w 8 ed wogule nie losujesz z dziala, dostaje i koles, i mount.Lenart pisze:Czy jak strzelam z dziala do kolesia na orle to losuje czy dostal orzel czy koles ?
8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania
- Młody Pajak
- Kradziej
Tylko, że w tym przypadku jest split profile
Właśnie rozważają na LS czy podwaja Move jako charakterystykę czy ogólnie movment [ czyli zdolność poruszania się ]
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Nie wejdzie bo pomimo iż w RB str 33 jest mowa że przy IF nie trzeba spełnić casting value to w AB przy opisie księgi jest że casting value musi być a ponieważ AB>RB więc w tym przypadku czar nie wychodzi.Szymon pisze:Dzięki za odpowiedź
i jeszcze jedno pytanko czy jak mam BoH i jest IF(5,5,3,3) to czar który wchodzi na 21+wejdzie czy nie
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Czyli abomka w zasięgu 18 cali od seera na dzwonie ma ld 7 zamiast 8?Lidder pisze: 2. coprawda RB w sa zapiski, ze gdy model podiada 2 rozne statystki to testuje na tej wyzszej. Jednak general zamienia charakterystyke LD w jednostce na swoja. Wiec gen moze rozdawac mniejszy LD. Ma ktos cos zeby temu zaprzeczyc (prosze )
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Czy zabity fanatyk może spowodować panikę oddziału?(niewiem ile teraz modeli trzeba zabić spanikować inny regiment)
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
@Semi - moim zdaniem nie może, cały oddział używa tej samej broni, o ile reguły specjalne nie zezwalają na wyjątek (champion handgunner'ów, maneaterzy).
@likaon - obecnie nie ma minimalnej liczby wymaganej by wzbudzać panikę, ale z tego co wiem, fanatyk w erracie ma podane, że paniki nie wzbudza (poprawcie mnie jeśli się mylę).
@likaon - obecnie nie ma minimalnej liczby wymaganej by wzbudzać panikę, ale z tego co wiem, fanatyk w erracie ma podane, że paniki nie wzbudza (poprawcie mnie jeśli się mylę).
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.