Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
Cloak of hag greaf i dawnstone idą ładnie w parze.
Pojedynczym na 4+ i bez AS, i to jest jedyna słuszna metoda by z bolca do jegomościa strzelać.
Alternatywą opcją do do lancy jest beastmaster scourge (bardziej uniwersalna), chyba że mowa o pendancie to zwykły dwurak starcza.
Pojedynczym na 4+ i bez AS, i to jest jedyna słuszna metoda by z bolca do jegomościa strzelać.
Alternatywą opcją do do lancy jest beastmaster scourge (bardziej uniwersalna), chyba że mowa o pendancie to zwykły dwurak starcza.
Bsb na pegazie z pedantem must have! Co oczywiście i tak nie rozwiązuje problemów bo jak się ,źle ustawisz to dostanie run of chalenge. Do tego 2 xDR - mnie się sprawdzają przeciw większości armii...no i oczywiście 2x Harpie Dużo więcej to nie wymyślisz.Raczej masz grę przegraną a przy tej ilości maszyn to raczej nawet nie da się grać nawet ba remis. Granie na 1600 pkt bez ograniczeń to kompletnie chory pomysł i tak właśnie babole z tego wychodzą...Majestic pisze:Szczególnie że ranią na 5+.
Kolejne pytanie, na 1600 punktów gra przeciwko: 2 armatom, 2 katapom, gyrosie, 2 organkom i jeszcze kilku bolt throwerom + jakieś core'y. Jakieś pomysły co na to poradzić poza puszczeniem słoneczka po maszynach? Nie mam ochoty wydawać masy punktów na bohatera przydatnego w tylko jednym match upie.
I tak DE na małe punkty są lepsze niż większość, lecz maszynki miażdżą system a zwłaszcza templatki.PiotrB pisze:Majestic pisze:Szczególnie że ranią na 5+.
Granie na 1600 pkt bez ograniczeń to kompletnie chory pomysł i tak właśnie babole z tego wychodzą...
Edit: na tak małe punkty
Ostatnio zmieniony 16 maja 2012, o 09:49 przez Kanadian, łącznie zmieniany 1 raz.
Pitka jebnij ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Pitka ściąga tylko jedną maszynę na turę
. No cóż, trzeba będzie wrzucić tą nieszczęsną magiczkę z Lore of Death. Szkoda że całkowicie rujnuje mi to combo Dark Magic i Shadow.
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Ale Shadow i Dark, mają czary do niszczenia maszynek.
Shadow ma pitkę i pendulum, ale dark? pitka z dark zadaje 1 ranę, a reszta hity z siłą 4-5. No, chyba że te 3k6 ataków z siłą 4 celuje w T załogi, to fakt, jest lepiej.
Ale prawdę mówiąc, potrzebuję zjeść 3-5 maszyn w pierwszej turze żeby mieć jakąkolwiek szansę na dotarcie do przeciwnika. A tutaj bez purple sun będzie trudno.
Ale prawdę mówiąc, potrzebuję zjeść 3-5 maszyn w pierwszej turze żeby mieć jakąkolwiek szansę na dotarcie do przeciwnika. A tutaj bez purple sun będzie trudno.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Ataki z blade wind są w CC, czyli z T załogi. Oraz Chillwind jest bardzo losowe ale może zadziałać.
Pitka również wykańcza klocki Kraśi.
I najpierw starasz się zdjąć klopy, organki mają ograniczony zasięg.
Pitka również wykańcza klocki Kraśi.
I najpierw starasz się zdjąć klopy, organki mają ograniczony zasięg.
Tytuł: Pytania początkujących i niepewnych 2
Typowy gunline. Wpakuj punkty w harpie, dr, shadów, kuszników, a główną siłą niech będą korsarze. On nie ma nic do walki, cokolwiek do niego dojdzie i go pozamiata. Poza tym, masz przecież pedanta! Najlepsza kontra na taką rozpę w battlu! Jak dla mnie DE rozwalają taki gunlina z łatwością, zwłaszcza jeśli można się sajdować. A jeśli to turniej, to weź po prostu trochę wiecej dr i harpii.Majestic pisze:Szczególnie że ranią na 5+.
Kolejne pytanie, na 1600 punktów gra przeciwko: 2 armatom, 2 katapom, gyrosie, 2 organkom i jeszcze kilku bolt throwerom + jakieś core'y. Jakieś pomysły co na to poradzić poza puszczeniem słoneczka po maszynach? Nie mam ochoty wydawać masy punktów na bohatera przydatnego w tylko jednym match upie.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
-
- Plewa
Hej, mam takie pytanie, nie wiem czy ono już gdzieś było czy nie (pewnie tak) ale nie mogę go nigdzie znaleźć.
Czy czary z Lore of Death można rzucać na maszyny? Zabija wtedy "działo" czy załogę?
I jeśli jest gdzieś napisane, że można lub nie można to gdzie tego szukać?
Czy czary z Lore of Death można rzucać na maszyny? Zabija wtedy "działo" czy załogę?
I jeśli jest gdzieś napisane, że można lub nie można to gdzie tego szukać?
O które konkretnie czary ci chodzi, bo jak o słoneczko to maszyna spada od razu, a snajperki idą w statystyki załogantów
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Mam pytanie czy jeżeli mam lorda na smoku z przedmiotem redukującym siłę broni zasięgowej o połowę to dotyczy to również wierzchowca.Dajmy na to ,że strzela do mojego lorda działo to on obrywa z siła zredukowaną a smok ze zredukowaną czy nie.
ps.Przepraszam jeżeli zostało to wyjaśnione w podręczniku ale aktualnie nie mam go przy sobie a pytanie mnie strasznie nurtuje.
ps.Przepraszam jeżeli zostało to wyjaśnione w podręczniku ale aktualnie nie mam go przy sobie a pytanie mnie strasznie nurtuje.
-
- Plewa
Chodzi mi głównie o te czary, które zabijają model (nawet lorda/herosa w oddziale). Czy jeśli rzucę taki czar z lore of Death to zabije jednego z crew czy cały model? Zastanawiam się też czy jest różnica w momencie gdy crew są to osobne figurki/modele (jak w imperialnym cannonie) lub gdy crew jest "zawarta" figurce/modelu cannona - jak w warp lighting cannonie?
Na wstępie witam każdego zaczynam z mroczniakami więc bez linczu proszę, parę pytań do starej gwardii.
- Na czarce z 3 okiem czy jak to się zowie turlam ifkę , i tu pytanie misscasta rozpatruje z tokena na którym czarka czarowała czy z miejsca jej faktycznego położenia.
- Czy idea konwersji rydwanów z HE mają jakiś sens, czy po prostu polować na te starsze DE( chodzi o wymogi sędziowskie na turniejach, na które btw chciał bym zacząć smigać)
- Opłaca się inwestować w Bolce w rozpiskach jakoś ich nie widzę ,czy tak strasznie possysaja?
Pozdrawiam
- Na czarce z 3 okiem czy jak to się zowie turlam ifkę , i tu pytanie misscasta rozpatruje z tokena na którym czarka czarowała czy z miejsca jej faktycznego położenia.
- Czy idea konwersji rydwanów z HE mają jakiś sens, czy po prostu polować na te starsze DE( chodzi o wymogi sędziowskie na turniejach, na które btw chciał bym zacząć smigać)
- Opłaca się inwestować w Bolce w rozpiskach jakoś ich nie widzę ,czy tak strasznie possysaja?
Pozdrawiam
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
rozpatrujesz z czarkiRyniu pisze:- Na czarce z 3 okiem czy jak to się zowie turlam ifkę , i tu pytanie misscasta rozpatruje z tokena na którym czarka czarowała czy z miejsca jej faktycznego położenia.
jak najbardziej ma sensRyniu pisze:- Czy idea konwersji rydwanów z HE mają jakiś sens, czy po prostu polować na te starsze DE( chodzi o wymogi sędziowskie na turniejach, na które btw chciał bym zacząć smigać)
Aktualnie większość rozpisek powstaje na format Euro (typowo turniejowy) i na nim bolce zostają wyparte przez lepsze wybory.Ryniu pisze:- Opłaca się inwestować w Bolce w rozpiskach jakoś ich nie widzę ,czy tak strasznie possysaja?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Pegaz to pegazRyniu pisze:Kolejne pytanie o pegaza czy ten bretoński sam kucyk maźnięty na czarno przejdzie jako DE czy koniecznie trzeba piłować Morathi dla samego pegaza?
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
- ibniblis23
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
No nie do konca... Dark Pegasy maja bloniaste skrzydla i rogi jak jednorozce z impale... Wiec warto by wymienic skrzydla (np z scourgow DEldarskich). Inaczej jest raczej pegazowym proxem dark pegasa ;pDarkAngel pisze:
Pegaz to pegaz
“Never underestimate the power of sheer, bloody-minded spite”