Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: Duderson »

Przy okazji zamówienia ze strony Games Workshop lub też z ebaya - ale tam jest drogo.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
MatthewKorona
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MatthewKorona »

Dzięki za odpowiedź.
W takim razie zrobię od podstaw :)
Pzdr
Impossible is nothing.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Możesz tez uzyc samych emblematow na tarcze calkiem niezle to wyglada jak caly odzial ma takie "tarcze"

GarG
xYz

Awatar użytkownika
Egrim
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Egrim »

Witam
Jaka podstawke powinna miec Manticora? Kumpel upiera sie ze 50x50, ja ze 50x100 (mowa o manticorze pod zwyklego bochatera)

Dzieki
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Moja jest na 50x50 bo na takiej podstawce jest oryginalna, taka z 6 czy nawet 5 edycji. Na turniejach(jeszcze 7 edycji) przechodziło bez problemu.

Awatar użytkownika
ibniblis23
Kontakt:

Post autor: ibniblis23 »

w 5ed to byly w ogole na 40x40 ;) potem im uroslo do 50x50... teraz zgodnie z zasadami large monster jest na rydwanowce, czyli 50x100... choc 50x50 jeszcze ujdzie jesli nie chce sie komus przepodstawkowywac, ale jak sie robi nowa to warto zrobic te rydwanowke, niz pozniej zmieniac.
“Never underestimate the power of sheer, bloody-minded spite”

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

jak działa teraz pedant po autowondach z runfanga?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

teraz zgodnie z zasadami large monster jest na rydwanowce
Nie ma takiej zasady.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

Zależnie od siły właściciela runefanga (tak jak liczysz sejw od poisonów)

Awatar użytkownika
ibniblis23
Kontakt:

Jankiel pisze:
teraz zgodnie z zasadami large monster jest na rydwanowce
Nie ma takiej zasady.
W sumie true, games workshop nie wypuscil oficjalnego basing sheetu do 8ed... Zaczal poprostu wydawac large monstery na rydwanowkach ;p

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Mantysia wochu jest na 50x100, bo jest nowy model na takowej, a DElfowa jest na 50x50, bo taką ma oficjalny model.
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Egrim
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Egrim »

Shadar pisze:Mantysia wochu jest na 50x100, bo jest nowy model na takowej, a DElfowa jest na 50x50, bo taką ma oficjalny model.
Na turniejach tez tak jest, ze pozwalaja DE uzywac 50x50?

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Oficjalny model do DE ma 50x50, więc mają grać na 50x50. Koniec kropka. To tak samo jak ze smokami. DE i wampiry grają na nowych podstawkach, a wszyscy pozostali (których armie nie mają nowego modelu) grają na starych 50x50.
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Na turniejach tez tak jest, ze pozwalaja DE uzywac 50x50?
Na turniejach nie ma manticor ;)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
ibniblis23
Kontakt:

Shadar pisze:Oficjalny model do DE ma 50x50, więc mają grać na 50x50. Koniec kropka. To tak samo jak ze smokami. DE i wampiry grają na nowych podstawkach, a wszyscy pozostali (których armie nie mają nowego modelu) grają na starych 50x50.
oficjalny model DE smoka Beastlord Rakarth ma 40x40... czyli moge go tak wystawic? :>

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Jeśli go wystawiasz jako specjala - czemu nie?
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
ibniblis23
Kontakt:

Duderson pisze:Jeśli go wystawiasz jako specjala - czemu nie?
W teorii byl poprostu 'smokiem DE', dlaczego niemialbym go jako takiego wystawic na tej 40x40? Wydany przez GW i wszystko ladnie? ...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

ibniblis23 pisze:W teorii byl poprostu 'smokiem DE', dlaczego niemialbym go jako takiego wystawic na tej 40x40? Wydany przez GW i wszystko ladnie? ...
nie ladnie.
Modele należy wystawiać na takim rozmiarze podstawki, jaki jest dołączany przez GW do pudełka wraz z najbardziej aktualną wersją modelu.
Jak wystawisz go jako specjala i jest to jego najbardziej aktualny model to wystawiasz go na 40x40. Jeśli chcesz go wystawić jako zwyklego smoka to powinien mieć rydwanówkę bo taką podstawkę ma najbardziej aktualny black dragon.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
ibniblis23
Kontakt:

Arbiter Elegancji pisze: Jak wystawisz go jako specjala i jest to jego najbardziej aktualny model to wystawiasz go na 40x40. Jeśli chcesz go wystawić jako zwyklego smoka to powinien mieć rydwanówkę bo taką podstawkę ma najbardziej aktualny black dragon.
Czy w takim razie nie dotyczy to tez Mantykor?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Arbiter Elegancji pisze: Jak wystawisz go jako specjala i jest to jego najbardziej aktualny model to wystawiasz go na 40x40. Jeśli chcesz go wystawić jako zwyklego smoka to powinien mieć rydwanówkę bo taką podstawkę ma najbardziej aktualny black dragon.
źródło poproszę 8)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Zablokowany