Rozpiski elfów

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

No jazda daje rade,niemożna zaprzeczyć,aczkolwiek całkowicie nirozumiem rospisek z 2xłucznicy?dlaczego niewystawia się spirmanów?W przypadku kawaleryjskiej armii tym bardziej się przydadzą oddziały z porządnym statikiem,i do tego są bardzo tani,ja jak już opcja kawaleryjska(2350 na pga) to
Stardragon,lotka,aoprotection,starlanca
Mag 2lev-seer,scroll
Mag 2lev-wand,2xscroll
2x18 spirów cg
4x5 dragonów,jedni z Bos
2 orły
2 bolce
Fasty nie są niezbędne przy dwuch orłach,generalnie na najmocniejszego wroga jest smok,dragoni flankują to co trzeba,a następnie razem ze spirmanami rozbijają to czego niezrobią sami dragoni.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

uwiez mi Sm sa nie ocenieni i lepiej wez chociasz 1x14. Jak ostatnio stardragon(lord zlazl od bolca) wlecial mi w 5 sm to odbil sie i go dogonilem. I nic nie mial do gadania.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Jest opcja że jak niepomaluje tylu dragonów,dam 14 swordów,i jeszcze pkt na shadowy zostanie.

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Post autor: Szrederator »

jak uważacie czy dragon maga opłaca się brać na 1500p. ??

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Szrederator pisze:jak uważacie czy dragon maga opłaca się brać na 1500p. ??
tak :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

tylko trzeba umieć go prowadzić, bo albo będzie on dobrze czarował, albo będzie miał scrolle, albo warda i tu jest do wyboru i każda z tych opcji będzie miała inną taktykę i inną armie pod siebie

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

U mnie (arcy, dm, caddy) Dragon Mage będzie jeździł z Seerem (bo Arcy raczej trafi na coś przydatnego) i czymś co go ochroni :)

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Ja dzisiaj grałem dragonmagiem,latał po krawędzi,pierwsze co zrobił to pieprzną miskasta a potem niezdał paniki na 9 generalskiej...

Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

Post autor: Fensir »

To już się nazywa pech :D Ale jak sie wylosuje 4 i dobierze mieczyk, albo fire balla, to potrafi coś zrobić. Mamy terrorystę, który dodatkowo dobrze "strzela". Chociaż jak widzę, że jedyna opcja dla niego (wedle tego co mówią ludzie) to ward na 5+, może 4+, to cienko to widzę.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

e tam, koles dostaje SW i 2 DS.. i lata gdzie chcemy..

przeciez da sie z powodzeniem grac arcymagiem na orle, trzeba tylko wprawy..a tutaj mamy smoka, ktory moze co nieco przyjac na klate. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

na klatę? fast zdejmuje ci maga z góry, a potem to może się sypnąć bo się spłacił

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Ja akurat niewątpie w to że da się nim zagrać,ale po prostu chcąc spróbować jak się sprawdzi przeciwko plującym lizardmanom,i tyle miałem pożytku.

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Bardzo podoba mi się rozpiska Kosy z poprzedniej strony. Co do dragonmage stawiam, że jest ciekawym pomysłem na zasady 2 hereo sloty, o ile może być generałem (zapomniałem sprawdzić).
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

z tym fastem sciagajacym tego maga bym nie przesadzal wkoncu on pierwszy atakuje a jak bedzie mial mieczyk to nie ma zmiluj :D
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

jak bedzie mial mieczyk to nie ma zmiluj
I co jak zaatakuje pierwszy moze jednego zdejmie...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

Post autor: Sito »

355-arcymag jakiś ekwipunek za 100 pkt
180-mag pewnie 2 scrolle, 2lvl i jakiś chaneler czy cos ale to za 10 pkt
145-bsb wchodzący do większych swordów ekwipunek za 50 pkt, pewnie armor z 2+ sv

140-15xspirmeni z muzykiem
110-10xłucznicy

183-11xswordmasterzy sztandar muzyk
197-5xdragoni sztandar muzyk war banner
140-lion chariot
85-tyrianoc chariot
137-5xwhite lions sztandar BoS
228-14xswordmasterzy sztandar muzyk

300-3xbolce
50-eagle

total:2250

Co o tym myślicie??
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "

http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

imo troche za wolny jesteś ;) prawdziwe jebnięcie swprdmasterów dojdzie za pózno do walki

a w SM nie inwestowałbym sztandaru imo zbyt ryzykowne ;) a puntky zaoszczedzisz ;) oni maja nabijać ran a nei liczyc na SCR zczególnie jak jest ich 12 ;)

a i Wl dalbym wiecej 5 to troche za mało żeby trzymać tak wazny sztandar ;)

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

a jest jakiś przedmiot immune to panic jak pure of heart? z czymś takim swordmasterzy byliby prawdziwą rzeźnią bez obawy o stracenie ich

Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

Post autor: Sito »

Nie chce dać więcej WL bo oni mają sie kitrać na jakimś zadupiu i trzymać BoS, jak by było ich więcej to było by to zbyt dla mnie kuszące rzucić ich do walki.
Apropo SM to ich ilość związana jest z strategią jaką reprezentuje cała rospiska czyli stoimy czekamy aż podejdą (cały czas napieprzam z magii i bolców) a jak dojdą to elitarna piechota zatrzymuje to co doszło.
Oczywiście strategia nie jest dobra na dwarfy i imperium :wink:
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "

http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

o własnie o to mi chodziło HE stają się lipne na te armie chyba że wiesz modlisz się żbyś na magach pity wylosował i jakos rzucał te IFki :Dto byłoby nieżle ale jak trzeba bedzie wyrwać z kopyta do przoduto nei asz czym ;/

Zablokowany