Mamikon not dead

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Re: Noki's Sicilian Studio

Post autor: Nokimam »

Jak ktoś jeszcze nie widział:
Modele na konkurs Kurosa:
Ogólnie z 25 h pracy nad wszystkim ;) Inwestycja około 30 zł bo modele Kurosa ;)
Obrazek

Obrazek

NAZWAŁEM TO :

OBIAD GOTOWY, DZIECI :mrgreen:

Jak wam się podoba to proszę o głosy (jak nie to nie [-X :badgrin: :badgrin: haha), aktualie jest remis a jest o co powalczyć, fundusze na nowe farby i ogólnie rozwój w hobby :!: :roll: :mrgreen:
Pozdrawiam!
Pan Mamikon

InkubPendragon
Oszukista

Post autor: InkubPendragon »

Ta praca niestety traci chyba przez naprawdę kiepskie zdjęcia... Niewiele na nich widać, poza ogólną kompozycją, plamami kolorów i układem figurek...
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

InkubPendragon pisze:Ta praca niestety traci chyba przez naprawdę kiepskie zdjęcia... Niewiele na nich widać, poza ogólną kompozycją, plamami kolorów i układem figurek...
+1.
Coś jednak widać na tych fotkach. I to, co widać, wygląda różnie.
Plusy:
- teren, śnieg, krew na śniegu,
- pomysł na dioramkę,
Minusy:
- ramka, diorama jest niżej, niż krawędzie ramki, co znacznie pogarsza odbiór całości,
- kolor łba zabitego giganta, czy co to tam jest - wygląda na fotkach, jak złoty, nie podoba mi się,
- zbyt równomierne rozłożenie skradających się do łupu - gdyby było kilka bardziej zbitych grup, byłoby ciekawiej.

Co do malowania, poza kolorystyką łba - ciężko się wypowiadać, bo szczegółów nie widać zupełnie.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

To złote/miedziane coś to hełm tego cośka :]
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

smiejagreg pisze: - kolor łba zabitego giganta, czy co to tam jest - wygląda na fotkach, jak złoty, nie podoba mi się,
- zbyt równomierne rozłożenie skradających się do łupu - gdyby było kilka bardziej zbitych grup, byłoby ciekawiej.

Co do malowania, poza kolorystyką łba - ciężko się wypowiadać, bo szczegółów nie widać zupełnie.
-Kolor ma normalny, beżowy z plugawościami a jak napisał Fux hełm jest srebrny
-no co, równo się składają , grzeczne zoombie :D

Stary wiem że ni kija nie widać ale miałem do dyspozycji 2 zdjęcia, jak mam to ująć lepiej?

Pozdro ;)
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Hmm mogłeś zrobić więcej i wrzucić je potem tutaj, a dwa do Kurosa wysłać. Ale to chyba słaby pomysł by był.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Lekka zmiana planów :
Slejer uciekł z klatki :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Nie dokładnie pomalowałeś mu dłoń ściskającą klatkę, no chyba, że tak ma być :)
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Tak na szybko:
- nie wiem czemu nie pomalowałeś murka z jednej strony, rozumiem, ze to przekrój, czy coś, ale nie wygląda dobrze
- skóra gigusia z przodu wygląda ok, ale z tyłu już nie. Nie dość , że miejscami grubo farby, to jeszcze rozjaśnienia porobione w jakiś dziwny sposób. Nijak nie pasują do rzeczywistego układu zagłębień i wypukłości na plecach. Inna sprawa, że plecy tego figsa maluje się tragicznie z uwagi na ich rzeźbę
- pomysł na świeże drewno (trzonek) dość ciekawy, jednak prawie identycznie pomalowałeś wielką czenę, bransoletę na prawej ręce i sznury. Są to skrajnie różne materiały, a wyglądają bardzo podobnie
- o lewej ręce w poście powyżej
- mocno widać sklejenie na prawym przedramieniu
- świetne zęby i jęzor gigusia
- czerwonego z uwagi na kolor skóry bym na spodnie nie dawał
Generalnie jako całość prezentuje się bardzo fajnie. Jaki target? Ebay?

Morok

Post autor: Morok »

Fajny pomysł - do malowania się nie czepiam bo każdy maluje jak umie a na pewno się starał by było dobrze :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Nikt się do malowania nie czepia, wymieniamy po prostu swoje uwagi, które się nam nasuwają po obejrzeniu pracy i tyle. Celem nie jest krytykanctwo, tylko wzajemne podnoszenie poziomu malowania...

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Dzięki za opinie !
Wiecie jak masakryczni trudno sie maluje model który waży jakieś 700g?! Serio jest w cholere ciężki i niewygodny :(
W sumie i tak go dośc długo malowałem więc na końcu to taka fuszerka trochę.
Next up armia SW
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Pomaluj Galraucha i wtedy powiedz czy dalej ciężko malowało się giganta:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Cookie Monster pisze:Pomaluj Galraucha i wtedy powiedz czy dalej ciężko malowało się giganta:D
Czemu? Taki ciężki do malowania? Wydaje mi się, ze nie jest taki najgorszy. Muszę go skleić i spróbować :P .

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Strasznie nie wygodny:/ A swoją drogą to jestem ciekaw ile masz chaosu który czeka na farbe:D

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Widzę niezły spamming :d xD
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Obrazek
Obrazek
Dla zamówieniodawcy... Podstawka jest ohydna ale taka ma być...
Proszę o opinie malowania, jak widać zmieniłem trochę styl na tym modelu.
Pozdro...
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Powiem Ci Noki, ze masz styl malowania, ktory jest niedopodrobienia, ni to layering ni to kreskowanie.
Troche mi sie w nim nie podoba brak dokladnosci i za mocne przejscia, ale suma sumarum figurki prezentuja sie dobrze.

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Wiem że nie lubicie 40stki ale wilk jest.. :)
Taka sytuacja, malowane na ebaja :<

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Proszę napiszcie coś, maluję żaby nie myśleć a teraz nie mam czego ;(
Pan Mamikon

ODPOWIEDZ