Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
-
- Chuck Norris
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
A ja ma kłopot z honorem Queen’s Cavalier.
Może brać konia, kiedy wszyscy bohaterowie mają być Large, albo Gigantic?
Sorki, włączyłem czytanie ze zrozumieniem i już wiem, że jak koń to limitu się nie zwiększają.
Może brać konia, kiedy wszyscy bohaterowie mają być Large, albo Gigantic?
Sorki, włączyłem czytanie ze zrozumieniem i już wiem, że jak koń to limitu się nie zwiększają.
Heredytka nie ma atrybutu, to chyba nie ma co zamienić?fountain of youth becomes the attribute spell for all non bound learned spells cast by the model, replacing the spells' corresponding attribute spells where applicable
Ale chętnie przeczytam Twoją argumentacje.
Da się postawić kropkę zamiast przecinku, nie zmieniając sensu zdania.Stan pisze:Heredytka nie ma atrybutu, to chyba nie ma co zamienić?fountain of youth becomes the attribute spell for all non bound learned spells cast by the model, replacing the spells' corresponding attribute spells where applicable
Ale chętnie przeczytam Twoją argumentacje.
Druga część zdania to dopisek, który mówi, że jak coś już ma atrybut, to by nie miało dwóch się nadpisuje.
~Biegnący z Berserkerami
Jest tak jak mówi Jarekk. Gdy ma to zastosowanie, czyli w czarach, które już mają atrybut, jest on zastępowany tym z Druidyzmu. W czarach bez atrybutu ten z Druidyzmu jest po prostu dodawany, bo nie ma czego zastąpić.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Ok, widzę to inaczej, ale przyjmuję tę wersję.
Kolejny problem, cover volley. Czy można go wykonać więcej niż raz na turę?
Kolejny problem, cover volley. Czy można go wykonać więcej niż raz na turę?
armybook: The stand and shoot charge reaction is performed as if the enemy had declared the charge against the unit with cover volley in their current position (Apply the normal rules for stand and shoot charge reaction...)
rulebook: Units can only choose to declare a stand and shoot charge reaction once per player turn.
Może nie jest to krystalicznie jasne, ale taki jest zamysł. Były o to pytania na forum T9A, również ostatnio potwierdzone sprawą Exalted Daemona w WDG - u niego sytuacja jest taka sama, zastępuje wszystkie artybuty tym z Divinacji (lub dodaje go tam gdzie atrybutu nie ma).Stan pisze:Ok, widzę to inaczej, ale przyjmuję tę wersję.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
jutro wracam do moich elfów i biore je na mały turniej, ale póki co burza mózgów na temat rozpiski. Musze przyznać, że mimo ciągłej krytyki itp itd. jest naprawdę sporo możliwości zbudowania listy. Czas chyba spróbować dragon mage'a 

nawet jak nie pójdzie chce poczytać relację, bo może on jako smok coś pogra. Ostatnio miałem SD i totalna klapa 
(ze zdjeciem
)

(ze zdjeciem

Best all-round, czyli jaki jest waszym zdaniem najbardziej uniwersalny i nieodłączny unit/bohater/model przy obecnej mecie?
-
- Chuck Norris
Hey! Czy jak daję na Comandera MoCT to czy potrzebuję dodatkowo Maga Mastera, czy już wtedy Adept wystarczy?
Pozdr.
Pozdr.
-
- Chuck Norris
O to właśnie pytam. Wydaje się że 2 wystrczą
-
- Chuck Norris
Bo tak sobie liczę. Adept i MoCT razem będą mieli 5 czarów, to chyba sporo.