kilka pytań początkującego 2

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
diuk
Falubaz

Re: kilka pytań początkującego 2

Post autor: diuk »

1. czy można rereolować więcej niż raz Armor Save, np. jak się ma 2 itemki któe mówią, że reroll failed AS

2. czy od canona jest look out sir ? (głupie pytanie, ale wolę się upewnić)

3. czy jak mam tarcze i Great Weapon (o ile można kupić taki zestaw np. na herosie - mówię o niemagiczncyh itemkach) to mam +1 do AS jak do mnie strzelają>?

4. czy birona może pomnożyć movement, gdzieś w uściśleniach jest napisane, że może. Czyli jak mam M 10 i rzucę na ten unit Bironkę to może maszerować w pierszej turze na 40 cali ? czy jak>?

"Co podwaja czar #6 z lighta i czy jest jakieś maksimum? Czar Lore of light # 6 wg FAQa do podręcznika głównego podwaja Movement Allowance –
10
co z kolei, według FAQ do Skavenów, rozumiane jest jako suma tego, ile się poruszasz, a nie wartość współczynnika (M). Stąd nie obowiązuje limit maksymalnej wartości 10."

5. jak rzucam pocisk D6 hitów w oddział z herosem gdzie są 3 standarowe modele, to jak się rozlosowują hity?>
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

1. Nie
2. Tak
3. Tak
4. Tak
5. Przeciwnik wybiera.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

5. Przeciwnik wybiera.
Ale musi wybrać tak, żeby było jak najbardziej po równo, a nadwyżki się rozlosowuje.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Naviedzony pisze:
5. Przeciwnik wybiera.
Ale musi wybrać tak, żeby było jak najbardziej po równo, a nadwyżki się rozlosowuje.
właśnie nadwyżkę rozdziela (możliwie po równo) właściciel oddziału który oberwał.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Cibi
Mudżahedin

Post autor: Cibi »

Strona 99, akapit 'Shooting', jakby ktoś miał ochotę zapoznać się ze zdaniem RB na ten temat ;]

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

diuk pisze: 4. czy birona może pomnożyć movement, gdzieś w uściśleniach jest napisane, że może. Czyli jak mam M 10 i rzucę na ten unit Bironkę to może maszerować w pierszej turze na 40 cali ? czy jak>?
Nie :D

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Vallarr pisze:Nie
:?
Najpierw zorientuj się w temacie a dopiero pozniej sie wypowiadaj bo mieszasz bez sensu...
Czar Lore of light # 6 wg FAQa do podręcznika głównego podwaja Movement Allowance – 10 co z kolei, według FAQ do Skavenów, rozumiane jest jako suma tego, ile się poruszasz, a nie wartość współczynnika (M). Stąd nie obowiązuje limit maksymalnej wartości 10.
Zgodnie z tym marsz wygląda tak: 2x(Mx2) wiec mając M10 mozesz marszować 40.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

A pogrubienie widziales? :) Ciezko mi sobie wyobrazic bycie pod wplywem tego czaru w 1wszej turze, chyba, ze teraz movement phase jest po czarach :D

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Niemniej jednak Twoja wypowiedź byłą myląca oraz, co tu dużo mówić, głupia i złośliwa.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

czy w jakikolwiek sposób można utracić poganiaczy z hydry?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Andrzej pisze:Niemniej jednak Twoja wypowiedź byłą myląca oraz, co tu dużo mówić, głupia i złośliwa.
+1.Dokładnie.
Murmandamus pisze:czy w jakikolwiek sposób można utracić poganiaczy z hydry?
Tak, masz to nawet napisane w opisie "monster and handlers" :)
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Murmandamus pisze:czy w jakikolwiek sposób można utracić poganiaczy z hydry?
Nie przypominam sobie, żeby był jakiś sposób.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

kiedyś można było ich wysnajpować...

nie wiem czy coś się zmieniło
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Laik pisze:kiedyś można było ich wysnajpować...

nie wiem czy coś się zmieniło
Rozkminiałem to kiedyś, ale zasady, które na to pozwalają są trochę naciągane.

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

No a jak hydra by zebrała z mortara na przykład ? to co się dzieje z poganiaczami ?? nie zbierają??

Cibi
Mudżahedin

Post autor: Cibi »

Nie zbierają.
W zwykłych Monsters & Handlers rany na 5+ idą w poganiaczy, więc mogą oni zejść, ale Hydra ma w Erracie zapisek, że wszystko, co mogłoby pójść w poganiaczy, idzie w Hydrę. A fragment z RB dość jasno imo zabrania nawet snajpowania handlersów:
In addition the handlers cannot be charged, attacked or otherwise affected separately from their monster.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

dobra nie jesteśmy z kumplem początkujący ale mamy jakieś zaćmienie. White Lionsi mają Forest Strider, czyli nie muszą robić Dangerous Terrain Test w lesie. Ale przecież inna piechota też nie musi?
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

no nie musi
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

W magicznym lesie typ Venom Thicked wszystkie jednostki które się po nim poruszają muszą zdawać DT.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Vallarr pisze:
diuk pisze: 4. czy birona może pomnożyć movement, gdzieś w uściśleniach jest napisane, że może. Czyli jak mam M 10 i rzucę na ten unit Bironkę to może maszerować w pierszej turze na 40 cali ? czy jak>?
Nie :D
Gówno prawda. Najpierw briona potem stead of shadows, jak nie znasz zasad to zadawaj w tym dziale pytania a nie udzielaj odpowiedzi.

Zablokowany