Czyli jak w końcu? Ktoś zaczyna przyzywać skinki jako zombie - mam wyjść z turnieju czy liczyć na to, że każesz takiej osobie się opamiętać i poprosisz o ściągnięcie skinków/goblinów/driad ze stołu?Heretic pisze:Na turze w ogóle obowiązuje zakaz proxów. Oczywiście zawsze przymykam oko na uchybienia w tej kwestii nawet poważne. Byleby ktoś naprawdę nie przeginał.
[Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII
Re: [Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII
Czyli tak, że jak ktos nie przegina to puszcze to płazem. Bez przesady to nie jest DMP. Mam na myśli dwa modele z 8 kawalerzystów czy piec z dwudziestu piechoty. Jak ktoś przyzywa dwieście zombiaków to przynajmniej 3/4 modeli musi mieć. Od razu mówię, że będę grał, więc nie zawsze będę miał czas na to żeby chodzić i sprawdzać czy ktoś tego przestrzega. Jeżeli jednak podejdziesz i powiesz mi, że ktoś przywał 40 zombich i 27 z nich to podstawki, skinki, itp, a ja to sprawdzę i tak będzie to każe sciągnąć wszystkie podstawki, skinki, itp.. Proste.
Wiem, ze to turniej, ale głównie ma to być dobra zabawa, więc klimaciarze i esteci dajcie trochę pograć ludziom na nowych zabawkach.
Wiem, ze to turniej, ale głównie ma to być dobra zabawa, więc klimaciarze i esteci dajcie trochę pograć ludziom na nowych zabawkach.
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
I to mi wystarczy.Heretic pisze:Jak ktoś przyzywa dwieście zombiaków to przynajmniej 3/4 modeli musi mieć.

Niektórzy dobrze się bawią tylko wtedy gdy przeginają - stąd moje obawy.Heretic pisze:Wiem, ze to turniej, ale głównie ma to być dobra zabawa, więc klimaciarze i esteci dajcie trochę pograć ludziom na nowych zabawkach.

Ciesze się, że jesteś zadowolony:)
Oczywiście jak zauważysz naruszenia to mów.
Oczywiście jak zauważysz naruszenia to mów.
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.

Jestem Twoim dłużnikiem. Nie wiem jak mogłem zapomnieć.
Dziękuję!!!
Jasne. Zajmę się tym.
Może skoro wprowadzamy zakaz proxów to pójdźmy krok dalej i uznajmy że trzeba grać chociaż sklejonymi w pełni modelami, a nie bezgłowo-rękimi czy bezjeźdzcowymi
i w ogóle wprowadźmy hobbystykę tak chociaż do 7 punktów to ma sens - nie trolluje propozycja całkiem serio

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- RedScorpion
- Falubaz
Popieram, zawsze jestem za jakąś oceną hobbystyczna. Chociaż znając podejście Roberta to może być z tym ciężko 

Witam,-Qc- pisze:Może skoro wprowadzamy zakaz proxów to pójdźmy krok dalej i uznajmy że trzeba grać chociaż sklejonymi w pełni modelami, a nie bezgłowo-rękimi czy bezjeźdzcowymii w ogóle wprowadźmy hobbystykę tak chociaż do 7 punktów to ma sens - nie trolluje propozycja całkiem serio
Podpisuję się pod tym rękami i nogami. I oczywiście pełny Wyswig na oddziałach, i bonusowy na bohaterach!

A tak poważnie to wtedy byłaby utopia:) Ale co do zakazu proxów to faktycznie można ciut surowiej podejść do tego, ostatnio na turnieju nie widziałem białych podstawek które jak się okazało później były modelami, i pięknie się na szarżę wystawiłem, nie mówię że przez ten ruch przegrałem maską ale mimo iż jestem kanapowym graczem, nie przesunąłbym tam modeli. Tak wiem, że ogólnie jestem warzywnym graczem i powinienem był się bardziej skupić i w ogóle, jednak nie po to niektórzy zarywają nocki żeby na turniej zdążyć z modelami, a adwersarz ma to daleko...
Pozdrawiam,
Nie no chlopaki - chyba widac ze na koniu nie ma jeźdźca, albo że model nie ma głowy 
Ja nawet nie mowie ze model musi byc pomalowany (choc byłoby miło jakoś to oceniać), tylko kompletny jako totalne minimum.

Ja nawet nie mowie ze model musi byc pomalowany (choc byłoby miło jakoś to oceniać), tylko kompletny jako totalne minimum.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Kopyt pisze:Jeśli chodzi o sklejanie to trochę wyklucza nowych graczy. Jeśli ktoś ma masę piechoty zawsze łatwiej dojść i pomalować niektóre elementy. A ze brak proksów też jest, może to wykluczyć niektórych graczy i zostaną tylko starzy wyjadacze.
nie popadajmy w paranoje - to może wymóg posiadania modeli wyklucza nowych graczy?
w battlu jednak figurki się przydają a jak się już ma to raczej sklejenie nie powinno być barierą nie do przejścia...
(ewentualnie grajmy wypraskami

swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Idą tym tokiem, to pozwalając na proxowanie ludzie nie będą kupować i sklejać, bo można proxować, ergo nie będzie nowych graczy:)Kopyt pisze:Jeśli chodzi o sklejanie to trochę wyklucza nowych graczy. Jeśli ktoś ma masę piechoty zawsze łatwiej dojść i pomalować niektóre elementy. A ze brak proksów też jest, może to wykluczyć niektórych graczy i zostaną tylko starzy wyjadacze.
Lista zaktualizowana. Proszę resztę o zrobienie przedpłat.
Wkleiłem tez zasady specjalne związane ze zmianami i erratą.
Wkleiłem tez zasady specjalne związane ze zmianami i erratą.