Złoto nie rdzewieje...Demawend pisze:Hej, zrobię lekki offtop. Ale jak pomalować 10 łuczników? Biały na szkielet na to wash Seraphim Sephia, niebieski na elementy, no i właśnie nie mam złotej farbki więc czy da się jakoś uzyskać podobny efekt? Może jakiś mix pozwoli mi dać efekt rdzawego złota?
Galeria
Moderator: Shino
Re: Galeria
Heh, mój błąd. A teraz drugie pytanie: jakóż iż jakoś nigdy nie potrzebowałem innego podkładu niż czarny, a jak wiadomo TK są szkieletami, czy mogę nakładać biały na czarny czy już lepiej zainwestować w skull white w spreju. A co do szkieletu co lepiej będzie wyglądać: Biały - Ushabti Bone - Seraphim sephia czy tylko Biały - Seraphim sephia? Chodzi mi o bardziej realistyczny wygląd modelu.
Pzdr.
Demawend
Demawend
- Kacpi 1998
- Masakrator
zainwestujDemawend pisze: czy mogę nakładać biały na czarny czy już lepiej zainwestować w skull white w spreju

malowanie białym na czarnym podkładzie to nakładanie 3-4 warstw farby, którą zalewasz szczegóły i tracisz czas bo malowanie czarnego szkieletu na biało to wydłużanie czasu malowania o połowę

według gw ten kolor wygląda tak, na pewno chodziło ci o ten bo dla mnie jest trochę zielony

tutaj masz zdjęcie skorpiona po bleached bone i serafin oraz szkieleta po skull white i serafin

a odnośnie realistyczności modelu to kości od slońca robią się bielsze ale nijak mi to nie pasuje do mojej wizji tomb kingów więc swoje robię na żółto

Ushabti Bone? Zupełnie, bardziej kremowy. Tu masz linka do lepszego zdjęcia oddającego kolor: http://www.kitkraft.biz/product.php?productid=6651
Pzdr.
Demawend
Demawend
Bo to JEST dawny bleached bone
Co do podkładu, ja zawsze wolałem czarny, na to brąz calthan brown, bardzo mocny drajbrasz beached bone i delikatniejszy skull white (nazwy kolorów stare, bo nowych nie znam
), jak proponowano w starym booku, a na to devlan mud 

Let the River of Blood flow...
a odnośnie realistyczności modelu to kości od slońca robią się bielsze ale nijak mi to nie pasuje do mojej wizji tomb kingów więc swoje robię na żółto
[/quote]
Generalnie kości poza organizmem szarzeją na skutek utleniania związków organicznych w nich zawartych. Słońce nie ma dużo do powiedzenia w tej kwestii. Ew. mocne światło może lekko nadpalić obumarłe tkanki i pociemni całą strukturę.

Generalnie kości poza organizmem szarzeją na skutek utleniania związków organicznych w nich zawartych. Słońce nie ma dużo do powiedzenia w tej kwestii. Ew. mocne światło może lekko nadpalić obumarłe tkanki i pociemni całą strukturę.
- Kacpi 1998
- Masakrator
z biologii i chemii jestem słaby i się nie orientuję
ale zawsze w książkach, grafikach i filmach kości pustynne są białe te z grobów żółte więc może coś w tym jest

ale zawsze w książkach, grafikach i filmach kości pustynne są białe te z grobów żółte więc może coś w tym jest

Ale one tak czy tak szarzeją bo substancje mineralne się utleniają. Poza tym my tu dywagujemy odnośnie kości które były kilka może kikadziesiąt a może nawet kikaset lat pod piaskiem, więc na 100% substancje mineralne są utlenione a słońce nic nie rozjaśnia tylko od słońca to żółknie... Więc kolor armi jaki tam gdzieś wyżej pojawił się na zdj jest jak najbardziej poprawny
oczywyście pod kontem biologi. Sam też mam na białym podkładzie tym seraphim sephi zrobione.

- Kacpi 1998
- Masakrator
to się pochwal zdjęciami bo przcież też muszę skądś inspirację czerpać 

- Kacpi 1998
- Masakrator
- Kacpi 1998
- Masakrator
bardzo fajne modele Brzozi, czekam na nastepne
nie podoba mi się tylko jedna rzecz: ten sam kolor kołczanów i pióropuszy strzał (zmien kolor pióropuszy)

nie podoba mi się tylko jedna rzecz: ten sam kolor kołczanów i pióropuszy strzał (zmien kolor pióropuszy)
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Pomalowane ładnie, ale taka zgaszona kolorystyka nie pasuje mi do klimatu Nehekhary.
Trochę nurglowo wygląda ten zielony, a Tomb Kingi jednak dobrze się czuję według mnie w bardziej nasyconych kolorach.