Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Mam problem co do rozdzielenia kawalerzystów. Mam 12 Knights of the Realm, 8 errantów i paladyna. Jak ich ustawić?
x8 Errant
x9 kotr
x3 kor + generał
---------------
x8 errant
x6 kotr
x6 kotr
i generał luzem bądź upchnięty do któregoś z oddziału?
-------------
albo może
x8 errant+generał
x12 kotr i mieciemy wszystko po drodze? ^^
x8 Errant
x9 kotr
x3 kor + generał
---------------
x8 errant
x6 kotr
x6 kotr
i generał luzem bądź upchnięty do któregoś z oddziału?
-------------
albo może
x8 errant+generał
x12 kotr i mieciemy wszystko po drodze? ^^
x8 errant
x6 kotr
x6 kotr
general do odzialu
do tego przydały by sie 4 pegazy, magiczka, BSB, moze 10 luczników i masz calkiem typowa i mocna bretke.
pozdrawiam
x6 kotr
x6 kotr
general do odzialu
do tego przydały by sie 4 pegazy, magiczka, BSB, moze 10 luczników i masz calkiem typowa i mocna bretke.
pozdrawiam
Dzięki,
Łuczników na dzień dzisiejszy mam 20. Moim kolejnym celem są pegazy lub BSB a potem damselka
A generała wrzucić do Errantów?
a rozpiska na ok 1300pkt:
kotrx6
kotrx6
kotrx8
errantx8
bowmenx20
damselx1
paladynx1
bsbx1
pegazyx4
Wychodzi coś pod 1400 punktów (nie mam army buildera, a jest już późno i nie mam siły liczyć ile to jest dokładnie)
Łuczników na dzień dzisiejszy mam 20. Moim kolejnym celem są pegazy lub BSB a potem damselka
A generała wrzucić do Errantów?
a rozpiska na ok 1300pkt:
kotrx6
kotrx6
kotrx8
errantx8
bowmenx20
damselx1
paladynx1
bsbx1
pegazyx4
Wychodzi coś pod 1400 punktów (nie mam army buildera, a jest już późno i nie mam siły liczyć ile to jest dokładnie)
Mam jeszcze jedno pytanie- czy zasady z V i ost. edycji różnią się znacznie? Pytam dlatego, że kumpel nie gra w WFB od lat, ale ma Zielonych i AB do V edycji, a ja do VII. Czy gra Bretka vs. staroedycyjne Zieloniaki ma sens i czy zasady są w jakiś sposób ze sobą sprzeczne?
jeszcze 3 ws'a
Sa zdecydowanie lepsze wykorzystania 10 punktow, Yeoman Craftsmen nie nalezy do tych dobrych.
Aha i zasady 5 edycji do 7 to roznica pomiedzy rowerem a samolotem. Nie da sie sensownie zlozyc rozpisek na rownych zasadach bez 7 edycyjnego armybooka i znajomosci 7 edycyjnych zasad WFB.
Sa zdecydowanie lepsze wykorzystania 10 punktow, Yeoman Craftsmen nie nalezy do tych dobrych.
Aha i zasady 5 edycji do 7 to roznica pomiedzy rowerem a samolotem. Nie da sie sensownie zlozyc rozpisek na rownych zasadach bez 7 edycyjnego armybooka i znajomosci 7 edycyjnych zasad WFB.
Witam, mam pytanie, jak wiadomo na turniejach przed grą jest jeden jedyny rzut kością, zwycięzca decyduje czy zaczyna, czy bierze którąś ze stron. Jak to się ma do bretki i brania przez nią warda (modlenia się przed bitwą)? Przed rzutem pytam przeciwnika czy się modli, a sam rzut jest tylko o stronę jeśli ten warda bierze?