7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

No z tymi WE to może być różnie. Zależy też czy grasz rozpą turniejową czy składaną pod WE, bo to też inaczej.
P.S.
Czy ktoś kto ma bezpośrdni dostęp nowego booka może potwierdzić żę elfy mają ASF? Bo spotkałem się z kilkoma sobami które rzekomo widział booka i twierdzą że to ujda i że elfy będą zapwsze biły po inicjatywie. Już się w tym pogubiłem. No i może jakby skan tej części booka w której jest to napisane. Nawet nie cała strona tylko sam pasek gdzie to stoi.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Qbas pisze: Jestem graczem WE, ale tak obiektywnie rzecz biorąc, to z blessem się nie zgodzę. Jak 2, nawet 3 dyszkami GG chcesz rozwalić 4 bolty i 2 dychy ichnych archerów? Dobra - zwiadowcy, WW, ja to wszystko rozumiem.
Nie wspomnialem o rozwalaniu 4 boltow. Napisalem, ze po pierwszej turze nie powinno byc bolcow. A odnioslem sie cytatem do rozpiski, gdzie byly tylko dwa bolce i zadnych lucznikow. Chyba zgodzisz sie ze mna, ze dwa bolce raczej nie ciezko wyeliminowac grajac 3x10 GG i hailem?
Z 4 bolcami trzeba troche bardziej pokombinowac... Przy niekorzystnym terenie to moze byc nawet problem. Ale ogolnie, jak napisalem - da sie powalczyc.

Artemis - tak, kawalerie z T3 i Sv2+ lucznicy welficcy przerabiaja na mielone predzej, niz zdazyc powiedziec: "Szaaaarza". Szczegolnie mile widziani sa DP na bliskim zasiegu... hehehe... ;) Mowie o sytuacji, kiedy masz do dyspozycji 2 ciezkie, malo liczebne jednostki. Bo przy wiekszej ilosci juz jest trudniej, nie przecze.
Obrazek

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

Guard pisze:No z tymi WE to może być różnie. Zależy też czy grasz rozpą turniejową czy składaną pod WE, bo to też inaczej.
P.S.
Czy ktoś kto ma bezpośrdni dostęp nowego booka może potwierdzić żę elfy mają ASF? Bo spotkałem się z kilkoma sobami które rzekomo widział booka i twierdzą że to ujda i że elfy będą zapwsze biły po inicjatywie. Już się w tym pogubiłem. No i może jakby skan tej części booka w której jest to napisane. Nawet nie cała strona tylko sam pasek gdzie to stoi.
jak lubisz telenowele, seriale typu Lost, Prison Break itp to lepiej nie proś o odpowiedź, żyj w niepewności ;)

Gdzieś z 10-15 stron temu sa zdjęcia booka z polconu i jest zapis "all elves with this rule always strike first" czy jakoś tak a tą zasadę mają wszystkie elfy napisane

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

bless pisze:Artemis - tak, kawalerie z T3 i Sv2+ lucznicy welficcy przerabiaja na mielone predzej, niz zdazyc powiedziec: "Szaaaarza". Szczegolnie mile widziani sa DP na bliskim zasiegu... hehehe... ;) Mowie o sytuacji, kiedy masz do dyspozycji 2 ciezkie, malo liczebne jednostki. Bo przy wiekszej ilosci juz jest trudniej, nie przecze.

W turze 0?

Tak jak mówiłem - 1 tura, popychaczka i "Szaaaarża" :D
A choćby nawet było 30 strzałek z S3 to kawie z sv 2+ to może tyle... Spadnie ilu? 2,3 maks, a średnio jest ich koło 20. Grałem wiele razy z WE i wiem co mowie: mielą to 4 bolce Glade Guardów.

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris

Post autor: Qbas »

Co prawda to prawda. Chociaż nie wiem, gdzie i kiedy 20 DP na raz podjeżdża GG na bliski zasięg. Do tego wszystkie HoDA, modyfikatory i a nóż się spojrzysz, już nie ma DP. No ewentualnie z małą pomocą np. Tancerzy :wink:
Obrazek
Dyskusja na temat Euro 2009 pisze:
Ja się przewidziałem czy 23 - N.Ireland gra na ograch??
TIM GRONNEBERG - OGRES

Szkoci to klimaciarze :D

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Theoryhammer

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

a moze by tak ktos zagrał? bo mi sie niedobrze robi jak patrze na te wasze rozwazania...
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Asassello pisze:a moze by tak ktos zagrał? bo mi sie niedobrze robi jak patrze na te wasze rozwazania...
TheoryHammer jest dobry, jesli stosowany z umiarem. Jest to swego rodzaju dyskusja taktyczna. Ale oczywiscie domyslam sie, co Asasello ma na mysli mowiac, ze mu sie robi niedobrze. Dlatego nie kontynuuje watku.
Jak kiedys spotkam sie z ktoryms z moich dyskutantow na polu bitwy (WE vs HE) to potem mozemy pogadac o przebiegu i wyniku bitwy. To chyba bedzie mimo wszystko bardziej konstruktywne, niz nasze obecne przechwalki... :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Artemis pisze:
bless pisze:Artemis - tak, kawalerie z T3 i Sv2+ lucznicy welficcy przerabiaja na mielone predzej, niz zdazyc powiedziec: "Szaaaarza". Szczegolnie mile widziani sa DP na bliskim zasiegu... hehehe... ;) Mowie o sytuacji, kiedy masz do dyspozycji 2 ciezkie, malo liczebne jednostki. Bo przy wiekszej ilosci juz jest trudniej, nie przecze.

W turze 0?

Tak jak mówiłem - 1 tura, popychaczka i "Szaaaarża" :D
A choćby nawet było 30 strzałek z S3 to kawie z sv 2+ to może tyle... Spadnie ilu? 2,3 maks, a średnio jest ich koło 20. Grałem wiele razy z WE i wiem co mowie: mielą to 4 bolce Glade Guardów.
A ja z HE poniżej remisu nie schodzę, a zazwyczaj HE dostają solidny łomot. Ile będziecie się licytować ??
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

a mowiłem zeby skonczyc...

do wyjscia nowych HE juz niedługo - premiera ma byc 11.11.2007. wtedy zobaczymy.

a 17 listopada chce je dopuscic juz na turnieju lokalnym w Wa-wie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Relosu
Ja niepodawałem rospy pod we bo to bezsęsu,na turnieju nietylko je można spotkać.
Bless
Wiem że kontynułuję teoryhammera ale dlaczego twierdzisz że ty się pozasłaniasz a he się niepozasłaniają?tak jak ktoś napisał strzelaj sobie po kavaleri z 2+sejvem zamias to mięciutkich bolcy,no i jeszcze smok fruwa tu i tam,zależy gdzie będzie potrzebny,a lini piechoty i tak całej niewystrzelasz.A potem będzie z nią kłopot(cały czas mówie o rospisce ze smokiem rzecz jasna)

Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

Post autor: Fensir »

@ Asasello
Musi być równo 7 dni albo więcej dni od premiery, więc od 18 listopada będzie można na nich grać :)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Jak się nie podoba, to nie przychodź na turniej :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Gdzie to jest napisane?

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

Fensir pisze:@ Asasello
Musi być równo 7 dni albo więcej dni od premiery, więc od 18 listopada będzie można na nich grać :)
a ja bede grac odrazu jak dosane booka =P na turniejach tak samo.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Belaner7 pisze:Gdzie to jest napisane?
napisali gdzies to w jakims regulaminie ligi czy cos w tym rodzaju.

ogolnie to istnieja takie dokumenty na ktorych oparta jest cala liga, lista ligowa, LS itp - tylko ze nie jest to chyba zebrane do kupy i ogłoszone wszerz i wzdluz :)

a poza tym.. co mi zrobia jak zaczne grac na nowe HE wczesniej? po tygodniowej dyskusji i tygodniowym głosowaniu na LL moga mi co najwyzej nie zaliczyc turnieju :D

ale nie robmy offtopu - jak chcesz poczytac ciekawostki prawne to zajrzyj na forum LL na NG.

a ja zaczne testowac HE na mniejsze punkty - bo narazie wszyscy ukladaja rozpiski na 2k+.. a przciez około polowy masterów i turniejów w ogole jest na małe punkty (1350 - 1500)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

No ta armia na małe pkt będzie naprawde mocna

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

No ta armia na małe pkt będzie naprawde mocna

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

Bedzie az za bradzo. btw dotych co maja AB czy na mniej niz 2k trzeba 2 core czy 1 ? jak jeden to super wstawiam 10 lucznikow i core z glowy zostaje 1380 na Magow i specjale. btw maly smok(ten od dragon mage) moze zionanc ogniem ?? jak tak to jak normalny smok czy jakos inaczej ??

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Jest troche słabszy(ale T6 pozostał)zieje z S2 i panikuje,kosztuje 250,na mój gust da rade(tylko trzeba będzie grać nim ostrożnie),choć jeszcze niegrałem nim,zobaczymy po wyjściu booka jaka będzie sytuacjia,jak się niesprawdzi dam 3 magów i cooma na koniu

ODPOWIEDZ