Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Re: Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65

Post autor: Azurix »

Marks pisze:Azurix

A czy ja mówię, że to czyjakolwiek wina? Krytykuję tylko pewne myślenie, które dopuszcza przegięcia, ale tylko po swojej stronie. EOT
I ja także krytykuję ten przedmiot. Zależało mi na efekcie Loremaster Cloaka, który sam w sobie nie jest przegięty, biorąc pod uwagę, że nie był w ogóle ograniczany na Euro, a i tak rzadko kiedy ktoś nim grał. Zrobili tutaj zupełnie to samo co z Vargheistami w VC, którzy są świetną jednostką flankującą i manewrową, ale dostali Frenzy. Nienawidzę tendencji, gdzie daje się fajny i wyważony przedmiot, a jednocześnie pakuje się do niego zasadę, która jest zerojedynkowa :?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Ja tam wolę książkę i scrolla lubię sobie poczarować :) Dla bannera widzę jedno zastosowanie - przeciwko kraśkom kolegi, bo bez BoSa i bajerów, przy starych zasadach antymagii i nielimitowanych scrollach przebić się magią przeciwko kraśkom będzie graniczyło z cudem. Poza tym chciałbym zobaczyć jego minę jak walnie mi ze swojej ukochanej płonącej, magicznej katapy z s5 w klocek... a tu ward 2+ :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Belaner7 pisze:Ciii, nie podpowiadaj. Wybór wydaje się dość prosty...
No nie wiem :( ja bym miał problem z takim wyborem, spooory :P
Z jednej strony ani nie poczarujemy zbytnio, ani nie mamy dobrej antymagi ale za to coś, co może z użyciem mózgu niemowlęcia wygrać bitwę :P a z drugiej strony, już znowu czarujemy, potężnie dispelujemy ale aż żal nie brać czegoś tak fajnego :D
Jakby było coś takiego to wtedy raczej arcymag nie jest konieczny, lepszy wtedy smok, ale znowu, brak scrola i naprawdę kiepska antymagia...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Azurix pisze:Wchodzę sobie na Wikipedię i czytam:"Feniks miał mieć wielkość i wygląd orła ze złoto-czerwonym upierzeniem." co oznacza, że dla mnie pomalowanie Orła na takie kolory nie robi z niego Papugi, ale właśnie Feniksa. Jednak na to wpadłem już dawno tak samo, jak i każdy inny gracz HE.
Azurix pisze:Myślałem po prostu, że znalazłeś w sieci jakiś konkretny model Feniksa, a nie Orła do przemalowania ;)
Okey, jeśli zalezy ci na odwrotności czyli orła, którego producent figurki nazwał feniksem to jest np. takie coś:

http://www.reapermini.com/Miniatures/ph ... test/03001
http://www.miniature-giant.com/phoenix- ... -1021.html
albo
http://m.miniaturetrading.com/?action=s ... rds_lang=1&=&=
http://www.hakubia.com/ivrit/product.php?id=166&cat=51
albo ;P
http://www.shopping.com/Schleich-Phoeni ... /info?sb=1

To co mi się rzuciło w oczy ;P

Oferta ptaszysk jako orły ogólnie jest na tą chwilę bogatsza w ciekawe modele niż oferta ptaszysk z wpisaną nazwą feniks ;P
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2013, o 13:46 przez Kal_Torak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Azurix pisze:Zależało mi na efekcie Loremaster Cloaka, który sam w sobie nie jest przegięty, biorąc pod uwagę, że nie był w ogóle ograniczany na Euro, a i tak rzadko kiedy ktoś nim grał.
był w KAŻDEJ liczącej się rozpie HE :)
F.N.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Kal_Torak pisze:
Azurix pisze:Wchodzę sobie na Wikipedię i czytam:"Feniks miał mieć wielkość i wygląd orła ze złoto-czerwonym upierzeniem." co oznacza, że dla mnie pomalowanie Orła na takie kolory nie robi z niego Papugi, ale właśnie Feniksa. Jednak na to wpadłem już dawno tak samo, jak i każdy inny gracz HE.
Azurix pisze:Myślałem po prostu, że znalazłeś w sieci jakiś konkretny model Feniksa, a nie Orła do przemalowania ;)
Okey, jeśli zalezy ci na odwrotności czyli orła, którego producent figurki nazwał feniksem to jest np. takie coś:

http://www.reapermini.com/Miniatures/ph ... test/03001
http://www.miniature-giant.com/phoenix- ... -1021.html
albo
http://m.miniaturetrading.com/?action=s ... rds_lang=1&=&=
http://www.hakubia.com/ivrit/product.php?id=166&cat=51
albo ;P
http://www.shopping.com/Schleich-Phoeni ... /info?sb=1

To co mi się rzuciło w oczy ;P

Oferta ptaszysk jako orły ogólnie jest na tą chwilę bogatsza w ciekawe modele niż oferta ptaszysk z wpisaną nazwą feniks ;P
No i te modele są żałosne. Sam też je widziałem ;)

Kosa pisze:
Azurix pisze:Zależało mi na efekcie Loremaster Cloaka, który sam w sobie nie jest przegięty, biorąc pod uwagę, że nie był w ogóle ograniczany na Euro, a i tak rzadko kiedy ktoś nim grał.
był w KAŻDEJ liczącej się rozpie HE :)
Sam go używałem, ale u nikogo innego jeszcze nigdy nie spotkałem, choć to może ma związek z moim brakiem doświadczenia z Euro i Masterami. Pytanie tylko, czy sam efekt Loremaster Cloaka jest mocny, skoro nie jest na Euro w żaden sposób przycinany? ;)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Porównaj i sobie odpowiedz:

-obsidian lodestone: MR3->45pkt
-Loremasters Cloak: MR5->40pkt

;)

Był zawsze na arcymagu... ZAWSZE :D
F.N.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

[quote="Kosa"][quote="Belaner7"]Ciii, nie podpowiadaj. Wybór wydaje się dość prosty...[/quote]

No nie wiem :( ja bym miał problem z takim wyborem, spooory :P
Z jednej strony ani nie poczarujemy zbytnio, ani nie mamy dobrej antymagi ale za to coś, co może z użyciem mózgu niemowlęcia wygrać bitwę :P a z drugiej strony, już znowu czarujemy, potężnie dispelujemy ale aż żal nie brać czegoś tak fajnego :D
Jakby było coś takiego to wtedy raczej arcymag nie jest konieczny, lepszy wtedy smok, ale znowu, brak scrola i naprawdę kiepska antymagia...[/quote]

Też prawda, że magię mamy w zasadzie ostro pociętą. Poza bookiem nic ciekawego w zasadzie, jakiś gość z sygnaturkami, ok, ale może nie być kości. Z tym że banner po prostu wygrywa bitwy sam, co jest absurdalne. Wtedy zamiast magii proponuję wykorzystać wszystkie zasady banneru, czyli wrzucić smoka zamiast arcymaga.
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2013, o 13:53 przez Belaner7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Bestialski_Brokuł pisze:Poza tym chciałbym zobaczyć jego minę jak walnie mi ze swojej ukochanej płonącej, magicznej katapy z s5 w klocek... a tu ward 2+ :)
Elfy szykują się do odebrania Kurduplom swojej słynnej Korony, którą stracili w Wojnie o Brodę :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Kal_Torak
Masakrator

Azurix pisze:No i te modele są żałosne. Sam też je widziałem ;)
Dokładnie ;P

Dlatego przynajmniej w moim przypadku pozostaje znależć ładne ptaszysko bez nazwy feniks w opisie figurki albo wystawić coś pasującego klimatem do HE jak smok/drejk czy gryf. Można też poczekać i moze za jakiś czas gamezone, avatar of wars, Raging Heroes, titan forge lub inny konkurent wyda jakąś fajną figurkę feniksa z feniksem w nazwie ;P.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Kal_Torak pisze: Dlatego przynajmniej w moim przypadku pozostaje znależć ładne ptaszysko bez nazwy feniks w opisie figurki
A masz zamiar w jakikolwiek sposób konwertować takie ptaszysko? Pytam bo nie wiem czy wystawienie "Orła" po prostu pomalowanego na Złoto-Czerwono nie będzie oznaczało Proxa i nie skończy się zdjęciem modelu ze stołu? :?

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Dla mnie prox. ;)

Musisz się po prostu przekonać, ja byłem zrozpaczony i bardzo smutny gdy wyciekło pierwsze zdjecie tych feniksów...
Ale nie są złe, wydają się być bardzo spore, więc orzeł nie przejdzie.
Wydają się tez po dalszej analizie nie być takimi płaszczkami jak na pierwszy rzut oka... będą fajne, a frost fenix ma zajebiaszczą moc, ognisty taki se, za drogi.
F.N.

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Kosa ty pałergejmerze :wink: Ja zamierzam mieć po 1 z każdego rodzaju. A jeźdźca z 1 feniksa połączę z orłem z rydwanu i wreszcie będę miał nobla na orle :D

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Kosa pisze:Dla mnie prox. ;)

Musisz się po prostu przekonać, ja byłem zrozpaczony i bardzo smutny gdy wyciekło pierwsze zdjecie tych feniksów...
Ale nie są złe, wydają się być bardzo spore, więc orzeł nie przejdzie.
Wydają się tez po dalszej analizie nie być takimi płaszczkami jak na pierwszy rzut oka... będą fajne, a frost fenix ma zajebiaszczą moc, ognisty taki se, za drogi.
Czekam aż zobaczę te modele na żywo. Do tej pory nie chcę ich kupować, ale robić sobie własne modele. Jak zobaczę je na stole to możliwe, że się przekonam :)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Kosa ty pałergejmerze Ja zamierzam mieć po 1 z każdego rodzaju. A jeźdźca z 1 feniksa połączę z orłem z rydwanu i wreszcie będę miał nobla na orle
jestem klimaciarzem 8) jakbym miał czerwone HE to wziąłbym ognistego, ale że mam biało-niebieskie, nie mam wyboru :P

A taka ciekawostka... jeśli czempioni będą mogli brać przedmioty, to nasz bound spel na czempa DP/PG i podbijamy sobie warda ;)
Reaver bow na czempionie WL też fajnie może wyglądac :lol2:

Jutro chyba booki będa już w sklepach, co nie? Do wygladu tylko.
F.N.

Kal_Torak
Masakrator

Azurix pisze:
Kal_Torak pisze: Dlatego przynajmniej w moim przypadku pozostaje znależć ładne ptaszysko bez nazwy feniks w opisie figurki
A masz zamiar w jakikolwiek sposób konwertować takie ptaszysko? Pytam bo nie wiem czy wystawienie "Orła" po prostu pomalowanego na Złoto-Czerwono nie będzie oznaczało Proxa i nie skończy się zdjęciem modelu ze stołu? :?
Ja nie mam zamiaru konwertować ptaszyska bo wystawie lodowego albo ognistego smoka ;P. Oczekiwałem drejków i będę miał swoje drejki ;P

Nikt napewno nie czepnie się za wystawienie orła pomalowanego w feniksowe barwy, bo jak sam zauwazyłeś feniks to jest kolorowy orzeł ;P. Niektóre orły sa wielkości smoków - zatem z tym tez nie ma problemu. Np. na tym forum była osoba z fajną konepcja armii Caledoru i zamiast wielkich orłów wystawiała małe smoki. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której ktokolwiek miałby zdjąć ze stołu te modele. Na turniejach gracze potrafią używać całych armii złożonych z figurek innych producentów - tu też nie ma problemu. Wymagane jest jedyne, aby figurka reprezentująca jakąś jednostkę z army booka nie została pomylona z inną na stole. Ogólnie jeśli to będzie ptaszysko pomalowane w odpowiednie barwy reprezentujące feniksa, w dodatku ten model będzie się wyrózniał modelem na tle innych zwykłych orłów na stole - to nie ma szans, żeby ktoś pomylił te modele - bo model jasno i wyraźnie sugeruje, że to nie zwykły orzeł tylko feniks pełną gębą ;P

Chyba najbardziej ekonomiczną i jednoczesnie zjadliwą w wyglądzie wersją alternatywy dla feniksów to wystawienie gryfa z wyspy krwi ;P. Chodza średnio po 20 zł ;P

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

No to chętnie poczekam na świetnego feniksa skonwertowanego z takich hmmm zastępników ;)
Stawiam browarka jeśli to będzie naprawdę dobra robota...

Bo znając naszą scenę turniejową to będzie mnogo fenikso-orłów-gryfów i nie wiadomo czego jeszcze :?

Nawet ja się o to nie pokuszę a wystawiałem smoczki z WM jako orły ale to pasowało... a za feniksa moim zdaniem nic nie przejdzie innego oprócz samego feniksa, ale to moje zdanie :)

edit:
jeszcze trzeba będzie przeczytac fluff feniksa w booku... bo to może być inny feniks niż ten nas wyciagnięty z naszych tutaj ludzkich mitów i legend gdzie on to jest kolorowym orłem ;)
Elfickie feniksy wcale takie nie muszą być.

A nawet zwyczajny orzeł może nim być jak piszesz Kal_Torak, gdyż feniksy będą na rydwanowych, orły na 50, więc nikt i tak się nie pomyli ;) ;)
F.N.

Kal_Torak
Masakrator

Kosa pisze:Nawet ja się o to nie pokuszę a wystawiałem smoczki z WM jako orły ale to pasowało... a za feniksa moim zdaniem nic nie przejdzie innego oprócz samego feniksa, ale to moje zdanie :)
Jeśli wystawienia smoków jako orły pasowało, a wystawianie orlów jako feniksów już nie - to sorry ale to cholernie "subiektywne" odczucie ;P.

Przykładowo dla mnie większą rację bytu jest wystawienie ładnego modelu orła pomalowanego w ogniste barwy (samo pomalowanie może wystarczyć aby dany model był bardziej feniksowaty od feniksów GW) - tutaj bardziej opieram się na "logicznym skojarzeniu", że feniks to orzeł tylko nietypowo upierzony - zaś efekty specjalne w postaci jakiś ogni czy posypanie orła płatkami śniegu - to już kwestia gustu jak bardzo mój feniks ma być "bajkowy" albo "high fantasy" ;P. W tym porównianiu orzeł jako smoczek - jest cąłkowitym zastąpieniem modelu - oczywiście sama koncepcja mi się bardzo podobała i miło ją wspominam ;P.

No w każdym bądź razie ja sobie nie wyobrażam feniksa w armii HE. Smok must have ;P. W tym znaczeniu drejki dla mnie bardziej pasują do armii, w takim samym znaczeniu jak dla Ciebie lepiej pasowały smoczki zamiast orłów ;P

Wywiązuję się co prawda wyskusja o gustach, ale chyba taka "zdrowa". Grunt, aby ktoś nie zmuszał się przypadkiem do średnio mu podobających się feniksów made in GW, tylko ze strachu, że ktoś podczas gry zacznie mu pyskować że to proxy i zmusi do zabrania figurek ze stołu, jaką wizję np. przedstawił Azurix.
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2013, o 14:45 przez Kal_Torak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

bo ja to patrzyłem ze względu na statystyki:

taki maluteńki smoczek-odginaczka, idealnie pasował do 3W i 4T i 4S. Mało istotny model tak po prawdzie, nie wyróżniajacy się na polu bitwy :)

A fenikso-smok... to już jest duże coś, coś co przykuwa uwagę, jak moze statystykowo pasowałby na frost fenixa ale ognisty już raczej nie. Ale każdy ma swój gust, jeśli mu to na turniejach przejdzie... nie ma problemu dla mnie :)

Ale właśnie mi się te feniksy spodobały :D
A tak btw. wspólna szarża SD i frosta i jakaś wojenna rozpierducha się robi :D ;) jeśli SD ma 7T... czyli w zasadzie 8...
F.N.

Kal_Torak
Masakrator

Kosa pisze:bo ja to patrzyłem ze względu na statystyki:

taki maluteńki smoczek-odginaczka, idealnie pasował do 3W i 4T i 4S. Mało istotny model tak po prawdzie, nie wyróżniajacy się na polu bitwy :)

A fenikso-smok... to już jest duże coś, coś co przykuwa uwagę, jak moze statystykowo pasowałby na frost fenixa ale ognisty już raczej nie. Ale każdy ma swój gust, jeśli mu to na turniejach przejdzie... nie ma problemu dla mnie :)
Tak jak napisałeś feniks Frost ma statystyki w zasadzie standardowego smoka - 6T, 6S etc.

Rozumiem, że sugerujesz się statystykami. W zasadzie ja też. Dlatego mogę skorzystać z Twojego przykładu i jeśli będę chciał wystawić ognistego smoka jako ognistego feniksa to skorzystam z mniejszego modelu smoka (średniego?), na tej samej zasadziej jak dostosowałeś skalę smoków do skali orłów ;P. Taadam i gitara gra ;P

ODPOWIEDZ