kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
1. czy można rereolować więcej niż raz Armor Save, np. jak się ma 2 itemki któe mówią, że reroll failed AS
2. czy od canona jest look out sir ? (głupie pytanie, ale wolę się upewnić)
3. czy jak mam tarcze i Great Weapon (o ile można kupić taki zestaw np. na herosie - mówię o niemagiczncyh itemkach) to mam +1 do AS jak do mnie strzelają>?
4. czy birona może pomnożyć movement, gdzieś w uściśleniach jest napisane, że może. Czyli jak mam M 10 i rzucę na ten unit Bironkę to może maszerować w pierszej turze na 40 cali ? czy jak>?
"Co podwaja czar #6 z lighta i czy jest jakieś maksimum? Czar Lore of light # 6 wg FAQa do podręcznika głównego podwaja Movement Allowance –
10
co z kolei, według FAQ do Skavenów, rozumiane jest jako suma tego, ile się poruszasz, a nie wartość współczynnika (M). Stąd nie obowiązuje limit maksymalnej wartości 10."
5. jak rzucam pocisk D6 hitów w oddział z herosem gdzie są 3 standarowe modele, to jak się rozlosowują hity?>
2. czy od canona jest look out sir ? (głupie pytanie, ale wolę się upewnić)
3. czy jak mam tarcze i Great Weapon (o ile można kupić taki zestaw np. na herosie - mówię o niemagiczncyh itemkach) to mam +1 do AS jak do mnie strzelają>?
4. czy birona może pomnożyć movement, gdzieś w uściśleniach jest napisane, że może. Czyli jak mam M 10 i rzucę na ten unit Bironkę to może maszerować w pierszej turze na 40 cali ? czy jak>?
"Co podwaja czar #6 z lighta i czy jest jakieś maksimum? Czar Lore of light # 6 wg FAQa do podręcznika głównego podwaja Movement Allowance –
10
co z kolei, według FAQ do Skavenów, rozumiane jest jako suma tego, ile się poruszasz, a nie wartość współczynnika (M). Stąd nie obowiązuje limit maksymalnej wartości 10."
5. jak rzucam pocisk D6 hitów w oddział z herosem gdzie są 3 standarowe modele, to jak się rozlosowują hity?>
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ale musi wybrać tak, żeby było jak najbardziej po równo, a nadwyżki się rozlosowuje.5. Przeciwnik wybiera.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
właśnie nadwyżkę rozdziela (możliwie po równo) właściciel oddziału który oberwał.Naviedzony pisze:Ale musi wybrać tak, żeby było jak najbardziej po równo, a nadwyżki się rozlosowuje.5. Przeciwnik wybiera.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Vallarr pisze:Nie
Najpierw zorientuj się w temacie a dopiero pozniej sie wypowiadaj bo mieszasz bez sensu...
Zgodnie z tym marsz wygląda tak: 2x(Mx2) wiec mając M10 mozesz marszować 40.Czar Lore of light # 6 wg FAQa do podręcznika głównego podwaja Movement Allowance – 10 co z kolei, według FAQ do Skavenów, rozumiane jest jako suma tego, ile się poruszasz, a nie wartość współczynnika (M). Stąd nie obowiązuje limit maksymalnej wartości 10.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Niemniej jednak Twoja wypowiedź byłą myląca oraz, co tu dużo mówić, głupia i złośliwa.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
czy w jakikolwiek sposób można utracić poganiaczy z hydry?
+1.Dokładnie.Andrzej pisze:Niemniej jednak Twoja wypowiedź byłą myląca oraz, co tu dużo mówić, głupia i złośliwa.
Tak, masz to nawet napisane w opisie "monster and handlers"Murmandamus pisze:czy w jakikolwiek sposób można utracić poganiaczy z hydry?
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Nie przypominam sobie, żeby był jakiś sposób.Murmandamus pisze:czy w jakikolwiek sposób można utracić poganiaczy z hydry?
Rozkminiałem to kiedyś, ale zasady, które na to pozwalają są trochę naciągane.Laik pisze:kiedyś można było ich wysnajpować...
nie wiem czy coś się zmieniło
No a jak hydra by zebrała z mortara na przykład ? to co się dzieje z poganiaczami ?? nie zbierają??
Nie zbierają.
W zwykłych Monsters & Handlers rany na 5+ idą w poganiaczy, więc mogą oni zejść, ale Hydra ma w Erracie zapisek, że wszystko, co mogłoby pójść w poganiaczy, idzie w Hydrę. A fragment z RB dość jasno imo zabrania nawet snajpowania handlersów:
W zwykłych Monsters & Handlers rany na 5+ idą w poganiaczy, więc mogą oni zejść, ale Hydra ma w Erracie zapisek, że wszystko, co mogłoby pójść w poganiaczy, idzie w Hydrę. A fragment z RB dość jasno imo zabrania nawet snajpowania handlersów:
In addition the handlers cannot be charged, attacked or otherwise affected separately from their monster.
dobra nie jesteśmy z kumplem początkujący ale mamy jakieś zaćmienie. White Lionsi mają Forest Strider, czyli nie muszą robić Dangerous Terrain Test w lesie. Ale przecież inna piechota też nie musi?
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Gówno prawda. Najpierw briona potem stead of shadows, jak nie znasz zasad to zadawaj w tym dziale pytania a nie udzielaj odpowiedzi.Vallarr pisze:Niediuk pisze: 4. czy birona może pomnożyć movement, gdzieś w uściśleniach jest napisane, że może. Czyli jak mam M 10 i rzucę na ten unit Bironkę to może maszerować w pierszej turze na 40 cali ? czy jak>?