9th age
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: 9th age
Nie, ale za to "mur tarcz" dodaje się do ward save.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Żelazny klocek... przodkowie pomóżcie
I jest ostateczna wersja.
Zmiany ogólnie na minus.
Zabrali sztandar i ograniczyli liczebność w slayerach
Dodali bolesny misfire w żyrosach.
Z plusów drobne obniżenia kosztów niektórych jednostek, jedni strzelcy w armii mogą mieć bs4.
Zmiany ogólnie na minus.
Zabrali sztandar i ograniczyli liczebność w slayerach
Dodali bolesny misfire w żyrosach.
Z plusów drobne obniżenia kosztów niektórych jednostek, jedni strzelcy w armii mogą mieć bs4.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Nie przesadzałbym z tymi "zmianami na minus".
Slayerzy znerfieni, to fakt, ale oni byli bardzo mocni... i nadal będą, 25 slayerów z 3 dragon seekeremi z grim resolvem potrafią czynić cuda.
Bolesny misfire na żyrobomberze nie jest taki zły, chociaż mimo wszystko mogliby zostawić cenę 100 punktów dodając już te zacięcie się.
Mistrz inżynier w konfiguracji którą brałem jest tańszy o 30punktów! To już jest mega opcja, można zacząć myśleć nad przegiętymi gunline'ami z MEGA mocnymi corowymi strzelcami z BS5 oraz Irondrake'ami z vanguradem i BS4.
Slayerzy znerfieni, to fakt, ale oni byli bardzo mocni... i nadal będą, 25 slayerów z 3 dragon seekeremi z grim resolvem potrafią czynić cuda.
Bolesny misfire na żyrobomberze nie jest taki zły, chociaż mimo wszystko mogliby zostawić cenę 100 punktów dodając już te zacięcie się.
Mistrz inżynier w konfiguracji którą brałem jest tańszy o 30punktów! To już jest mega opcja, można zacząć myśleć nad przegiętymi gunline'ami z MEGA mocnymi corowymi strzelcami z BS5 oraz Irondrake'ami z vanguradem i BS4.
Za te dodatkowe 5 punktów na gyrobomberze pojawiło się ap. Seekers bez banneru trochę lipa, z drugiej strony są w dobrej cenie z siłą 4.
ME z repeater gunem i tarczą za 113 to całkiem dobra cena. Nawet bez strzelców z bs4 w core, warto byłoby go brać do Rangers czy forge wardens. Strzelajacy dobrze core daje jeszcze więcej opcji.
Slayers trochę szkoda ale mam wrażenie że armia robi się jeszcze bardziej zbalansowana.
ME z repeater gunem i tarczą za 113 to całkiem dobra cena. Nawet bez strzelców z bs4 w core, warto byłoby go brać do Rangers czy forge wardens. Strzelajacy dobrze core daje jeszcze więcej opcji.
Slayers trochę szkoda ale mam wrażenie że armia robi się jeszcze bardziej zbalansowana.
Jak rozpatruje się wielokrotne rany w tej naszej piechocie potworów. Np: Walczę ze zwykłą piechotom żyw 1 zadaje 5 zranień ginie 5 ludków czy 5xk3 i analogiczna sytuacja gdy walczę z trolami, 5 otrzymuje po k3 rany każdy czy sumujemy rany i odejmujemy od całego oddziału
Walcząc z z jednowoundową piechotą multiplikacja nie działa, więc zadajesz po prostu 5 zranień. Natomiast w przypadku monstrualnej piechoty 5 zranień multiplikujesz po k3 każde zranienie, sumujesz ilość woundów i zdejmujesz odpowiednią ilość modelów.kanti pisze:Jak rozpatruje się wielokrotne rany w tej naszej piechocie potworów. Np: Walczę ze zwykłą piechotom żyw 1 zadaje 5 zranień ginie 5 ludków czy 5xk3 i analogiczna sytuacja gdy walczę z trolami, 5 otrzymuje po k3 rany każdy czy sumujemy rany i odejmujemy od całego oddziału
Copter używający templatki strzela jak flame thrower. Zasady strzelania flame throwerów znajdują się w rulebooku na stronie 73.Artur pisze:Który z copterów teraz najbardziej opłaca się brać i jak strzela teraz ten z templatką 3" - bo dziwnie to napisali.
Źle się wyraziłem, chodziło mi o Field Artillery, można wybrać po dwa z każdego rodzaju działo, katapulta lub organki. Ale czy są jakieś ograniczenia co do ich ilości łącznie. Jak się ma 3 albo więcej to można wziąć jedynie 1 grudge machine, to by znaczyło, że można ale chcę się upewnić żeby później ktoś mi czegoś ze stołu nie zdjął. Armia jest szykowana do turnieju drużynowego na 27/28.
Panowie co to za jednostka piechoty na podstawce 40 mm? To się kupuje, gra się tym czy co?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293