Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: Shadar »

PiotrB pisze:
Arbiter Elegancji pisze: Jak wystawisz go jako specjala i jest to jego najbardziej aktualny model to wystawiasz go na 40x40. Jeśli chcesz go wystawić jako zwyklego smoka to powinien mieć rydwanówkę bo taką podstawkę ma najbardziej aktualny black dragon.
źródło poproszę 8)
Polskie uściślenia sędziowskie. Taa daam!! :mrgreen:
A mantysię jak najbardziej obowiązuje, tylko, że armia DE nie ma nowej mantykory, więc gra na starej podstawce ("gra" :lol2: ).
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
ibniblis23
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: ibniblis23 »

Shadar pisze: Polskie uściślenia sędziowskie. Taa daam!! :mrgreen:
A mantysię jak najbardziej obowiązuje, tylko, że armia DE nie ma nowej mantykory, więc gra na starej podstawce ("gra" :lol2: ).
Ale to sie nie nazywa Mantykora DE, tudziez Mantykora Chaosu, nie ma oddzielnej kategorii, jest jeden rodzaj Mantykory, a w nowej edycji wyszla tylko jedna i to na rydwanowej. Stara DE jest z 6 ed, dlatego nie widze roznicy z casus smoka DE z 5tej na 40x40. Jezeli sie kierujemy podstawka w pudelku. Dajmy na to, jesli zrobie konwersje - posadze herosa DE na nowej mantykorze, to czy wolno mi bedzie ustawic ja na podstawce 50x50 dlatego, ze inni tak graja?
“Never underestimate the power of sheer, bloody-minded spite”

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Tak! Do twojej armie NIE wyszedł nowy model! Mantykora w woch i w de to de facto dwie różne rzeczy. Niby staty, zasady i fluff takie same, ale są w innych armiach. Mimo, że wszyscy wiedzą, że jeśli do wochu wyjdzie nowy smok, to będzie na rydwanowej, to jednak obowiązuje podstawka od ostatnio wypuszczonego modelu, do tej konkretnej armii. Simple!
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Uściślenie jest Tylko wobec Smoka...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

GarG pisze:Uściślenie jest Tylko wobec Smoka...
Dlaczego?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
negro
Wałkarz

Post autor: negro »

master na pegazie jest fastem czy nie?

fast po złamaniu ucieka i zbiera sie jak po deklarowanej ucieczce ?

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

nie

nie
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
MatthewKorona

Post autor: MatthewKorona »

Ziomki, Fiery Breath u Hydry, mogę wykorzystać raz na każdą rundę np. po rozpatrzeniu normalnych ataków, czy raz na całą grę? Z góry dzięki za pomoc. :)
Impossible is nothing.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Jak każde zionięcie. Raz na grę, po inicjatywie.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

Jaką (wymiarową) podstawkę stosujecie pod Kocioł Krwi ? Chciałbym taką jakąś fajną sceniczną lecz nie chce przesadzić z wielkością :) Jak macie jakieś fajne linki lub fotki do swych prac to chętnie skorzystam :twisted:
Ostatnio zmieniony 28 cze 2012, o 09:00 przez Heptun, łącznie zmieniany 1 raz.
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

40x40 jest dość sensowne, jeśli się koncepcja nie mieści to polecam na 50x50.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
MatthewKorona

Post autor: MatthewKorona »

Która Errata do DE jest najnowsza? Ta?

http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... s_V1_3.pdf

Z góry dzięki za odpowiedź. :)
Impossible is nothing.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Jeśli jest na stronie gw i jest jedyna to chyba "Ta" :P
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

oddział z bohaterem dostaje buffa z kociołka, bohater wyszarżowuje z oddziału - korzysta z bonusu?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Bohater wyszarżowuje z oddziału, ktory na bannerze ma +1 Move. Liczymy bohaterowi +1 do szarży?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

imo liczymy - w momencie szarży korzysta on jeszcze z bycia w oddziale.

O ile się nie myle w chaosie jeżeli oddział dostał buff ze shrine’a i bohater wyjdzie to ma ten bonus…

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

+1 do move liczymy, co do boosta z kotla nie jestem pewien, natomiast herosi chaosu, ktorzy wyjda z zeshrinowanego unitu boostow nie dostaja.... To by bylo fajnie przegiete :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

to się dowiedzcie bo to dość ważne jest:)..
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Jak wychodzi z oddziału to traci bonus bo już nie jest częścią tego oddział na który bonus był rzucony.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

no chyba, że planujemy szarże i rzucamy tylko na niego zamiast ba oddział. Można tak?
Obrazek

Zablokowany