kilka pytań początkującego

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

Re: kilka pytań początkującego

Post autor: DiabliQ »

jeśli mam upiornego króla na nocnej marze w kropierzu i dokupiłem mu lance i zamieniłem na magiczna dającą flaming ataki czy mogę dać mu jeszcze magiczna bron ręczna np. miecz królów?
Obrazek

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Możesz mieć jedną broń magiczną na bohaterze.
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

Teoretycznie w bestiach masz arkan który jest bronią, więc możesz mieć 2 magiczne bronie ale nikt tej luki jeszcze nie wykorzystał.

Awatar użytkownika
galahar
Mudżahedin

Post autor: galahar »

Nie jest przypadkiem tak, że jak się chce magiczną lance to nie trzeba wykupować zwykłej lancy?

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

To wtedy musiałbyś kupić zwykłą tarcze jeżeli chciałbyś magiczną...

P.S. A kto w ogóle jeszcze gra Bestiami?

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Niedlugo i tak bedzie nowy podrecznik :)

Awatar użytkownika
galahar
Mudżahedin

Post autor: galahar »

A ja mam pytanie. Żeby kupić Flayed Hauberk wampirowi to muszę wykupić Avatar of death? I czy mogę rzucać czary?

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Nie musisz wykupywać Avatara.
Możesz rzucać czary.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Jako że na forum WoCh nie dostałem odpowiedzi to:
1)Czy jeżeli dam magowi Wielooki Chełm (asf, głupota) to będzie on działał na rydwan (który będzie mountem)?
2) ...
3) DP może być generałem armii?

Why so serious? ;)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Czy jeśli bohater wchodzi do oddziału jest automatycznie dostawiany do pierwszego szeregu? Myślę o sytuacji kiedy nie starcza mu mv ani 2x mv żeby to zrobić korzystając tylko z własnego ruchu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Nie.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Kalesoner
Szczur Królów

Gdzie wtedy należy wystawić bohatera i kiedy może przejść do 1 szeregu w kolejnych fazach?
Obrazek

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

W środku oddziału (tam gdzie dojdzie)

W swojej fazie ruchu (kolejnej)

Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

Post autor: DiabliQ »

w rulebook'u ze skull pas'a pisze: "Aby dołączyć się do jednostki, Postać musi poruszyć się tak, by zetknąć się z jednostką. Po przyłączeniu się do jednostki, Postać zostaje automatycznie umieszczona w pierwszym szeregu (...)"
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

DiabliQ pisze:w rulebook'u ze skull pas'a pisze: "Aby dołączyć się do jednostki, Postać musi poruszyć się tak, by zetknąć się z jednostką. Po przyłączeniu się do jednostki, Postać zostaje automatycznie umieszczona w pierwszym szeregu (...)"
W takim razie jakie jest uzasadnienie odpowiedzi JJ'a? I która odpowiedź jest poprawna?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

1. Ile maksymalnie Steam Pointów może wygenerować Steam Tank? Wiem jak działają, ale nie mam armybooka, żeby sprawdzić (konkretnie chcę wiedzieć na ile może szarżować).

2. Co się dzieje jeśli oddział otoczony z trzech stron zostanie zbreakowany - ucieka od największego US-a, czy tego kto zadał mu najwięcej ran, czy jeszcze coś innego? A jeśli by wynikało, że przebiega przez inne jednostki (z którymi był w cc np. jeśli był otoczony ze wszystkich stron) o US>4, jest niszczony?

3. Pojedynczy bohater breakuje i dogania dziesiątkę Men-at-arms.. Niszczeni, czy musiałby mieć US>4? Czy też może zapis o US>4 tyczy się tylko unitów w które się wpada, a nie goniących?

Nie mam RB pod ręką niestety. Z góry thx.

@DOWN
No to grałem zgodnie z zasadami, wątpliwości rozwiane. Dzięki
Ostatnio zmieniony 31 sie 2009, o 18:42 przez Kervyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Queek.

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

1. Max 5 Steam Pointów
2. Ucieka od największego US. Nie jest niszczony, jeżeli przebiega przez oddziały z którymi walczył.
3. Jeżeli dogania to niszczy, US jest w tym przypadku nieważny.

Kalesoner
Szczur Królów

To ja chciałbym ponowić pytanie, jako ze dostałem dwie sprzeczne odpowiedzi, jedną od JJ'a, któremu generalnie ufam jeśli chodzi o zasady, a drugą zupełnie inną popartą cytatem z podręcznika.

Czy jeśli bohater wchodzi do oddziału jest automatycznie dostawiany do pierwszego szeregu? Myślę o sytuacji kiedy nie starcza mu mv ani 2x mv żeby to zrobić korzystając tylko z własnego ruchu.
Jedy Knight pisze:Nie.
DiabliQ pisze:w rulebook'u ze skull pas'a pisze: "Aby dołączyć się do jednostki, Postać musi poruszyć się tak, by zetknąć się z jednostką. Po przyłączeniu się do jednostki, Postać zostaje automatycznie umieszczona w pierwszym szeregu (...)"
Obrazek

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

A w RB głównym jest, że nie może w ten sposób przebyć więcej niż wynosi wartość jego MV razy 2. Siedze u kolegi więc nie mam jak zacytować.

Why so serious? ;)

Zablokowany