Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
Przy okazji zamówienia ze strony Games Workshop lub też z ebaya - ale tam jest drogo.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
- MatthewKorona
- "Nie jestem powergamerem"
Dzięki za odpowiedź.
W takim razie zrobię od podstaw![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Pzdr
W takim razie zrobię od podstaw
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Pzdr
Impossible is nothing.
Możesz tez uzyc samych emblematow na tarcze calkiem niezle to wyglada jak caly odzial ma takie "tarcze"
GarG
GarG
xYz
- ibniblis23
- Kontakt:
w 5ed to byly w ogole na 40x40
potem im uroslo do 50x50... teraz zgodnie z zasadami large monster jest na rydwanowce, czyli 50x100... choc 50x50 jeszcze ujdzie jesli nie chce sie komus przepodstawkowywac, ale jak sie robi nowa to warto zrobic te rydwanowke, niz pozniej zmieniac.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
“Never underestimate the power of sheer, bloody-minded spite”
- ibniblis23
- Kontakt:
W sumie true, games workshop nie wypuscil oficjalnego basing sheetu do 8ed... Zaczal poprostu wydawac large monstery na rydwanowkach ;pJankiel pisze:Nie ma takiej zasady.teraz zgodnie z zasadami large monster jest na rydwanowce
Mantysia wochu jest na 50x100, bo jest nowy model na takowej, a DElfowa jest na 50x50, bo taką ma oficjalny model.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Oficjalny model do DE ma 50x50, więc mają grać na 50x50. Koniec kropka. To tak samo jak ze smokami. DE i wampiry grają na nowych podstawkach, a wszyscy pozostali (których armie nie mają nowego modelu) grają na starych 50x50.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
- ibniblis23
- Kontakt:
oficjalny model DE smoka Beastlord Rakarth ma 40x40... czyli moge go tak wystawic? :>Shadar pisze:Oficjalny model do DE ma 50x50, więc mają grać na 50x50. Koniec kropka. To tak samo jak ze smokami. DE i wampiry grają na nowych podstawkach, a wszyscy pozostali (których armie nie mają nowego modelu) grają na starych 50x50.
- ibniblis23
- Kontakt:
W teorii byl poprostu 'smokiem DE', dlaczego niemialbym go jako takiego wystawic na tej 40x40? Wydany przez GW i wszystko ladnie? ...Duderson pisze:Jeśli go wystawiasz jako specjala - czemu nie?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
nie ladnie.ibniblis23 pisze:W teorii byl poprostu 'smokiem DE', dlaczego niemialbym go jako takiego wystawic na tej 40x40? Wydany przez GW i wszystko ladnie? ...
Jak wystawisz go jako specjala i jest to jego najbardziej aktualny model to wystawiasz go na 40x40. Jeśli chcesz go wystawić jako zwyklego smoka to powinien mieć rydwanówkę bo taką podstawkę ma najbardziej aktualny black dragon.Modele należy wystawiać na takim rozmiarze podstawki, jaki jest dołączany przez GW do pudełka wraz z najbardziej aktualną wersją modelu.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- ibniblis23
- Kontakt:
Czy w takim razie nie dotyczy to tez Mantykor?Arbiter Elegancji pisze: Jak wystawisz go jako specjala i jest to jego najbardziej aktualny model to wystawiasz go na 40x40. Jeśli chcesz go wystawić jako zwyklego smoka to powinien mieć rydwanówkę bo taką podstawkę ma najbardziej aktualny black dragon.
źródło poproszęArbiter Elegancji pisze: Jak wystawisz go jako specjala i jest to jego najbardziej aktualny model to wystawiasz go na 40x40. Jeśli chcesz go wystawić jako zwyklego smoka to powinien mieć rydwanówkę bo taką podstawkę ma najbardziej aktualny black dragon.
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)