Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
Tak, ale w jeden cel.
Witam wszystkich, na tym forum i w tym systemie jestem calkowicie zielony, ale w bitewniaki gram juz troche.
Po ostatnich zawirowaniach w 40tce zastanawiam sie nad zabawa w kwadratowe podstawki, zwlaszcza ze niesamowicie podobaja mi sie modele Bloodsil Island:
http://titan-forge.com/fantasy_miniatur ... ail_island
Pytanko teraz, czy wykorzystujac tylko i wylacznie te modele, da sie zrobic grywalne rozpiski Ogrow ?
Nie musialoby to gniesc, interesuje mnie, aby nie stanowic typowego fraga na turnieju.
Po ostatnich zawirowaniach w 40tce zastanawiam sie nad zabawa w kwadratowe podstawki, zwlaszcza ze niesamowicie podobaja mi sie modele Bloodsil Island:
http://titan-forge.com/fantasy_miniatur ... ail_island
Pytanko teraz, czy wykorzystujac tylko i wylacznie te modele, da sie zrobic grywalne rozpiski Ogrow ?
Nie musialoby to gniesc, interesuje mnie, aby nie stanowic typowego fraga na turnieju.
Da się ale premiera Marunów dopiero będzie na DMP i ETC
taki spoiler 
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 5676_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 5676_n.jpg
Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all
Da się złożyć silną rozpiskę (według mnie najsilniejszą
). Dzięki uprzejmości Titan-Forge będę miał całą armię na DMP i ETC.

Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
- Król Goblinów
- Wodzirej
no żeż.. przecież modeli w armii nie będę zmieniał.. eh, damn you ,Maryś!
Siemka, mam pare pytan co do ogrow itp.
1. Mam dylemat nad zbieraniem 2 armii: chodza mi poglowie ogry, bretka i krasnale. Moze byscie mi Ogrowi Generalowie w jakis sposob do ogrow bardziej przekonali?:]
2. Mam do wydania 440zl, i co moglbym za to kupic by armia zblizala sie do 1k-1,5k. Mysle nad batalionem + co jeszcze :].
3. Jak mniejwiecej wygladaja bitwy ogrami.
Dziekuje za pomoc i Pozdrawiam. (Przeprasam ze nie ma polskich znakow ale pisze z tele.)
1. Mam dylemat nad zbieraniem 2 armii: chodza mi poglowie ogry, bretka i krasnale. Moze byscie mi Ogrowi Generalowie w jakis sposob do ogrow bardziej przekonali?:]
2. Mam do wydania 440zl, i co moglbym za to kupic by armia zblizala sie do 1k-1,5k. Mysle nad batalionem + co jeszcze :].
3. Jak mniejwiecej wygladaja bitwy ogrami.
Dziekuje za pomoc i Pozdrawiam. (Przeprasam ze nie ma polskich znakow ale pisze z tele.)
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- ogry mają nowy podręcznik, więc przez następne 4-6 lat nie powinno się nic zmienić,palber pisze:Mam dylemat nad zbieraniem 2 armii: chodza mi poglowie ogry, bretka i krasnale. Moze byscie mi Ogrowi Generalowie w jakis sposob do ogrow bardziej przekonali?:
- w armii jest mało modeli co przekłada się na to, że szybko można zebrać i pomalować armie,
- z ogrów można dość łatwo zrobić ironów i bohaterów,
- są dość łatwa armią do gry dla początkującego gracza,
Mournfangi są bardzo silne a z części jakie zostają po ich złożeniu zrobisz z ogrów ironówpalber pisze:2. Mam do wydania 440zl, i co moglbym za to kupic by armia zblizala sie do 1k-1,5k. Mysle nad batalionem + co jeszcze :].
Zwykle biegniesz jak najszybciej do wroga, jeżeli cie nie zatrzyma/wystrzela to powinieneś rozwalić go w walce wręcz.palber pisze:3. Jak mniejwiecej wygladaja bitwy ogrami.
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."
Zwykle, ale są też dodatkowe opcjeKamil.Sz pisze: Zwykle biegniesz jak najszybciej do wroga, jeżeli cie nie zatrzyma/wystrzela to powinieneś rozwalić go w walce wręcz.

Jako atrakcję możesz snajperować bohaterów, warzywić magów, strzelać z działa

Wisła Kraków.
Ostatnio grałem właśnie na heaven, klocek ironów i mourfangów szedł nawet blisko siebie, rzuciłem przerzut jedynek na oba oddziały. To co później się działo to masakra.Pająk pisze:5 tylko jak masz heaven
Mam pytanie co do DragonHide'a, kiedy uwalniam zionięcie? W RB jest napisane, że w swojej inicjatywie, czyli mówię, że w tej turze odpalam zionięcie i przeciwnik ma ASL, dobrze zrozumiałem?

Zionięcie z inicjatywą Mournfagów, więc musisz zadeklarować przed uderzaniem Mournfangami. Owszem przeciwnik ma ASL od momentu gdy odpalisz banner, ale z uwagi na I2 Mourfangow najczęściej w 1 turze już zdążył swoje ataki wyprowadzić, zanim zdążyłeś odpalić banner. Więc efektywnie działa dopiero w 2 turze kombatu.jawor pisze: Mam pytanie co do DragonHide'a, kiedy uwalniam zionięcie? W RB jest napisane, że w swojej inicjatywie, czyli mówię, że w tej turze odpalam zionięcie i przeciwnik ma ASL, dobrze zrozumiałem?
Jest jeszcze opcja, że podjeżdżasz marszem pod wroga, wystawiasz się na szarże i ziejesz - wróg w swojej turze ma ASL więc jak zaszarżuje to najpierw zbierze na twarz ataki Mournfangów. Ale ta opcja pozbawia cie impaktów i przerzutów jedynek.