Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
2 elektryków, jeden nie użyje wszystkich kości.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
To chyba jak grasz w 7. edycję
, w 8. edycji 25% lordowie punktów z każdej rozpiski możesz przeznaczyć na lordów.
No i chyba, że grasz na jakieś dziwne zasady w jakimś dziwnym turnieju
, ale w pozostałych przypadkach nie widzę przeszkód.

No i chyba, że grasz na jakieś dziwne zasady w jakimś dziwnym turnieju

- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
chociaż na turniejach lordów często banują przy takich punktach
Nie no, nawet Ogry mogą sobie złożyć porządnego tyrana. Nie wiem kto tam jeszcze ma tak drogich lordów. Wierzchowce to mimo wszystko raczej luksus na te punkty, a nie mus, a to pewnie zajmuje dużo punktów w niektórych armiach. Jedyny wyjątek to chyba Bretonia, której o ile wiem (nigdy nie grałem
) przydaje się ten pegaz, ale koń chyba też da radę na te punkty.
A co mogą skaveni za te 300? Prorok z ochrona 4+ bo na więcej go nie stać albo Warlord, który nawet na szczurogrze i w pełnym ekwipunku jest nadal relatywnie łatwy do zabicia za te 250 punktów. Bez wierzchowca z kolei robi się relatywnie słaby w walce.

A co mogą skaveni za te 300? Prorok z ochrona 4+ bo na więcej go nie stać albo Warlord, który nawet na szczurogrze i w pełnym ekwipunku jest nadal relatywnie łatwy do zabicia za te 250 punktów. Bez wierzchowca z kolei robi się relatywnie słaby w walce.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
raczej chodzi o to żeby przy tak małej armii nie pojawiała się żaba abo mag HE z BoH itp
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Mag może mieć 3 lvl a żaba może mieć wersję eko i i tak są nie fajni - mimo to nie lubię tego banowania
Ups, chyba się popisałem znajomością matematyki na poziomie szkoły podstawowej, liczyłem 300 punktów na lordów...
Ale w takim razie za 375 puntktów każda armia wystawi porządnego lorda bez problemu, już nie wspominająć o odpowiedziach na slanna czy innego arcy z książką

Ale w takim razie za 375 puntktów każda armia wystawi porządnego lorda bez problemu, już nie wspominająć o odpowiedziach na slanna czy innego arcy z książką
Scorch z Dzwonu:
Czy jako, że jest to Bound Spell muszę wydać na to kosztki mocy?
EDIT:
nvm, przeczytałem FAQ
EDIT2:
OK, inne pytanie - jak to jest z wybieraniem czarów: AB str. 78 każe wylosować jeszcze raz jeśli trafi się na ten sam czar dwa razy, RB str. 490 każe po prostu wybrać bez losowania. Czy RB ma tutaj pierwszeństwo jako, że odnosi się do bardzo ogólnych reguł?
A może FAQ:
"Skaven Magic, introductory paragraph
Ignore the second sentence."
odnosi się właśnie do tego zdania (chociaż mi wygląda to na pierwsze
)
Czy jako, że jest to Bound Spell muszę wydać na to kosztki mocy?
EDIT:
nvm, przeczytałem FAQ
EDIT2:
OK, inne pytanie - jak to jest z wybieraniem czarów: AB str. 78 każe wylosować jeszcze raz jeśli trafi się na ten sam czar dwa razy, RB str. 490 każe po prostu wybrać bez losowania. Czy RB ma tutaj pierwszeństwo jako, że odnosi się do bardzo ogólnych reguł?
A może FAQ:
"Skaven Magic, introductory paragraph
Ignore the second sentence."
odnosi się właśnie do tego zdania (chociaż mi wygląda to na pierwsze