the Ripperdactyls, probably frenzy, when they attack the unit.
- No new Kroxigor, that model is the same as we already have.
- Magic is lore of High Magic. Lore attribute is called Contemplations. The print is really too small for me to read as the attribute paragraph is huge.
- Still Kroxigor mixed with skink units. It is used the batrep.
- Basic stegadon and both bastiladons are used as special units in the batrep.
- Troglodon and Salamanders are used as rares in the batrep.
- The Slann in the batrep takes Becalming Cogitations.
- Jungle swarms are used as special in the batrep.
- No mention of sacred spawnings or new special abilities on any old units used in batrep.
Terki są całkiem spoko. Gor-Rok i Tetto'Eko też. Reszta jest moim zdaniem mizerna, ale niech każdy sam oceni. Gnom już ma WD, jakby ktoś chciał. Proponuję tam zadzwonić i poprosić ich o wrzucenie dobrych fot na forum, bo mnie jutro nie ma w mieście.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.