EEGT- info i pogaduszki

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
MJR
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Post autor: MJR »

świetne scenariusze, fajne nazwy dla wygranego i przegranego.

A ja jestem ciekawy czy bedzie wielu chaos dwarfów czy tylko moze ja.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

MJR pisze:A ja jestem ciekawy czy bedzie wielu chaos dwarfów czy tylko moze ja.
moze pojawia sie z zagranicy - zwlaszcza, ze ChD zostaly zbanowane w UK :wink:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

ja protestuje przeciwko niedopuszczaniu dziwolagowatego CoS!!!!!

uwolnic kultystow slaanesha! ;)
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

lipa nie będzie można zagrać ani normalnym tzeenchem ani imperium
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

zagrac bedzie mozna, chyba ze ty za granie uwazasz cisnieniowanie na maksymalny wynik jak najmocniejsza rozpa :P ;)
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Jerzyn pisze:ja protestuje przeciwko niedopuszczaniu dziwolagowatego CoS!!!!!

uwolnic kultystow slaanesha! ;)
Przykro mi.

@Robson - Oj weź i nie przesadzaj.

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Robson pisze:lipa nie będzie można zagrać ani normalnym tzeenchem ani imperium
A ja popieram Robsona - czemu banować Tzeentcha albo Imperium? To jakaś aberracja jest...
Obrazek

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Ja nie rozumiem ograniczania slotów , bo to w nowej edycji było zniesienie 0-1 aby można robi klimatyczne armie, a niestety ten turniej z ograniczeniem slotów na to nie pozwala, czy rozpiska na np. 3 oddziałach swordmasterów jest przegięta itd , bez sensu trochę. To mam brac po jednym ze wszystkiego bo na 2500 przy 2+ core to ja sobie mogę, będę musiał punkty w herosów pakowac, albo wystawiac lipne unity. I nie mówice że core mam wystawiac jakbym miał jakieś sensowne to spoko, ale chciałem wystawic klimatyczną rozpiskę a tu nic.
Ograniczenie magii jest ok to mogę zrozumiec , choc mi to średnio pasuje, ale manipulowanie slotami to przesada, tymbardziej że niektóre armie to naprawdę boli. Zróbcie po prostu scenariusze te co były na necie są super trzeba miec uniwersalną rozpiskę i tyle, samo ograniczenie magii wystarczy jak coś to można walnąc ogrniaczenie maszyn do 4 na armie ( nie nie wystawiam 4 RBT , ani nie mam zamiaru)

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Jakie sloty?

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

chodziło mi o to ograniczenie dublowania speciali itd, bo ogranicza to robienie klimatycznych rozpisek HE, ok wszystkie speciale są dobre i nie ma jakiejś jednej kombinacji ale czemu nie dublowac ktoś sie boi 6 rydwanów i hordy łuczników.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Loremaster pisze: tymbardziej że niektóre armie to naprawdę boli.
ktore? bo jakos nie widze zadnej...

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

klimatyczne,

ja pamiętam pierwsze GT były normalne zasady, świetne miejsce, super atmosfera bez żadnych udziwnień, jeszcze rozumiem ograniczenie magii , przynajmniej się nie pojawią horrorki na 16 PD , czy VC na 19PD. ale zakaz dublowaniu slotów jest dobry ale bez przesady.Chciałem sobie pojechac klimatyczną rozpiską, malowałem armię do tego napisałem fluff ale nie to nie wezmę kolesia z book of heoth, bsb z battle bannerem , caddiego , łuczników, 2 Rbt, 2 GE i różne fajne rzeczy - WL, SM, Pehonix Guard, rydwany. Mnie to ograniczenie jak gracza HE najmniej boli bo tracę całego jednego RBT, ale nie mogę wystawic słabszych ale bardziej dla mnie interesujących armii.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Wyluzuj, nie będzie ograniczania slotów. Jest jeden jedyny malutki wymóg compowy dotyczacy wystawiania jednego nieczarującego herosa bez bound spelli. Khemri musi wystawić zamiast tego min. jednego tomb pince'a lub icon bearera. Zaprawdę nie jest to nic strasznego.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Czego by nie było, i tak będzie plew, lipa, beznadzieja i małe fiutki. Jeszcze to do Ciebie nie dotarło, Barb? ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Barbarossa pisze:Wyluzuj, nie będzie ograniczania slotów. Jest jeden jedyny malutki wymóg compowy dotyczacy wystawiania jednego nieczarującego herosa bez bound spelli. Khemri musi wystawić zamiast tego min. jednego tomb pince'a lub icon bearera. Zaprawdę nie jest to nic strasznego.
z calym szacunkiem ale zawsze mnie to smieszylo... Ograniczac krola tylko w sposob zwiekszajacy sile hlp. innymi slowy ograniczasz magie tk z 8 kostek do 11 kostek :> ciekawe obcinanie magii ;)

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Ależ Zbyszku ja nie panikuje tylko trochę się zdenerwowałem tą propozycją z poprzedniej strony.

A mam pytanie dotyczące tego herosa czy nie lepiej jest dac wybór wystawienia/niewystawienia, tzn jak ktoś chce to nie wystawi jednego herosa i weźmie 3 magów zamiast 4 bez żadnych dodatków.

Tomash bez przesady osobiście ten regulamin, który Zbyszek zamieścił w internecie uważam za najlepszy jaki powstał, świetnie napisany, jasny z fajnymi dodtakami, świetnym scenariuszami. Jedynie Comp Score ala Euro mi się nie podoba tzn propozycje z poprzedniej strony.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Loremaster pisze:Tomash bez przesady osobiście ten regulamin, który Zbyszek zamieścił w internecie uważam za najlepszy jaki powstał, świetnie napisany, jasny z fajnymi dodtakami, świetnym scenariuszami.
Tu się zgadzamy. Najlepszy rulepack GTEE jaki widziałem w ciągu ostatnich trzech lat. Zagranica nam pewnie zazdrości :)
Loremaster pisze:Jedynie Comp Score ala Euro mi się nie podoba tzn propozycje z poprzedniej strony.
Euro comp powstał po to, żeby obciąć wygięcia i urozmaicić armie. Serio :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Ale ja to rozumiem, ale akurat w wypadku HE czy VC nie obcina to za bardzo gdyż armie te mają bardzo uniwersalne armie , gdzie wszystkie jednostki są dobre, a obcina to armie klimatczyne, ja np. chce wystawic armię klimatyczną na GT bo turniej jak i ilosc punktowa na to pozwala, z comp scorem to jest niemożliwe, wolę scenariusze narzucające pewne zmiany w rozpisce niż comp score. Jakoś dla mnie 3-4 oddziały Swordmasterów nie są wygięte, ktoś po prostu wystawi po każdej elicie i efekt w postaci siły armii będzie podobny ale klimat żaden.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

jak juz Barb napisal, jedyny comp score to obowiazkowy nieczarujacy bohater. chyba przezyjecie? ;)

BTW oficjalny rules pack jest juz gotowy - teraz czekam, kiedy admini wrzuca go na strone.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

dla mnie taki comp to tylko lepiej, mniej czarów do dispelowania ;P

ODPOWIEDZ