[Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Remo
Falubaz

Re: [Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII

Post autor: Remo »

Heretic pisze:Na turze w ogóle obowiązuje zakaz proxów. Oczywiście zawsze przymykam oko na uchybienia w tej kwestii nawet poważne. Byleby ktoś naprawdę nie przeginał.
Czyli jak w końcu? Ktoś zaczyna przyzywać skinki jako zombie - mam wyjść z turnieju czy liczyć na to, że każesz takiej osobie się opamiętać i poprosisz o ściągnięcie skinków/goblinów/driad ze stołu?

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Czyli tak, że jak ktos nie przegina to puszcze to płazem. Bez przesady to nie jest DMP. Mam na myśli dwa modele z 8 kawalerzystów czy piec z dwudziestu piechoty. Jak ktoś przyzywa dwieście zombiaków to przynajmniej 3/4 modeli musi mieć. Od razu mówię, że będę grał, więc nie zawsze będę miał czas na to żeby chodzić i sprawdzać czy ktoś tego przestrzega. Jeżeli jednak podejdziesz i powiesz mi, że ktoś przywał 40 zombich i 27 z nich to podstawki, skinki, itp, a ja to sprawdzę i tak będzie to każe sciągnąć wszystkie podstawki, skinki, itp.. Proste.

Wiem, ze to turniej, ale głównie ma to być dobra zabawa, więc klimaciarze i esteci dajcie trochę pograć ludziom na nowych zabawkach.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Heretic pisze:Jak ktoś przyzywa dwieście zombiaków to przynajmniej 3/4 modeli musi mieć.
I to mi wystarczy. :)
Heretic pisze:Wiem, ze to turniej, ale głównie ma to być dobra zabawa, więc klimaciarze i esteci dajcie trochę pograć ludziom na nowych zabawkach.
Niektórzy dobrze się bawią tylko wtedy gdy przeginają - stąd moje obawy. :wink:

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Ciesze się, że jesteś zadowolony:)
Oczywiście jak zauważysz naruszenia to mów.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

Jack Skwarrow
Mudżahedin

Post autor: Jack Skwarrow »

Zgłaszacie turniej do ligi?

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

:shock:

Jestem Twoim dłużnikiem. Nie wiem jak mogłem zapomnieć.
Dziękuję!!!

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Krzemi prosił aby dodać pkt o zakazu proxów do regulaminu, bo chce być fer w stosunku do swojego sumienia i graczy na tym turnieju.
Ja również myślę że to co zostanie ogłoszone przez Roberta może trafić do regulaminu, aby nikt nie miał wątpliwości.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Jasne. Zajmę się tym.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Haha :mrgreen:
Solo Krzemi cie zabije :P
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Jaaf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Jaaf »

+1 dla wszystkich uściśleń Heretic'a.
Logiczne. Do zobaczenia na turnieju :).

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Może skoro wprowadzamy zakaz proxów to pójdźmy krok dalej i uznajmy że trzeba grać chociaż sklejonymi w pełni modelami, a nie bezgłowo-rękimi czy bezjeźdzcowymi :) i w ogóle wprowadźmy hobbystykę tak chociaż do 7 punktów to ma sens - nie trolluje propozycja całkiem serio
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

+1, tylko kto to sprawdzi?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

Popieram, zawsze jestem za jakąś oceną hobbystyczna. Chociaż znając podejście Roberta to może być z tym ciężko :wink:

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

-Qc- pisze:Może skoro wprowadzamy zakaz proxów to pójdźmy krok dalej i uznajmy że trzeba grać chociaż sklejonymi w pełni modelami, a nie bezgłowo-rękimi czy bezjeźdzcowymi :) i w ogóle wprowadźmy hobbystykę tak chociaż do 7 punktów to ma sens - nie trolluje propozycja całkiem serio
Witam,

Podpisuję się pod tym rękami i nogami. I oczywiście pełny Wyswig na oddziałach, i bonusowy na bohaterach! :)
A tak poważnie to wtedy byłaby utopia:) Ale co do zakazu proxów to faktycznie można ciut surowiej podejść do tego, ostatnio na turnieju nie widziałem białych podstawek które jak się okazało później były modelami, i pięknie się na szarżę wystawiłem, nie mówię że przez ten ruch przegrałem maską ale mimo iż jestem kanapowym graczem, nie przesunąłbym tam modeli. Tak wiem, że ogólnie jestem warzywnym graczem i powinienem był się bardziej skupić i w ogóle, jednak nie po to niektórzy zarywają nocki żeby na turniej zdążyć z modelami, a adwersarz ma to daleko...

Pozdrawiam,

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Nie no chlopaki - chyba widac ze na koniu nie ma jeźdźca, albo że model nie ma głowy :)

Ja nawet nie mowie ze model musi byc pomalowany (choc byłoby miło jakoś to oceniać), tylko kompletny jako totalne minimum.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Jeśli chodzi o sklejanie to trochę wyklucza nowych graczy. Jeśli ktoś ma masę piechoty zawsze łatwiej dojść i pomalować niektóre elementy. A ze brak proksów też jest, może to wykluczyć niektórych graczy i zostaną tylko starzy wyjadacze.
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Kopyt pisze:Jeśli chodzi o sklejanie to trochę wyklucza nowych graczy. Jeśli ktoś ma masę piechoty zawsze łatwiej dojść i pomalować niektóre elementy. A ze brak proksów też jest, może to wykluczyć niektórych graczy i zostaną tylko starzy wyjadacze.

nie popadajmy w paranoje - to może wymóg posiadania modeli wyklucza nowych graczy?

w battlu jednak figurki się przydają a jak się już ma to raczej sklejenie nie powinno być barierą nie do przejścia...
(ewentualnie grajmy wypraskami :wink: )
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

Kopyt pisze:Jeśli chodzi o sklejanie to trochę wyklucza nowych graczy. Jeśli ktoś ma masę piechoty zawsze łatwiej dojść i pomalować niektóre elementy. A ze brak proksów też jest, może to wykluczyć niektórych graczy i zostaną tylko starzy wyjadacze.
Idą tym tokiem, to pozwalając na proxowanie ludzie nie będą kupować i sklejać, bo można proxować, ergo nie będzie nowych graczy:)

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Lista zaktualizowana. Proszę resztę o zrobienie przedpłat.

Wkleiłem tez zasady specjalne związane ze zmianami i erratą.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

A może nie popadajmy w skrajności i zamiast banować to za proxy dajmy np - 5 dużych pk ?
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

ODPOWIEDZ