Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
a co z Dzikimi Orkami, które przegrały walkę i straciły Szał...
mogą korzystać z Warda (Tatuaże) i z Parry Save'a?
mogą korzystać z Warda (Tatuaże) i z Parry Save'a?
pozatym jak jestes frenzy nie masz parry
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
1. Jak wygląda walka z RL w którego obsłudze jest Bully? Czy przeciwnik musi deklarować że X ataków idzie w gobliny a Y w bullego? czy schodzi on jako ostatni?
2. W którą stronę patrzy fanatyk, tzn gdzie ma swojego front arca?
2. W którą stronę patrzy fanatyk, tzn gdzie ma swojego front arca?
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Frenzy nie daje warda, warda daja tatusy.
Jak ork traci frenzy, nie szoruje skóry kamieniem, aby się pozbyć tatuaży.
Tatusy to osobna zasada u dzikusów, nie związana z szałem.
Więc owszem, jak dasz im tarcze i chope, to możesz z parry skorzystać gdy szał już stracą. Ale to dalej ward na 6+, tak samo jak tatuaż, ale możesz skorzystać z jednego z nich.
Ad katerek.
W obu pytaniach nie ma uściśleń. Ja przyjąłem ze znajomymi, że przeciwnik deklaruje w kogo idą ataki i ile, czy w orka, czy w goblina i nadwyżka przepada.
Co do fanatyka, nie ma chyba modeli na okrągłych podstawkach (tych w ogóle jest malutko), które miały by określone arcsy. Myślę że rozwiązanie które podał nindza77, mianowicie jeśli trzeba popchnąć do przodu, to względem pola bitwy.
Jak ork traci frenzy, nie szoruje skóry kamieniem, aby się pozbyć tatuaży.
Tatusy to osobna zasada u dzikusów, nie związana z szałem.
Więc owszem, jak dasz im tarcze i chope, to możesz z parry skorzystać gdy szał już stracą. Ale to dalej ward na 6+, tak samo jak tatuaż, ale możesz skorzystać z jednego z nich.
Ad katerek.
W obu pytaniach nie ma uściśleń. Ja przyjąłem ze znajomymi, że przeciwnik deklaruje w kogo idą ataki i ile, czy w orka, czy w goblina i nadwyżka przepada.
Co do fanatyka, nie ma chyba modeli na okrągłych podstawkach (tych w ogóle jest malutko), które miały by określone arcsy. Myślę że rozwiązanie które podał nindza77, mianowicie jeśli trzeba popchnąć do przodu, to względem pola bitwy.
Nie przypadkiem kaszkiet względem FQ działa na fanole tak jakby widziały we wszystkie strony?
Więc idąc tą drogą fanol widzi we wszystkich kierunkach
Więc idąc tą drogą fanol widzi we wszystkich kierunkach
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Fanol to goblin z dużym ciężarkiem który się kręci wokół własnej osi.
Więc myśląc logicznie i patrząc na to logicznie fanol widzi wszystko bo się kręci.
I nie da się określić gdzie znajduje się przód fanola, podobnie jest z określaniem miejsca gdzie znajduje się elektron który krąży wokół atomu.
Umownie się przyjmuje, że gdzieś jest ten elektron, dlatego umownie przyjmujemy że fanol patrzy gdzie chce i idzie gdzie chce.
Więc fanol może patrzeć na jednego przeciwnika a tak naprawdę przesuwać się w stronę drugiego(taka zmyła
)
Więc myśląc logicznie i patrząc na to logicznie fanol widzi wszystko bo się kręci.
I nie da się określić gdzie znajduje się przód fanola, podobnie jest z określaniem miejsca gdzie znajduje się elektron który krąży wokół atomu.
Umownie się przyjmuje, że gdzieś jest ten elektron, dlatego umownie przyjmujemy że fanol patrzy gdzie chce i idzie gdzie chce.

Więc fanol może patrzeć na jednego przeciwnika a tak naprawdę przesuwać się w stronę drugiego(taka zmyła

"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
- Aron_Banalny
- Masakrator
znów pytanie o squigherd. w close combacie kto dostaje? najpierw schodzą gobliny? czy deklaruje się w kogo ida ataki, a co jeżeli w 1 szeregu sa tylko gobliny i walka toczy się od frontu?
Przeciwnik kieruje ataki tam gdzie może. Jeśli w 1 szeregu są same gobliny, musi po nich bić.
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
witam, moje pytanko jest takie- mianowicie załóżmy, że atakują mnie fanatycy, których wcześniej wypuściłem- czy mogę zrobić stand and shoot? I czy przeciwnik na którego ich wypuściłem albo sami wybiegli też może ich zestrzelić?
- Infernal Puppet
- Masakrator
Niet, fanatyk po prostu leci i gwałci wszystko po drodze
. Można natomiast próbować w pełnoprawnej fazie strzelania
.

Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

Nie i nie (nie moze zastrzelic w rekacji S&S, ale moze do nich normalnie strzelac w fazie strzelania. Ty nie mozesz w ogole strzelac do swoich fanatykow).Matijjos pisze:witam, moje pytanko jest takie- mianowicie załóżmy, że atakują mnie fanatycy, których wcześniej wypuściłem- czy mogę zrobić stand and shoot? I czy przeciwnik na którego ich wypuściłem albo sami wybiegli też może ich zestrzelić?