My bad.kudłaty pisze:Czarów direct damage nie można rzucić do walki, z walki można je rzucać normalnie. Jedyny typ którego z walki nie można to magic missile.
kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
Dzięki.
Inne pytanie:
Czy jak mam Floriath CLoak (HE) można mnie szarżować bez magic attacks?
Czy Bound SPell z fire ballem rzuca podstawową wersję fire balla czy można wybrać poziom :p
Co jeśli championn z fearem dołączy do jednostki, jednostka ma fear?
Inne pytanie:
Czy Bound SPell z fire ballem rzuca podstawową wersję fire balla czy można wybrać poziom :p
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
Tak, Podst, Niediuk pisze:Dzięki.
Inne pytanie:
Masakra - w polskiej wersji jest napisane że na special max 25%, właśnie układałem armię i gadam na jakimś forum i nie mogłem uwierzyć, że na special jest 50% -.-
Powinni wydać łatkę do tłumaczenia polskiego.
Kto je robił, faber?
Pzdr.
Kontakt PM
Kontakt PM
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Na 4+ storm banner sie tylko kończy (odpalam go sobie w następnej turze) czy sie niszczy (do końca gry go nie odpale)?
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Mnie ciągle nurtuje, czy jeśli sobie ustawię szóstkę konnych marudów chaośnych w dwóch szeregach po 3, to będzie się liczyć jako dwa pełne szeregi?
EDIT: No i jeszcze jedno pytanko, bo mnie wątpliwości nachodzą - uściślenia euro to to samo co uściślenia ETC?
EDIT: No i jeszcze jedno pytanko, bo mnie wątpliwości nachodzą - uściślenia euro to to samo co uściślenia ETC?
Nie - kawaleria ma szeregi od 5 modeliHiacynd pisze:Mnie ciągle nurtuje, czy jeśli sobie ustawię szóstkę konnych marudów chaośnych w dwóch szeregach po 3, to będzie się liczyć jako dwa pełne szeregi?
tak - dokładnie to samoHiacynd pisze:EDIT: No i jeszcze jedno pytanko, bo mnie wątpliwości nachodzą - uściślenia euro to to samo co uściślenia ETC?
A ja mam takie troche dziwne pytanie, ataki magiczne znoszą warda??
tylko warda od niemagicznych:) jest taki w we i wochu (armour of morslieb)
Tak, fasty mogą mieć szeregi
Tak, fasty mogą mieć szeregi
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Dzięki wszystkim za dotychczasowe odpowiedzi.
Teraz seria innych pytań
1) Czy flames of phoenix jest czarem bezpośrednio ofensywnym? W AB nic nie ma o tym napisane. CHodzi o to czy mogę go rzucac z walki/ do walki no i czy musze widzieć cel etc. Niby jest czarem RiP ale nigdzie nic nie ma napisane jaki to typ.
2) Czy słoneczko Xereusa mogę rzucić gdziekolwiek na polu bitwy? Czy jak ?
3) czy snajperki z Death (np. zerówkę lub Los Bjuny) mogę rzucić na Hydrę albo Katapultę? I jak wtedy to rani ( w sensie kogo) ?
4) Czy Bironas Time Wrap może zwiększyć M ponad 10 ?
5) Czy mogę dołączyć konnym Bohaterem do oddziału piechoty. Co się wtedy dzieje z Look Out Sir? Przepada ? ;(
Teraz seria innych pytań
1) Czy flames of phoenix jest czarem bezpośrednio ofensywnym? W AB nic nie ma o tym napisane. CHodzi o to czy mogę go rzucac z walki/ do walki no i czy musze widzieć cel etc. Niby jest czarem RiP ale nigdzie nic nie ma napisane jaki to typ.
2) Czy słoneczko Xereusa mogę rzucić gdziekolwiek na polu bitwy? Czy jak ?
3) czy snajperki z Death (np. zerówkę lub Los Bjuny) mogę rzucić na Hydrę albo Katapultę? I jak wtedy to rani ( w sensie kogo) ?
4) Czy Bironas Time Wrap może zwiększyć M ponad 10 ?
5) Czy mogę dołączyć konnym Bohaterem do oddziału piechoty. Co się wtedy dzieje z Look Out Sir? Przepada ? ;(
Kontakt PM
Kontakt PM
- Infernal Puppet
- Masakrator
Możesz - będziesz stał na boku oddziału i look out przepadnie.5) Czy mogę dołączyć konnym Bohaterem do oddziału piechoty. Co się wtedy dzieje z Look Out Sir? Przepada ? ;(
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Ad. 2. Tak, wylatuje od maga w wybranym przez niego kierunku.diuk pisze: 2) Czy słoneczko Xereusa mogę rzucić gdziekolwiek na polu bitwy? Czy jak ?
4) Czy Bironas Time Wrap może zwiększyć M ponad 10 ? (
Ad. 3. Obsługa w maszynach reprezentuj rany. Walisz w maszynę. U hydry, z tego co pamiętam, poganiacze są wirtualni, więc czarujesz w hydrę
Ad 4. Statystyki wahają się od 0-10 i nie możesz przekroczyć ich powyżej 10. Jeśli przekroczysz przyjmuje się że jest 10.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Możesz ale jest cover.diuk pisze:Wciąż czekam na dalsze odpowiedzi ..
Przy okazji inne pytanie:
- Czy piechota przesłania kawalerię( na koniach), np. crossbowmeni czy przesłaniają Drak riderów ? Czy nadal mogę do nich strzelać?
Podlega ograniczeniom ze strony 31.1) Czy flames of phoenix jest czarem bezpośrednio ofensywnym? W AB nic nie ma o tym napisane. CHodzi o to czy mogę go rzucac z walki/ do walki no i czy musze widzieć cel etc. Niby jest czarem RiP ale nigdzie nic nie ma napisane jaki to typ.
Dlaczego na boku? Na środek nie możesz go przesunąć?Infernal Puppet pisze:Możesz - będziesz stał na boku oddziału i look out przepadnie.5) Czy mogę dołączyć konnym Bohaterem do oddziału piechoty. Co się wtedy dzieje z Look Out Sir? Przepada ? ;(