Combosy w DE
Moderator: Yudokuno
troche plasteliny i klockow lego, do tego kilka magicznych sztuczek i bedzie na pewno bardzo ciekawy 

RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
A tak poważnie, chyba nie warto. Nie ma niczego, co przemawiałoby za posadzeniem highborna na pegazie. Noble spokojnie wystarcza do transportowania hydras teeth czy czy ring of hotek. Na pegazie to on do zadnej porządnej walki wejść nie może, a szkoda nim ganiać od maszyny do maszyny czy polować na skirmisherów.
Od biedy można mu dać ring of hotek, deathpiercer i hydras teeth. Jest dosyć wszechstronny, może postraszyć lordów przeciwnika, ściągnąć organki w pierwszej turze czy dac obrone magiczną w odpowiednim miejscu. Warda nie ma, bo i po co, skoro i tak wszyscy będą bili w pegaza.
Od biedy można mu dać ring of hotek, deathpiercer i hydras teeth. Jest dosyć wszechstronny, może postraszyć lordów przeciwnika, ściągnąć organki w pierwszej turze czy dac obrone magiczną w odpowiednim miejscu. Warda nie ma, bo i po co, skoro i tak wszyscy będą bili w pegaza.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
to moze na koniku jakiś fajny?
ewentualnie jaszczurce.
ewentualnie jaszczurce.
Czemu? Przecież jak biega luzem, to i tak zabezpiecza obszar o średnicy prawie 21". Nie trzeba go popychać.to nie wsadzę tego na piechtę z wardem i death maskiem
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
oj maMirage pisze:@Tularian łatwiej by sie czytało gdybyś pisał albo po angielsku albo po polsku albo w slangu a nie mieszając.
z innej beczki czy mantykora ma sens przy ponize 2000 pts?

Mati(4/5A z 5S KB) + master(3A z 6S KB) z deathprincerem to 7A z KB a jak Mati nie zda testu to jest ich 8. Bardzo sie przydaje do zabijania wrogiego Generała 

kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
myśle, że to odpowiedni temat 
jak Wam się sprawdza heros na mantysi z hotekiem?
Co warto obok hoteka mu dać?
Czy armour na 1+ czy też np. lance z KB? bo i tak wyciagnie nawet niezly save z bazowych przedmiotów a sila uderzenia znacznie wzrasta.
Mantysia ma być do pary do star dragona, rhinoxa oraz hydry (wiadomo na jakie zasady), a hotek ma się uzupelniać z magiem HE, który ma srcola i... ten rpzedmiot co nakazuje przeciwnikowi w razie miscasta przerzucać na tabelke wyniku miscasta i ja wybieram, który chce wynik. Mordercze

jak Wam się sprawdza heros na mantysi z hotekiem?
Co warto obok hoteka mu dać?
Czy armour na 1+ czy też np. lance z KB? bo i tak wyciagnie nawet niezly save z bazowych przedmiotów a sila uderzenia znacznie wzrasta.
Mantysia ma być do pary do star dragona, rhinoxa oraz hydry (wiadomo na jakie zasady), a hotek ma się uzupelniać z magiem HE, który ma srcola i... ten rpzedmiot co nakazuje przeciwnikowi w razie miscasta przerzucać na tabelke wyniku miscasta i ja wybieram, który chce wynik. Mordercze

- Corvus Albus
- Kretozord
Ja na PGA grałem Hotek i AS+1 ale chyba wolę jednak KB zamiast AS1+ bo i tak biją po mantysi, a na ostrzał będę miał 2+ z HA, SDC i shieldem.

jak dla mnie, heros na manti jest świetny, naprawde świetnie mi sie nim gra na małe punkty. Przeważnie daje lance +3 do siły i blood armour. najdalej w drugiej turze walki już jest sejw na 1+. Polecam heosa na manti, bo nawet jak nie zda liderki to i tak czasami nawet lepiej