Zrobisz armię na 1500pkt, nakupisz modeli, w tym pewnie jakieś driady/drzewce. A te jednostki na obecny podręcznik w ogóle nie grają i tylko stracisz kasę, inwestując w leżaki półkowe.
Moderator: Gremlin
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
I bardzo dobra decyzjaDziad Zbych pisze:Nie ma sensu kłócić się z bardziej doświadczonym masz racje na święta proszę o nowy kodex.
Jacobs pisze:Lepiej, danie Leśnym Elfom Mrocznej i Wysokiem magii, to dopiero abstrakcja
Z tego co z pamiętam z flufu to elfy są w stanie zobaczyc wszystkie 8 wiatrów magii, poza tym sama Ariel (o ile czegoś nie pomieszałem) nauczyła się mrocznej magii od Morathi (czy jak ona się tam zwie) w zamian puściła ją wolno. Stąd dostęp WE do Dark Magic jest trochę usprawiedliwiony. Natomiast High Magic to dziedzictwo przywiezione jeszcze z Ulthuanu wieki temuDziad Zbych pisze:Albo że pod względem historyczno-kulturowym danie Leśnym Elfom magi śmierci uważam za nieco dziwne
Klimat klimatem, ale jakby w obecnym booku nadal mielibyśmy dostęp tylko do life / beast to byłoby mocno średnio...Zresztą, jak ktoś chce grać z klimatem to nie musi brać innych domenDziad Zbych pisze:Fajne optymistyczne podejście ale chodziło mi o to że magia śmierci trochę przeczy naturze leśnych. Uważam że dostępne elfom domeny z starego kodexu czyli life i beast ze wszystkich domen pasowały najbardziej do leśnych. A co do wysokiej magii to wydaje mi się że nasze elfki odcięły się od spuścizny wysokich elfów
Wydaje mi się że patrzysz na nasze WE trochę przez pryzmat leśnych elfów Tolkiena, które de facto były ostoją spokoju i harmonii.Dziad Zbych pisze:Fajne optymistyczne podejście ale chodziło mi o to że magia śmierci trochę przeczy naturze leśnych. Uważam że dostępne elfom domeny z starego kodexu czyli life i beast ze wszystkich domen pasowały najbardziej do leśnych. A co do wysokiej magii to wydaje mi się że nasze elfki odcięły się od spuścizny wysokich elfów